to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:41 | 16.11.2022

Πολιτική

Μπακογιάννη – Καραμανλής: Η άγνωστη συνάντηση και η αγωνία του Μητσοτάκη

Στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού βρέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα Καραμανλή - Μητσοτάκη


Στο παρασκήνιο έχει αποφασίσει να δώσει τη μάχη της ανασυγκρότησης του εσωτερικού της Νέας Δημοκρατίας ενόψει εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποντάροντας στους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά και στην ενδεχόμενη εύνοιά τους, η οποία έχει κλονιστεί υπό το βάρος των υποκλοπών.

Το τελευταίο επεισόδιο διαδραματίστηκε στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή ο οποίος εμφανίζεται και ο πιο απομακρυσμένος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», στο γραφείο του στην Παναγή Κυριακού βρέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα για τον πρωθυπουργό ειδικά μετά την ομιλία Καραμανλή στα Ανώγεια και τις τελευταίες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών και τις πληροφορίες για παρακολουθήσεις υπουργών τις οποίες η κυβέρνηση δεν έχει διαψεύσει.

Κατά τις ίδιες πηγές στις προθέσεις του Μαξίμου και τις οποίες φέρεται να επικοινώνησε στον πρώην πρωθυπουργό η Ντόρα Μπακογιάννη, είναι ο Κώστας Καραμανλής να βρεθεί και πάλι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελευταία Πολιτική Επιτροπή πως οι επόμενες εκλογές «θα είναι από τις κρισιμότερες της μεταπολίτευσης» αποτυπώνει την αγωνία της κυβέρνησης για το αύριο της γαλάζιας παράταξης.

Το μαχαίρι όμως είναι δίκοπο, γιατί στο ενδεχόμενο ο Κώστας Καραμανλής να μην είναι στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας το Μαξίμου, φοβάται μεγαλύτερη ρήξη.

Και μόνο το γεγονός ότι υπήρξε συνάντηση Μπακογιάννη – Καραμανλή αποτελεί πολιτική είδηση μετά το γεγονός ότι οι παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού, και δη η τελευταία, που αφορούσε το ζήτημα των υποκλοπών, έχουν απομακρύνει αισθητά το Μαξίμου με την καραμανλική πτέρυγα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)