to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:01 | 06.11.2022

Πολιτική

Λίστα υποκλοπών: Η σιωπή των υπουργών και ο λαλίστατος Άδωνις

Ενώ όλα τα βλέμματα πέφτουν πάνω στον Αντώνη Σαμαρά περιμένοντας την αντίδρασή του, οι περισσότεροι υπουργοί, πλην του λαλίστατου υπουργού Ανάπτυξης, τηρούν στάση αναμονής και δεν έχουν προχωρήσει σε δηλώσεις


Το δημοσίευμα του Documento φέρνει στο πολιτικό προσκήνιο και άλλα συνταρακτικά δεδομένα για την υπόθεση των υποκλοπών, καθώς αποκαλύπτεται ότι πέρα από τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Θανάση Κουκάκη και τον Χρήστο Σπίρτζη, υπουργοί της κυβέρνησης με αποκορύφωμα τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά, ήταν θύματα παρακολούθησης με το παράνομο λογισμικό Predator.

Εντύπωση προκαλεί η σιωπή των υπουργών, γαλάζιων βουλευτών και στελεχών, καθώς πέρα από τις διαρροές από τους «κύκλους» του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, κανένα άλλο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει πάρει κάποια θέση, είτε ρητά, είτε μέσω «διαρροών». Μάλιστα, είναι εντυπωσιακό, ότι ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς είναι βυθισμένος στην σιωπή, την στιγμή που το όνομά του είναι στην λίστα των παρακολουθούμενων. Δεν πέρασε ωστόσο απαρατήρητο το μήνυμα που έστειλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη νέα διαφοροποίηση στα ελληνοτουρκικά.

Ο πρωθυπουργός πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο καθώς φοβάται τις αντιδράσεις των ίδιων του των υπουργών και κυρίως του Αντώνη Σαμαρά. Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που το επιχείρημα περί απορρήτου που διατυμπάνιζε ο Μητσοτάκης και το Μαξίμου έχει καταρρεύσει πλήρως.

Να υπενθυμίσουμε ότι η διαρροή από τους κύκλους του κ. Δένδια ανέφεραν πως «είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον υπουργό Εξωτερικών». Υποστηρίζουν επίσης ότι «η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους».

Άδωνις Γεωργιάδης: Ρίχνει ευθύνες στον Τσίπρα

Κι ενώ οι περισσότεροι υπουργοί τηρούν στάση αναμονής και αποφεύγουν τις δημόσιες δηλώσεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης πήρε θέση σήμερα το πρωί για το δημοσίευμα κάνοντας λόγο για «γελοιότητες» και τρολάρε λέγοντας «δεν είχε άλλη δουλειά ο Μητσοτάκης από το να ακούει στο τηλέφωνο τι λέει η Ευγενία (σ.σ. η σύζυγός του ) ή η Πόπη (σ.σ. Καλαϊτζή, σύζυγος Χατζηδάκη) ή η Μαρίνα (σ.σ. Πατούλη)».

Στην προσπάθειά του δε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έριξε ευθύνες και στον ΣΥΡΙΖΑ και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «ο Τσίπρας έχει ευθύνη, γιατί ο Βαξεβάνης δεν τα κάνει μόνος του αυτά. Σπρώχνουν τη χώρα στον βούρκο και στη λάσπη. Από το πάθος τους να ξαναγυρίσουν στις καρέκλες της εξουσίας, σπρώχνουν τη χώρα στον βούρκο και στη λάσπη».

Μάλιστα, στη συνέχεια αναφέρθηκε στην περίπτωση του Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος κατήγγειλε επίσης προσπάθεια παρακολούθησής του, λέγοντας ότι μέσω εκείνου απώτερος στόχος ήταν η παρακολούθηση του κ. Τσίπρα. Έτσι και ο Άδωνις, προσπάθησε να κάνει αντίστοιχο παραλληλισμό, λέγοντας ότι «θα ήταν δόκιμο να πει κάποιος ότι παρακολουθούσαν εμένα για να παρακολουθούν τον Μητσοτάκη», με τον πανικό του ίδιου για να δικαιολογήσει την κυβέρνηση να είναι έκδηλος.

Πιστός πάντα στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, τουλάχιστον δημόσια, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέληξε λέγοντας ότι «η εικόνα ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξόδευε έστω και ένα δευτερόλεπτο από τον πολύτιμο χρόνο του για αυτές τις ανοησίες είναι εξοργιστικά γελοία, το δημοσίευμα δεν έχει απολύτως κανένα ντοκουμέντο, μα μηδέν».

ΠΗΓΗ: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)