to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Νέα συντριπτική ήττα της Κεραμέως στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών

Η υπουργός Παιδείας είναι το πλέον αναξιόπιστο και απεχθές πρόσωπο που πέρασε από αυτό το πόστο. Προσωποποιεί το σύνολο των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών και της αντιμεταρρύθμισης που εφάρμοσε η ΝΔ στην Παιδεία.


Η αποχή κοντά στο 70%  μαζί με τη σαφή  αντικυβερνητική ψήφο πολλών από όσους/ες εκπαιδευτικούς συμμετείχαν στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια,  καθιστούν το χώρο της εκπαίδευσης "άπαρτο κάστρο" για τη Δεξιά και τον πιο μαχητικό και δραστήριο  κοινωνικό χώρο για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Αυτό αποτυπώθηκε και  στις φετινές  εκλογές για τα Υ.Σ., παρά τις διαφορές ως προς την τακτική μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων. Με κοινή κατάληξη την συντριπτική αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής και προσωπικά της κυρίας Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας είναι το πλέον αναξιόπιστο και απεχθές πρόσωπο που πέρασε από αυτό το πόστο. Προσωποποιεί το σύνολο των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών και της αντιμεταρρύθμισης που εφάρμοσε η ΝΔ στην Παιδεία. Είναι  κυριολεκτικά persona non grata για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και δεν είναι τυχαίο ότι  αναδεικνύεται ως η  αντιδημοφιλέστερη υπουργός της κυβέρνησης σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Γι' αυτό οι καθηγητές και οι δάσκαλοι δεν χάνουν ευκαιρία να μετατρέπουν όλες τις διαδικασίες στις οποίες καλούνται να συμμετάσχουν σε άτυπα δημοψηφίσματα εναντίον της.

Με τεράστια ποσοστά απέρριψαν πολιτικές της  όπως οι κάμερες στην τάξη, η τιμωρητική αξιολόγηση, οι εκλογές για τα υπηρεσιακά Συμβούλια το 2020 και φέτος.

Οι εκπαιδευτικοί δεν ξέχασαν την πρόκληση του 2020. Όταν η κυρία Κεραμέως τόλμησε να ορίσει Υπηρεσιακά Συμβούλια βγαλμένα από το 7% των εκπαιδευτικών! Σήμερα πανηγυρίζει γιατί "υπερτριπλασιάστηκε"  η συμμετοχή και κρύβει το νούμερο της αποχής.

Πρόκειται για την αποθέωση της υποκρισίας, της εξαπάτησης και του λεγόμενου new speak. Το ίδιο  έκανε πρόσφατα  και με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για το σκάνδαλο Cisco, που ενώ σαφέστατα την καταδίκασε,  η ίδια βγήκε και ισχυρίστηκε ότι την δικαιώνει!

Ευτυχώς, σύντομα θα αποτελεί μαύρο παρελθόν και σκοτεινή ανάμνηση για το χώρο της εκπαίδευσης.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)