to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:45 | 06.11.2022

Πολιτική

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία»: Σε εκδήλωση στα Τρίκαλα μίλησε ο Γ. Βασιλειάδης

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων κεντρικού ξενοδοχείου των Τρικάλων, καλεσμένος της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, μίλησε ο αναπληρωτής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Βασιλειάδης.


Σε δηλώσεις του νωρίτερα προς τα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Βασιλειάδης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ από τις 15 Μαΐου και μετά και ύστερα από το ξεκάθαρο σήμα που έδωσε ο ελληνικός λαός για ανανέωση, για προοπτική, για αλλαγή σελίδας, βρίσκεται συνεχώς σε μια διαδικασία εξωστρέφειας, σε μια διαδικασία επαφής με την κοινωνία. Στόχος μας να πείσουμε τον κόσμο για τις θέσεις μας, να πείσουμε ότι υπάρχει εναλλακτική, υπάρχει ένας άλλος κόσμος γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους».

Όπως εξήγησε, στελέχη του κόμματος παρουσιάζουν ανά την Ελλάδα τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το «Κοινωνικό Συμβόλαιο», όπως το αποκάλεσε, με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γυρίσει σελίδα και να δημιουργήσει μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που θα φέρει την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό και θα ξαναφέρει την ελπίδα στον κόσμο.

«Το επόμενο διάστημα διοργανώνουμε δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Προχωράμε σε ημερίδες όπου θα συζητάμε με τους τοπικούς φορείς, θα ακούμε τους προβληματισμούς τους. Θα εμπλουτίζουμε το πρόγραμμά μας από τις αγωνίες τους και μαζί θα χαράξουμε μια νέα ελπιδοφόρα μέρα που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος σε μια εποχή καταχνιάς. Δεν αναφέρομαι μόνο στην οικονομική καταχνιά και τα οικονομικά προβλήματα που κατατρέχουν την ελληνική κοινωνία λόγω των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αναφέρομαι και στη δημοκρατική καταχνιά, με όλα αυτά που ζούμε με τις παρακολουθήσεις που οδηγούν τη χώρα σε μετεμφυλιακά δεδομένα. Είναι ντροπή για τη Δημοκρατία όσα ζούμε και πρέπει να φύγει χθες η κυβέρνηση Μητσοτάκη», δήλωσε ο Γ. Βασιλειάδης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Γ. Βασιλειάδης τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κουβαλάει το όραμα και την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο», και πρόσθεσε: «Μπροστά και σε ένα δύσκολο χειμώνα που βρίσκει τους πολίτες σε πρωτοφανή κρίση αλλά και την κοινωνία καθημαγμένη, με προφανή κατάρρευση όλων των κοινωνικών δομών, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία».

Παράλληλα τόνισε με νόημα ότι: «Είναι αδιανόητο, εν έτη 2022, να υπάρχουν παρακολουθήσεις πολιτικών και άλλων προσώπων, παραπέμποντας σε πρακτικές του σκοτεινού παρελθόντος. Το μέγεθος της σημερινής κρίσης είναι αποκλειστικά ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο οποίος ως άλλος Λουδοβίκος προσπαθεί να ποδηγετήσει και να κατευθύνει το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα της χώρας. Έχουμε την μεγαλύτερη ακρίβεια στην Ευρώπη με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα και η κυβέρνηση δεν μας λέει το λόγο γιατί συμβαίνει αυτό. Δυστυχώς η σημερινή Ελλάδα της Μητσοτάκης Α.Ε. είναι μια χώρα που έχει γυρίσει πολλά χρόνια πίσω».

Τέλος, ο Γ. Βασιλειάδης παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που συνοψίζονται στα εξής:

-Αντιμετώπιση ενεργειακής κρίσης

-Παραγωγική ανασυγκρότηση

-Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ

-Στήριξη του κοινωνικού και δημοκρατικού κράτους

-Δημογραφική παρέμβαση για την ανόρθωση της χώρας

-Ενιαίο αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ

Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων, Σταύρος Νταούλας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής του Νομού, Σάκης Παπαδόπουλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)