to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:56 | 06.11.2022

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις: Κρίσιμες ώρες για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη

«Το τι ισχυρίζεται πλέον ένας ένοχος πρωθυπουργός μικρή σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία είναι αν η δικαιοσύνη σταθεί τελικά στο ύψος των περιστάσεων και ιδίως αν το πολιτικό σύστημα προστατεύσει εν τέλει τη στοιχειώδη αξιοπρέπειά του αλλά και τη δημοκρατία», τονίζει η Κουμουνδούρου (5/11/22) με αφορμή όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Documento


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία (5/11/22):

«Το πολιτικό σύστημα να προστατέψει την αξιοπρέπεια του και η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Documento γεννούν βαθύ προβληματισμό, θλίψη και αποτροπιασμό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης.

Είναι ώρες κρίσιμες για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη.

Για την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα.

Το τι ισχυρίζεται πλέον ένας ένοχος πρωθυπουργός μικρή σημασία έχει.

Αυτό που έχει σημασία είναι αν η δικαιοσύνη σταθεί τελικά στο ύψος των περιστάσεων και ιδίως αν το πολιτικό σύστημα προστατεύσει εν τέλει τη στοιχειώδη αξιοπρέπειά του αλλά και τη δημοκρατία».

Η αποκάλυψη - βόμβα

Θυμίζουμε ότι, νέα αποκάλυψη - «βόμβα» αναφέρει πως κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης, μέχρι και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έπεσαν θύματα υποκλοπών με το παράνομο λογισμικό Predator, το οποίο το Μαξίμου διατείνεται πως δεν χρησιμοποιεί.

Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Documento υποστηρίζει πως οι παρακάτω πολιτικοί, τρεις διευθυντές εφημερίδων, όπως επίσης και τρανταχτά ονόματα επιχειρηματιών βρίσκονταν υπό παρακολούθηση μέσω κακόβουλων λογισμικών, που αποστέλλονταν σε στενούς τους συνεργάτες.

Η εφημερίδα δίνει μια πρώτη γεύση για το τι είδους ονόματα περιλαμβάνονται σε αυτή τη λίστα, αναφέροντας τους/τις: Αντώνη Σαμαρά, Μιχάλη Χρυσχοΐδη, Νίκο Δένδια, Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστο Σπίρτζη, Άδωνι Γεωργιάδη, Ευγενία Μανωλίδου, Βασίλη Κικίλια, Τζένη Μπαλατσινού, Όλγα Κεφαλογιάννη, Αλέξη Παπαχελά και Λάκη Λαζόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα της εφημερίδας βρίσκονται και άλλοι πρωτοκλασσάτοι υπουργοί του Μητσοτάκη καθώς και εκδότες και ανώτερα στελέχη ΜΜΕ.

Σε ό,τι αφορά τη μέθοδο που ακολουθήθηκε για τις παρακολουθήσεις, το ρεπορτάζ του Documento, το οποίο υπογράφει ο εκδότης της εφημερίδας, Κώστας Βαξεβάνης, επισημαίνει: "Η ανάθεση των παρακολουθήσεων γινόταν απευθείας στην ΕΥΠ μέσω Μαξίμου. Αυτός ήταν ο λόγος που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε προσωπικά την ΕΥΠ". Και προσθέτει: "Για μεγάλο χρονικό διάστημα η ΕΥΠ ήταν αυτή που είχε αναλάβει ης παρακολουθήσεις. Τα πρόσωπα που επισυνδέονταν με εισαγγελική εντολή για λόγους εθνικής ασφάλειας, σπάνια έμεναν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σκοπός της επίσημης παρακολούθησης ήταν να εντοπιστεί με ποιους έχει επαφή ο παρακολουθούμενος. Δηλαδή, να ανιχνευτούν οι συχνές επαφές του. Αφού ανιχνεύονταν, αναλάμβανε το Predator".

