to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:00 | 11.05.2013

Διεθνή

Πάνω από 40 νεκροί από εκρήξεις στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας (ενημέρωση)

Σειρά εκρήξεων σε παγιδευμένα αυτοκίνητα σημειώθηκε σήμερα σε μικρή πόλη της νότιας Τουρκίας κοντά στα σύνορα με τη Συρία


Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet από τις εκρήξεις έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί 18. 

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις 13:45 τοπική ώρα κοντά στο δημαρχείο της πόλης Ρεϊχανλί, που υπέστη σοβαρές ζημιές, στη νότια επαρχία Χατάι.

Πηγή: skai.gr

--------------

Τουρκία-Συρία: Οι εκρήξεις σε μικρή τουρκική πόλη κοντά στα σύνορα προκλήθηκαν από παγιδευμένα αυτοκίνητα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών

Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ δήλωσε πως οι εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σε μικρή πόλη της νότιας Τουρκίας κοντά στα σύνορα με την Συρία ήταν επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Δύο αυτοκίνητα με εκρηκτικά εξερράγησαν μπροστά στο δημαρχείο και το ταχυδρομείο του Ρεϊχανλί, μιας πόλης 60.000 κατοίκων της επαρχίας Χατάι, οκτώ χιλιόμετρα από τα συριακά σύνορα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

"Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν. Ο αριθμός των θυμάτων μπορεί όμως να αυξηθεί", τόνισε ο Γκιουλέρ.  Λϊγες ώρες αργότερα, οι νεκροί από τις επιθέσεις στην πόλη Ρεϊχανλί έφτασαν τους 13 και οι τραυματίες τους 22.

Κέρδος

---------- Μεταγενέστερη ενημέρωση----------------

Τουρκία-Συρία-επιθέσεις: Οι νεκροί ξεπέρασαν τους σαράντα (υπουργός Εσωτερικών)

Η διπλή επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα σήμερα σε μικρή πόλη της νότιας Τουρκίας, στα σύνορα με την Συρία, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων και τον τραυματισμό 110, μετέδωσε το δίκτυο NTV, επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ.

Μιλωντας στο τηλεοπτικό δίκτυο, ο Γκιουλέρ δήλωσε πως 29 τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανόν να αυξηθεί.

Ο ίδιος έκανε λόγο για προσπάθεια παρεμπόδισης της ειρηνευτικής διαδικασίας ανάμεσα στην Αγκυρα και τους κούρδους του ΡΚΚ.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)