to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:46 | 12.11.2022

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: Μόνη λύση η επίσπευση των εκλογών (βίντεο)

«Οι πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και διάφορων στελεχών της ΝΔ απέναντι στις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών και παρακολουθήσεων θυμίζουν... σικελική μαφία και όχι μια σοβαρή, δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα». Συνέντευξη του Δημ. Παπαδημούλη στον τ/στ Ionian Channel (Τάσος Θεοδόσης)


​«Οι πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και διάφορων στελεχών της ΝΔ απέναντι στις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών και παρακολουθήσεων θυμίζουν... σικελική μαφία και όχι μια σοβαρή, δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα», διεμήνυσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο Ionian Channel.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στις Βρυξέλλες δύσκολα θα βρει κανείς άνθρωπο που να πιστεύει ότι στήθηκε όλο αυτό το κέντρο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα από τον ανιψιό του πρωθυπουργού και τον εκλεκτό του, κκ Δημητριάδη και Κοντολέων, χωρίς ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να έχει πάρει χαμπάρι». «Κανείς δεν πιστεύει ότι είναι τόσο μειωμένης αντίληψης και ικανότητας ώστε να λειτουργούν ΕΥΠ και Predator χωρίς να έχει ιδέα», όπως είπε. Μάλιστα, ο Δημ. Παπαδημούλης κατηγόρησε: «Από μεριάς του κ. Μητσοτάκη, θέλει πολύ θράσος πραγματικά να λέει ότι δηλητηριάζεται ο πολιτικός διάλογος όταν έχει ο ίδιος ευθύνη για την επανάληψη της βρωμιάς που έκανε και ο πατέρας του 30 χρόνια μετά. O Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παρακολουθούσε Παπανδρέου, Φλωράκη και Κύρκο μέσω Μαυρίκη και Γρυλλάκη με παρεμβάσεις στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ. Τώρα έχουμε την ΕΥΠ και παράνομα λογισμικά, αλλά η βρωμιά παραμένει η ίδια. Και μάλιστα, δεν παρακολουθούνται πλέον μόνο πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης -χωρίς να διαψεύδεται- και δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόνισε επιπλέον: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιο της έκθεσης που η αρμόδια εισηγήτρια Σόφι ιν Βέλτ ετοίμασε αμέσως μετά την επίσκεψη της επιτροπής PEGA του Ε/Κ στην Ελλάδα. Πρόκειται για κόλαφο εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη συγκάλυψη του σκανδάλου από τη ΝΔ στη βουλή, αλλά και την άρνησή τους να συμβάλουν στην εξεύρεση της αλήθειας.

Η εισηγήτρια του Ε/Κ που τώρα δέχεται επιθέσεις από τη ΝΔ είναι κεντροδεξιά, φιλελεύθερη και ανήκει στην ευρωομάδα του Μακρόν!  Προσωπικά εκτιμώ ότι το πόρισμα που ετοίμασε θα εγκριθεί χωρίς αλλαγές σπουδαίες στην επιτροπή PEGA και στη συνέχεια θα έρθει στην Ολομέλεια».

«Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στα θέματα που καίνε πολύ περισσότερο τον πολίτη, και αυτά είναι η ακρίβεια, η φτωχοποίηση, η αισχροκέρδεια, το πάρτι των κερδών των ισχυρών σε βάρος της κοινωνίας, και το πάρτι με το δημόσιο χρήμα και τις απευθείας αναθέσεις», σημείωσε ο Δημ. Παπαδημούλης

«Η μόνη λύση είναι η επιτάχυνση των εκλογών για να αποκτήσουμε με τη λαϊκή ψήφο άλλη κυβέρνηση και άλλο πρωθυπουργό, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει το φιλότιμο να παραιτηθεί. Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση συνεργασίας, όπως έχει η πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ. Είναι καλύτερο για τη χώρα να σταματήσουν οι μονοκομματικές κυβερνήσεις που χρεοκόπησαν τη χώρα. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ που έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας εδώ και δεκαετίες τα πάνε καλύτερα από την πατρίδα μας. Και σε αυτό δεν φταίνε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, που διαπρέπουν εξάλλου παντού στον πλανήτη», υπογράμμισε.

Ο Δημ. Παπαδημούλης σημείωσε πως ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, μείωσε την ανεργία κατά 10 μονάδες, μείωσε τη φτώχεια και κυβέρνησε χωρίς να μπορεί κανείς να της καταλογίσει μια περίπτωση διαφθοράς.

Τέλος, δήλωσε: «Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα απαιτείται εθνική συσπείρωση και σχέδιο, ώστε όλη η Ελλάδα ενωμένη να βάλει μέσα από την ΕΕ μοχλούς πίεσης ώστε να φρενάρει την επιθετικότητα του Ερντογάν. Σε αυτό το θέμα επανειλημμένα ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχουν επιδείξει την υπευθυνότητα που επιβάλλεται και μακάρι να έκανε το ίδιο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)