to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:03 | 15.11.2022

Κοινωνία

Εξάρχεια: Νέα πορεία στις 26/11 «για την υπεράσπιση της ζωής μας και της γειτονιάς μας»

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το δίκιο είναι δικό μας, ακριβώς επειδή αφορά τον τρόπο που εμείς μπορούμε και θέλουμε να ζούμε στη γειτονιά μας» - Στις 26/11 και ώρα 6μμ με αφετηρία το Μουσείο (Πατησίων) η νέα πορεία της ανοιχτής συνέλευσης «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»


Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων», καλεί σε νέα πορεία στις 26 Νοέμβρη στις 18.00 το απόγευμα, η οποία θα ξεκινήσει από το Μουσείο (Πατησίων).

Αναλυτικά η ανακοίνωση - κάλεσμα:

Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων» είναι ένα συλλογικό σώμα όπου εκφράζονται και χωρούν διαφορετικές κοινωνικές τάσεις και απόψεις. Η προσφυγή στα δικαστήρια, και δη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από 50 κατοίκους, πολλοί από τους οποίους συμμετέχουν στη συνέλευσή μας, είναι μία από τις πολλές και πολλαπλές μάχες που δίνουμε για να μπορέσουμε να παραμείνουμε σ’ αυτήν τη γειτονιά, αποτελεί μέρος ενός πολύμορφου αγώνα.

Για να βοηθήσουμε όσους μπερδεύτηκαν από σκόπιμα δημοσιεύματα μαύρης πλερέζας και ήττας να διευκρινίσουμε ότι η Πρόεδρος του Τμήματος αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματός προσωρινής διαταγής. Είναι οπωσδήποτε μία αρνητική εξέλιξη για τον δικαστικό αγώνα μας, ο οποίος προσμένει πλέον τον προσδιορισμό ημερομηνίας για την εκδίκαση της αίτησης αναστολής εκτελέσεως και την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης [10 Μαΐου]. Σε καμία περίπτωση η απόρριψη της προσωρινής διαταγής δεν επιτρέπει την κοπή των δέντρων και οποιαδήποτε μη αναστρέψιμη εργασία στον χώρο της πλατείας, αφού εκκρεμεί απόφαση.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυνάμεις και τα μέσα που έχει στα χέρια του ο αντίπαλος. Ταυτόχρονα, όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το δίκιο είναι δικό μας, ακριβώς επειδή αφορά τον τρόπο που εμείς μπορούμε και θέλουμε να ζούμε στη γειτονιά μας.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, τον κοινωνικό μας αγώνα, όπως αρχίσαμε... Με όλες τις δυνάμεις μας!

Οργανώνουμε την πολύμορφη παρουσία μας στην κοινωνία για τη διεκδίκηση του δικαιώματος στην πόλη, τη γειτονιά και τους δημόσιους χώρους. Αυτές τις τρεις ημέρες θα βρισκόμαστε στο προαύλιο του Πολυτεχνείου με ενεργή δράση, ενημερωτικό υλικό και παρεμβάσεις. Καλούμε όλον τον κόσμο να δώσει το στίγμα του μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου και στην πορεία, επικαιροποιώντας το σύνθημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για Ψωμί, Παιδεία, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Στις 26 Νοεμβρίου καλούμε εκ νέου σε πορεία, 6μ.μ. από το Μουσείο (Πατησίων) για την υπεράσπιση της γειτονιάς και της ζωής μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)