to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:18 | 10.11.2022

Πολιτική

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα: Η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μεγάλες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα ανά την επικράτεια την Τετάρτη 9/11 στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης - Ενδεικτικά στιγμιότυπα από τις συγκεντρώσεις ανά τη χώρα και την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Στιγμιότυπο από την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην διαδήλωση της Αθήνας - δείτε εδώ φωτ. και βίντεο με τον φακό του lef.gr

Σε όλες τις πόλεις της χώρας οι εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην ακρίβεια και την συνολική διακυβέρνηση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ενδεικτικά στιγμιότυπα από τις κινητοποιήσεις:

Θεσσαλονίκη

Μήνυμα πολιτικής αλλαγής από τον δρόμο - Μαζικό το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μια από τις μαζικότερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 9/11 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Με τη συμμετοχή στελεχών, βουλευτών και μελών του κόμματος, το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ήταν ένα από τα πιο μαζικά των τελευταίων ετών. Ξεκίνησε την πορεία του από το Μνημείο Λαμπράκη (Ερμού και Βενιζέλου) και κατευθύνθηκε προς το Εργατικό Κέντρο για να συναντηθεί με την συγκέντρωση των συνδικάτων και των σωματείων. Στη συνέχεια κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ακολουθώντας την πορεία των συνδικάτων, με κατάληξη έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.(αναλυτικότερα εδώ)

Λάρισα

Μια από τις μεγαλύτερες απεργιακός συγκεντρώσεις ήταν αυτή της Τετάρτης στη Λάρισα. Είχε πολύ καιρό να γεμίσει η κεντρική πλατεία της Λάρισας από απεργούς και αγανακτισμένους πολίτες που πλημμύρισαν τους δρόμους. 

Ιδιαίτερα μεγάλο ήταν το οργανωμένο μπλοκ του ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ. Η οργάνωση της Λάρισας είχε μεγάλη συμμετοχή, με τη νεολαία  να δίνει τον παλμό.

Εύβοια: Δυναμική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Εύβοιας στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

Οι βουλευτές, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και στελέχη της Περιφερειακής Παράταξης, της Ν.Ε. και των Ο.Μ. Χαλκίδας, έδωσαν το παρών, στο πλευρό χιλιάδων πολιτών και εργαζομένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα σταθεί στο πλευρό τους σε κάθε κάλεσμά τους, σε κάθε κινητοποίηση τους. 

Ηλεία

Όπως περιγράφει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας:

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο λαός της Ηλείας, με τη συμμετοχή στη γενική απεργία,  έστειλε πίσω τον λογαριασμό στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έδωσε διέξοδο, έδειξε το δρόμο, με την ενεργή παρουσία του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πύργο. Διαμαρτυρίας για το «καλάθι του εμπαιγμού», την ακρίβεια, τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, την αδιαφάνεια και τη διαφθορά, τα προβλήματα που όλο και περισσότερο στοχοποιούν την καθημερινότητα και τη ζωή του. Έδωσε  την προοπτική μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής,  στις κάλπες που σύντομα θα στηθούν.

Με παλμό, με συμμετοχή, με συνθήματα για την «κοροϊδία» των «vaoucher» και των «pass», διαδηλώσαμε ενάντια στο «καθεστώς»  της ακρίβειας, της φτωχοποίησης, των υποκλοπών, της διαφθοράς.

Η κυβέρνηση επέλεξε και επιλέγει να βυθίζει την κοινωνία στην απελπισία, στην ανέχεια και στην εξαθλίωση! Εμείς απαντάμε δυναμικά  με  αντίσταση, αλληλεγγύη, πολιτική αλλαγή!

Αργοστόλι

Μήνυμα «ανοχή τέλος» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και από το Αργοστόλι:

Γενική άποψη της πορείας

Χίος

Η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου στην μεγάλη γενική απεργία στη Χίο.

«Όχι στην ακρίβεια Μητσοτάκη, Όχι στη φτωχοποίηση της κοινωνίας»

Η δημοσίευση ενημερώνεται περιοδικά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)