to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:04 | 10.11.2022

Διεθνή

Προσφυγικό: Η Μελόνι μίλησε με τον Στόλτενμπεργκ για «πρόκληση από την νότια ακτή της Μεσογείου»

Η ακροδεξιά πρωθυπουργός της Ιταλίας προωθεί την αντιμεταναστευτική ρητορική στο ΝΑΤΟ παράλληλα με την συστράτευση κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία


Στη Ρώμη βρίσκεται ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για επαφές με την νέα ηγεσία της Ιταλίας, μετά την ανάληψη της εξουσίας από την συμμαχία Αδερφών Ιταλών, Λέγκας και Forza Italia. Και η νέα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι φρόντισε να προωθήσει ευθαρσώς τις ακροδεξιές πολιτικές κατά των προσφύγων και των μεταναστών, όπως έγινε σαφές στις δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνάντησή τους.

«Η χώρα μου θα συνεχίσει να συμμετέχει στην αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων της Ατλαντικής Συμμαχίας. Θεωρούμε το ΝΑΤΟ και την ευρωπαϊκή διάσταση βασικής σημασίας για την ασφάλεια, διότι χωρίς την ασφάλεια, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη ... πρέπει να τύχουν κοινής υπεράσπισης οι αξίες της δυτικής κοινωνίας... η ειρήνη δεν είναι κάτι το δεδομένο, αλλά πρέπει να στηρίζεται συνεχώς», είπε μεταξύ άλλων η Μελόνι.

Επαναβεβαίωσε επίσης ότι «η Ιταλία στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και την ελευθερία της Ουκρανίας... η συνοχή της Ατλαντικής Συμμαχίας είναι η καλύτερη δυνατή απάντηση, σε ό,τι αφορά τη βούληση να προστατευθεί η ευρωατλαντική ασφάλεια... η στρατηγική σύμπραξη ΝΑΤO-EE είναι βασικής σημασίας... συζητήθηκε και πρέπει να ληφθεί υπόψη και η πρόκληση που φτάνει από την νότια ακτή της Μεσογείου».

Ο Στόλτενμπεργκ από την πλευρά του δήλωσε ότι «ελπίζει να μπορέσει να συνεργαστεί στενά με την νέα ιταλική κυβέρνηση ... οι δυνάμεις του Κιέβου απελευθέρωσαν ολόκληρες περιοχές της ουκρανικής επικράτειας και το ΝΑΤΟ παρέχει την επιχειρησιακή υποστήριξη που κάνει την διαφορά. Καταγράψαμε την ρωσική ανακοίνωση για αποχώρηση από την Χερσώνα. Οι Ρώσοι είναι υπό πίεση, αν αποχωρήσουν πράγματι από την Χερσώνα, θα είναι μια ακόμη νίκη για την Ουκρανία». Ενώ όσον αφορά τις προκλήσεις στη Μεσόγειο, υπογράμμισε: «Το ΝΑΤΟ επαγρυπνεί, με την επιχείρησή μας Sea Guardian να περιπολεί τακτικά στη Μεσόγειο, μια αποστολή για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο και την υποστήριξη των εταίρων μας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)