to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:49 | 16.11.2022

Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: Από το ρόλο του ανήξερου στο ρόλο του θύματος ο κ. Μητσοτάκης

Στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1 με τον δημοσιογράφο Γ. Κουβαρά παρενέβη η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το σκάνδαλο των υποκλοπών και το σχέδιο νόμου που έφερε χτες στη Βουλή η κυβέρνηση - «Καθήκον μου η προσφυγή στη Δικαιοσύνη» δήλωσε


«Η προσφυγή μου στη δικαιοσύνη με την κατάθεση μήνυσης στον Άρειο Πάγο κατά παντός υπευθύνου ήταν καθήκον μου» υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη. «Η συστηματική έλλειψη διάθεσης της Κυβέρνησης να δώσει λύση σε όλο αυτό το σκάνδαλο που τραυματίζει σήμερα τη χώρα, τους θεσμούς και το πολίτευμα, η έλλειψη αντιδράσεων από τους αναγραφόμενους στη δημοσιευμένη λίστα παρακολουθούμενων, η πληθώρα δημοσιευμάτων που ξετυλίγουν καθημερινώς ένα δίκτυο παρακρατικό που φαίνεται να στήνεται με κέντρο το Μέγαρο Μαξίμου, όλα αυτά συνθέτουν μια πολιτική δυστοπία για την οποία φέρει βαρύτατες ευθύνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη και στην οποία έχουμε καθήκον ως πολιτικό προσωπικό της χώρας να ορθώσουμε ανάστημα με κάθε θεσμικό μέσο».

Παρακρατικό δίκτυο εις γνώσιν του Πρωθυπουργού ‒ Από το αφήγημα του «ανήξερου» στο αφήγημα του «θύματος» με στόχο τη συγκάλυψη

«Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι το παρακρατικό δίκτυο στήθηκε εις γνώσιν του κ. Μητσοτάκη, όπως το ίδιο πεπεισμένος είναι και ο ελληνικός λαός ως φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις» δήλωσε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, όλο αυτό το διάστημα από τη στιγμή της δημοσιοποίησης των παράνομων παρακολουθήσεων πέρασε από την αρχική φάση του "ανήξερου" για να καταλήξει μετά από τόσους μήνες να δηλώνει "θύμα", ενώ στ' αλήθεια η μόνη βραχυπρόθεσμα "κερδισμένη" από τη σωρεία παρακολουθήσεων δεν ήταν άλλη παρά η ίδια η κυβέρνηση. Το ίδιο αυτό διάστημα κάθε ενέργειά της είχε στόχο την αποσιώπηση και τη συγκάλυψη». 

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να ρίξει φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών!»

Η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε ότι ο Κυριάκος. Μητσοτάκης θα μπορούσε να έχει συμβάλει στη διαλεύκανση του τεράστιου σκανδάλου των υποκλοπών που ταλανίζει τη χώρα και πλήττει τους θεσμούς.

Όπως σημείωσε: «Πρώτον, θα μπορούσε να άρει το απόρρητο, όπως ορίζει ο κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, ώστε να μιλήσουν οι εμπλεκόμενοι στα αρμόδια όργανα της Βουλής. Η επίκληση του απορρήτου στις θεσμοθετημένες εκ του Συντάγματος και του κανονισμού της βουλής Αρχές (π.χ. Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας και ΑΔΑΕ) αποκλείει την πιθανότητα ελέγχου. Και δεύτερον θα μπορούσε να επιτρέψει στην ΑΔΑΕ να λειτουργήσει όπως συμβαίνει στις ευρωπαϊκές χώρες (επαναφέροντας το νόμο σύμφωνα με τον οποίο η ΑΔΑΕ, μπορεί να ενημερώνει κάθε πολίτη ‒ όταν δεν έχει ενοχοποιηθεί από κάτι και εφόσον έχουν αρθεί οι λόγοι παρακολούθησής του. Αντιθέτως ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να άρει τη "νυχτερινή" τροπολογία των Τσιάρα-Πικραμμένου, η οποία ψηφίστηκε όταν ο κ. Κουκάκης πήγε να ασκήσει το δικαίωμα του να ενημερωθεί εάν επαρακολουθείτο. Το ότι έφερε εκείνη τη χρονική στιγμή την συγκεκριμένη τροπολογία είναι ένδειξη ενοχής. Το ίδιο, και η μη άρση της».

«Μισές δουλειές» το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τις επισυνδέσεις

Σχολιάζοντας το περίφημο σχέδιο νόμου που μπήκε χτες σε μια σύντομη διαβούλευση, η κ. Γεροβασίλη είπε: «Έρχεται σήμερα το περίφημο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τις νόμιμες επισυνδέσεις και τι λέει; Επιτρέπει μεν στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει τον πολίτη υπό τον περιορισμό ότι α. αυτό θα συμβεί τρία χρόνια μετά την άρση της παρακολούθησης και β. χωρίς αναδρομική ισχύ. Άρα, στις ερχόμενες εκλογές το 2023, εφόσον δεν έχει περάσει το διάστημα των τριών ετών  ο κ. Ανδρουλάκης θα κατέβει ως αρχηγός κόμματος με τη ρετσινιά του "εθνικού κινδύνου";»

Όπως δήλωσε η κ. Γεροβασίλη, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το Predator λειτούργησε πριν το 2019. Οι μέχρι σήμερα αποδεδειγμένες παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη-Κουκάκη-Σπίρτζη τοποθετούνται στο 2021 επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου περί του πότε ξεκίνησε να λειτουργεί το Predator, η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε τα ακόλουθα: «Το σύστημα παρακολούθησης Predator είναι παράνομο, και το βέβαιο είναι ότι δεν υπήρχε ούτε υπάρχει έλλειμμα νομικού πλαισίου. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι λειτούργησε πριν το 2019. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που έρχονται στη δημοσιότητα από έγκυρους ερευνητές δημοσιογράφους η λειτουργία του παράνομου λογισμικού  ξεκινά από το 2019 και συνεχίζεται ως σήμερα. Οι δε αποδεδειγμένες παρακολουθήσεις Κουκάκη, Ανδρουλάκη και Σπίρτζη τοποθετούνται στο 2021».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)