to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:46 | 14.11.2022

Κοινωνία

Εορτασμός Πολυτεχνείου: Αστυνομοκρατία το σχέδιο της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση θα βγάλει στους δρόμους χιλιάδες αστυνομικών και ασφαλιτών αλλά και αύρες οι οποίες θα επέμβουν «όποτε κριθεί αναγκαίο» - Η ΕΛ.ΑΣ θα δώσει ιδιαίτερη «προσοχή» στα πανεπιστημιακά ιδρύματα


Η κυβέρνηση προφανώς δεν έχει «πιάσει» το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ούτε του εορτασμού της επετείου, καθώς εάν το είχε κάνει θα ήξερε πως ένα από τα πολλά μηνύματά του είναι η αντίθεση και η διαμαρτυρία απέναντι στην καταστολή και την τρομοκρατία.

Τι απαντά στην κοινωνία που πρόκειται τις επόμενες τρεις μέρες να βρεθεί μαζικά στα «ραντεβού με την ιστορία», στον τριήμερο εορτασμό και την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία;

Μία απάντηση ξέρει να δίνει η κυβέρνηση της ΝΔ: Αστυνομοκρατία και τρομοκρατία!

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ αποκάλυψαν ότι τον φετινό εορτασμό ο λαός θα τον περάσει «αγκαλιά» με 5.500 και περισσότερους αστυνομικούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν τα «δρακόντεια μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τα οποία θα είναι αντίστοιχα με αυτά, πριν από την πανδημία, το 2019, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ», ό,τι και αν σημαίνει αυτό για την συγκεκριμένη κυβέρνηση που έχει «παράσημα» στην κρατική καταστολή και την αστυνομική βιαιότητα.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικές δυνάμεις θα ενισχυθούν και με διμοιρίες από την περιφέρεια, ενώ ένα «δίχτυ ασφαλείας» θα απλωθεί πάνω από την Αθήνα, από την παραμονή -Τετάρτη 16 Νοεμβρίου- της επετείου.

Ιδιαίτερη προσοχή στα Πανεπιστήμια

Δε θα λέγεται ΟΠΠΙ, θα λέγεται απλώς ΜΑΤ.

Στον φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου η ΕΛ.ΑΣ έχει σχεδιασμό να «προσέξει» ιδιαίτερα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Οι φοιτητές/-τριες που με αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων θα βρεθούν στις εκδηλώσεις μνήμης και στον εορτασμό, μπορεί να μην είδαν ακόμα επίσημα τα ΟΠΠΙ στις σχολές τους, αλλα η κυβέρνηση έχει φροντίσει να τους υπενθυμίσει πως στα πανεπιστήμια «ευρωπαϊκών προδιαγραφών» και ανταγωνιστικότητας, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αστυνομία θα υπάρχει. Είτε θα λέγεται ΟΠΠΙ, είτε θα λέγεται ΜΑΤ.

Ήδη στην ΑΣΟΕΕ, η ΕΛ.ΑΣ έχει τοποθετήσει κλούβες στην κεντρική πύλη.

Παράλληλα, αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε καίρια σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, ενώ θα πραγματοποιούνται προληπτικοί έλεγχοι.

Από αέρος, drones και ελικόπτερο θα δίνουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ, ενώ θα παρακολουθούνται και ταράτσες πολυκατοικιών, ειδικά στην περιοχή των Εξαρχείων, από όπου προηγούμενες φορές ορισμένα άτομα πετούσαν διάφορα αντικείμενα με στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις. Εξονυχιστικοί έλεγχοι θα γίνονται και σε σημεία όπου θα υπάρχουν ενδείξεις ή πληροφορίες ότι κάποιοι μπορεί να έχουν κρύψει «πολεμοφόδια». 

Έχει πολύ καλό ιστορικό η κυβέρνηση με τις παρακολουθήσεις, γιατί να μην επιστρατεύσει για ακόμα μία φορά την τεχνογνωσία της; 

Και τέλος τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ, οι «αύρες», θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, έτοιμες να επέμβουν σε κάθε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Κρίμα που φέτος η κυβέρνηση δεν έχει τον Μπογδάνο για να εμψυχώσει τα ΜΑΤ που για τις τρεις ημέρες θα έχουν το δύσκολο έργο της «προστασίας των πολιτών» από τους φοιτητές που θέλουν να καταθέσουν ένα λουλούδι στο μνημείο του Πολυτεχνείου και που θα διοργανώσουν εκδηλώσεις μνήμης μέσα στο χώρο, από τα παιδάκια του δημοτικού που μαζί με την τάξη τους ή τους γονείς τους θα πάνε περίπατο στο ιστορικό σημείο, αλλά κυρίως από τους «ταραξίες» που θα μοιράζουν μπροσούρες και ανακοινώσεις στον κόσμο που θα περνάει από το χώρο. Ειδικά οι τελευταίοι είναι πολύ επικίνδυνοι, γιατί μοιράζουν συνήθως αντικυβερνητικό υλικό.

Και φέτος, λοιπόν, ο λαός θα κάνει Πολυτεχνείο με το ιστορικό κέντρο να φαίνεται σαν «αστακός». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)