to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:04 | 13.11.2022

Πολιτική

Αλ. Αυλωνίτης: Ο Οινοτουρισμός μπορεί να στηρίξει το πρότυπο του Τουρισμού των 365 ημερών

«Οι προορισμοί του κρασιού στην πατρίδα μας, τα τοπικά οινοποιεία και οι ημέρες που αυτά είναι ανοιχτά και επισκέψιμα σε όλο τον κόσμο μπορούν να γίνουν ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνιστικό κομμάτι της τουριστικής μας ανάπτυξης για όλο το χρόνο»


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη παγκοσμίως, στον Οινοτουρισμό. Η οινοπαραγωγή για τη χώρα μας συνιστά μια ασυγκρίτως πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που έρχεται από τα χρόνια της αρχαιότητας, την οποία γνωρίζει καλά όλος ο κόσμος της υφηλίου από την ελληνική ιστορία και μυθολογία.

Στο Βορρά και στο Νότο, στην Ανατολή και στη Δύση, σε όλη την ελληνική επικράτεια ευδοκιμούν οι πανάρχαιοι δρόμοι του κρασιού που συνδέονται με οργανικό και ισορροπημένο τρόπο με τη σύγχρονη ζωή της χώρας μας.

Οι προορισμοί του κρασιού στην πατρίδα μας, τα τοπικά οινοποιεία και οι ημέρες που αυτά είναι ανοιχτά και επισκέψιμα σε όλο τον κόσμο μπορούν να γίνουν ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνιστικό κομμάτι της τουριστικής μας ανάπτυξης για όλο το χρόνο.

Χειμώνα, άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο προσφέρουν στον επισκέπτη μοναδικές στιγμές και εμπειρίες γνώσης για τη συγκομιδή, την επεξεργασία και την παραγωγή των κρασιών, αλλά και γευσιγνωσίας με άλλες παράλληλες δραστηριότητες της ελληνικής υπαίθρου.

Το μοντέλο των Οργανισμών Προώθησης Προορισμών, οι γνωστοί μας DMO's που αποτελούν κεντρική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το αύριο του ελληνικού τουρισμού σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς μπορεί να πάρει από το χέρι την ιστορική αυτή διαδρομή του κρασιού αλλά και την επιστημοσύνη και την τεχνογνωσία που υιοθετούν τα σύγχρονα οινοποιεία και οι οικογενειακές επιχειρήσεις παραγωγής κρασιού και να την πάει πολύ μακριά προς όφελος κάθε τοπικής οικονομικής δραστηριότητας.

Όσο το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επισκεπτών μεγεθύνεται και όσο τα πολυβραβευμένα σε διεθνείς εκθέσεις, επώνυμα κρασιά μας καταλαμβάνουν μεγαλύτερα μερίδια προώθησης στην παγκόσμια αγορά, τόσο οι ενέργειες της Πολιτείας μας οφείλουν να εξειδικεύουν, να διευρύνουν και να ενδυναμώνουν την εξωστρέφεια του οινοτουρισμού, επιβεβαιώνοντας με αναπτυξιακό πρόσημο για όλους, την υψηλή συνδεσιμότητα του ποιοτικού μας κρασιού με την ελληνική διατροφή και την ευζωία που αναζητά ένα διαρκώς πολλαπλασιαζόμενο διεθνές κοινό.

Ο κλάδος λοιπόν έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που μιλούν από μόνα τους για όσα εκπροσωπεί η παράδοση και η πολιτιστική ταυτότητα της Ελλάδας μας και ο Οινοτουρισμός ως πεδίο μπορεί να μετατραπεί σε μια πολυσήμαντη καλλιέργεια με πολλά και ανεκτίμητα οφέλη για όλους. Μπορούμε, αρκεί να το θέλουμε!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)