to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:34 | 10.11.2022

Κοινωνία

Παιδική πορνογραφία: Συνελήφθησαν δύο άνδρες στην Αθήνα, αναζητούνται άλλοι δύο στον Πειραιά

Δύο άνδρες 35 και 38 ετών συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος άλλων δύο ανδρών, ηλικίας 50 και 55 ετών


Τέσσερις νέες υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τους ισάριθμους κατηγορούμενους να κατηγορούνται ότι κατείχαν για διαμοιρασμό συνολικά 1.874 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Δύο άνδρες 35 και 38 ετών συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος άλλων δύο ανδρών, ηλικίας 50 και 55 ετών.

Σε έρευνες στα σπίτια τους, το χρονικό διάστημα από 24 Οκτωβρίου έως και 7 Νοεμβρίου 2022, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 23 σκληροί δίσκοι και εξωτερικό μέσο αποθήκευσης ( usb).

Συγκεκριμένα, στις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, στην Αθήνα, του 35χρονου που είναι άνεργος και του 38χρονου ο οποίος εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος, βρέθηκε πλήθος υλικού, φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων. Με τις δικογραφίες, που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Όσον αφορά τους άλλους δύο άνδρες, 50 και 55 ετών, που είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι και διαμένουν στον Πειραιά, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, αλλά δεν συνέτρεχαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Στις περιπτώσεις αυτές οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)