to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:57 | 08.11.2022

Κοινωνία

Το κάλεσμα της ΓΣΕΕ για μαζική στήριξη της απεργίας (9/11) - Τα καλέσματα και άλλων ομοσπονδιών στα συλλαλητήρια

H ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή τόσο στην απεργία που διοργανώνει αύριο, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, όσο και στο συλλαλητήριο στην Αθήνα την ίδια ημέρα στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος αλλά και στα κατά τόπους συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας


«Οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα, δίνουν μάχη ενάντια στην ακρίβεια που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά, στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που επικρατούν, ενάντια στα βάρη που σηκώνουν στις πλάτες τους εδώ και χρόνια.

Πρέπει και επιβάλλεται να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας μετά τις ραγδαίες αυξήσεις του ενεργειακού κόστους αλλά και της εκτίναξης των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, είναι απαραίτητη η γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς και  η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου, με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί, μέχρι οι εργαζόμενοι να  σταματήσουν να βρίσκονται στην κλίνη του Προκρούστη» αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ.

-> Διαβάστε: Τα καλέσματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε όλη τη χώρα για την απεργιακή κινητοποίηση της 9ης Νοέμβρη

Σπότ για την απεργία κυκλοφόρησε και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ συμμετέχει, μαζί με όλα τα Συνδικάτα, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, στις 9 Νοέμβρη 2022, διαδηλώνοντας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ακρίβειας, των φόρων, της λεηλασίας του εισοδήματος των εργαζόμενων προς όφελος των «ημέτερων» και των καρτέλ της ενέργειας και των τροφίμων.

«Οι συνέπειες από τα αλλεπάλληλα «κύματα» ακρίβειας στην ενέργεια, σε βασικά καταναλωτικά είδη, τον πληθωρισμό έχουν ήδη φανεί!  Η Ελλάδα είναι μια από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης και το 29% του πληθυσμού βρίσκεται, ήδη, στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αυξάνει έμμεσους και άμεσους φόρους κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ!

Για να «στρώσει το έδαφος» αυτής της ανάλγητης, ληστρικής πολιτικής η κυβέρνηση φρόντισε και έκανε μια σειρά νόμους, που στόχευαν να περιοριστούν ή και να καταργηθούν συνδικαλιστικά δικαιώματα, να καταργηθεί, ουσιαστικά, το δικαίωμα στην απεργία, να καταστούν ανενεργές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κανονισμοί εργασίας, να προχωρήσει το ξεπούλημα και ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων και η ΣΤΑ.ΣΥ.

Ως εδώ όμως! Δεν αντέχουμε άλλο!

Συμμετέχουμε, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 9 Νοέμβρη επειδή:

  • Δεν δεχόμαστε το «βαρύ χειμώνα» που μας προετοιμάζουν, γιατί απορρίπτουμε τη θρασύτητα λογική, που λένε, πως «όποιος δεν προσαρμοστεί θα πεθαίνει».
  • Δεν σκύβουμε το κεφάλι στην ακρίβεια σε ενέργεια, είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Συμμετέχουμε, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 9 Νοέμβρη και διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς με βάση τον πληθωρισμό, πραγματικά μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών στην ενέργεια, στα καύσιμα και στα βασικά είδη διατροφής, διατήρηση του

Δημόσιου Χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών, επαναφορά της ΔΕΗ στο Δημόσιο» τονίζει στην ανακοίνωση του.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καλεί τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού να διατρανώσουν την αντίθεση τους στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ. και να βροντοφωνάξουν «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» με την ακρίβεια, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καλούνται να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, όπως επίσης και στην κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση η οποία θα γίνει την ίδια ημέρα, στις 11:00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Αθήνα) και στα Συλλαλητήρια που θα διεξαχθούν σε μεγάλες πόλεις της χώρας, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει εδώ και τώρα σε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, πρέπει να στείλουν την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, στους κερδοσκόπους και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται τα πάντα, ότι, η πολιτική με τα κουπόνια ανήκουν σε άλλη εποχή και δεν είναι αποδεκτή. «Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και όχι με Vouchers και Pass», θα είναι το κεντρικό σύνθημα της 24ωρης Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας σε μία προσπάθεια να τεθεί ένα τέλος στην ακρίβεια που εξανεμίζει κάθε εναπομείναν εισόδημα.

Για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο ο αγώνας για την αύξηση των μισθών και των συντάξεων και τον τερματισμό της ξέφρενης κούρσας ανόδου των τιμών σε όλα τα αγαθά πρώτης ανάγκης, τα καύσιμα, το ρεύμα και το φυσικό αέριο είναι μονόδρομος. Είναι αγώνας πραγματικής επιβίωσης. Δεν υπάρχουν περιθώρια άλλης ανοχής στην πολιτική που ευνοεί τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και γενικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος των πολιτών.

Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε ουσιαστικές και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα. Η δήθεν κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και στο Δημόσιο από 1-1-2023 που επιχειρεί να περάσει ως αύξηση είναι ένα παραμύθι δίχως δράκο. Ένα ψέμα που λέγεται με κυβερνητικό απύθμενο θράσος, όταν ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει το 11%, φέρνοντας περαιτέρω ακρίβεια. 

Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! Η Γενική Πανελλαδική Απεργία της 9ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 πρέπει να αποτελέσει την απαρχή ενός αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση. Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες. Συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία. Δίνουμε δυναμικό παρόν στο Απεργιακό Συλλαλητήριο, στην Πλατεία Κλαυθμώνος (11.00 π.μ.) στην Αθήνα, και σε όλες τις Απεργιακές Συγκεντρώσεις που θα γίνουν ανά την Ελλάδα» τονίζει στην ανακοίνωση της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)