Τα sms που διακρίνονται στο τέλος του πρωτοσέλιδου, προορίζονταν για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, Θεόδωρο Καρυπίδη, σε μια προσπάθεια να παγιδευτεί και το δικό του κινητό με το κακόβουλο λογισμικό Predator, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο απώτερος στόχος μέσω της παρακολούθηση του κ. Καρυπίδη ήταν η παρακολούθηση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τις αποκαλύψεις σχολίασε αμέσως η εισηγήτρια της αρμόδιας Επιτροπής Pega του Ευρωκοινοβουλίου, Σόφι ιν’τ Βελντ, που χθες ξεγύμνωσε το «σύστημα Μητσοτάκη» λέγοντας πως όλα δείχνουν την εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών, όπως ο ανιψιός του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

To ρεπορτάζ του ΟpenTV για τις αποκαλύψεις του Documento:

Διαβάστε ακόμα για τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών:

Παρέμβαση Ντογιάκου για το δημοσίευμα στο Documento με τη λίστα παρακολουθούμενων

Λίστα υποκλοπών: Η σιωπή των υπουργών και ο λαλίστατος Άδωνις

Σάσκια Μπρικμόντ: «Ο παρανοϊκός Έλληνας πρωθυπουργός παρακολουθούσε ακόμη και το περιβάλλον του»

Καθημερινή: Το ξεκάθαρο μήνυμα σε Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

«Κύκλοι» Δένδια: Αδιανόητο να υπονοείται ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον ΥΠΕΞ

Μήνυμα Σαμαρά σε Μητσοτάκη με νέα διαφοροποίηση στα ελληνοτουρκικά

Ραγδαίες εξελίξεις – Το FBI στην Ελλάδα

ΜέΡΑ25: «Επιτελικό παρακράτος υποκλοπών, καταστολής και κλοπών - Μόνη απάντηση στη σήψη, όχι η εναλλαγή αλλά η Ρήξη»

Σε νέα δήλωση προχώρησε σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μανώλης Κριθαρίδης, κάνοντας λόγο για επιτελικό παρακράτος υποκλοπών, καταστολής και κλοπών.

Αναλυτικά η δήλωση του Μ. Κριθαρίδη:

«Τα όσα αποκαλύπτει σήμερα το «Documento» σχετικά με τις υποκλοπές αποτελούν κόλαφο για την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που είναι σαφές πως έχει εξελιχθεί σε ένα αντιδημοκρατικό, παρακρατικό καθεστώς. Πρόκειται για ένα ακόμα δημοσίευμα που επιβεβαιώνει απολύτως το δόγμα της Μητσοτάκης Α.Ε.: καθημερινή καταστολή των πολιτών, όργιο ολιγαρχικής λεηλασίας σε βάρος των πολλών και τέλος λειτουργία ακόμα και παρακρατικών μηχανισμών που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και «άλλα» καθεστώτα. Είναι σαφές πως ακόμα και η λίστα που παρουσίασε σήμερα το «Documento» δεν είναι περιοριστική για την Κυβέρνηση και τα ολιγαρχικά συμφέροντα που την καθοδηγούν, όπως σαφείς και οι ευθύνες του ίδιου του Μαξίμου, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού για τον οποίο δεν υπάρχει άλλος δρόμος -ούτε και κάποιος άλλος αποδιοπομπαίος τράγος πια- από την παραίτηση. Ακόμα και η αντίδραση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου δείχνει την ενοχή της Κυβέρνησης και την έμμεση έστω, ομολογία για όλα αυτά, που και να τα αρνηθεί πια δεν θα γίνει πιστευτή από κανέναν. Το μπαράζ αυτών των αποκαλύψεων για το παρακράτος αυτό των υποκλοπών, δίπλα στο επιτελικό κράτος της καταστολής και των κλοπών, καταδεικνύει πέρα από τη σήψη και τη δυσωδία, τι σημαίνει μνημονιακή χρεοδουλοπαροικία. Απέναντι σε όλα αυτά και την διαχρονική απαξίωση του πλαισίου που προστάτευε τους πολίτες και τους θεσμούς της πολιτείας, απέναντι σε ένα κράτος που καθημερινά δέρνει, κρυφακούει και ληστεύει τις ζωές των πολλών για τις προσόδους των πολύ λίγων, η απάντηση δεν είναι απλώς η εναλλαγή, αλλά η Ρήξη».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)