to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:55 | 05.11.2022

Πολιτική

Η Σόφι ιν΄τ Βέλντ πόσταρε το εξώφυλλο του Documento για τη λίστα υποκλοπών - Πληροφορία σοκ και για Γεραπετρίτη

Μπορεί η κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός να είναι… αλλεργικοί απέναντι στην ανεξάρτητη και ερευνητική δημοσιογραφία, όπως αυτή που έχει διαλέξει να ακολουθεί πιστά το Documento, ωστόσο υπάρχουν επίσημες φωνές εκτός της χώρας που έχουν άλλη άποψη για τη δημοσιογραφία και τις συνθήκες υπό τις οποίες οι δημοσιογράφοι πρέπει να κάνουν ανενόχλητοι και χωρίς άνωθεν παρεμβάσεις και απειλές το έργο τους.


Μία από αυτές τις φωνές που επισκέφτηκαν πρόσφατα και τη χώρα μας για να διερευνήσουν το σκάνδαλο Predator, είναι και η Ολλανδή εισηγήτρια της PEGA Σόφι ιν΄τ Βέλντ, η οποία ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter το αυριανό πρωτοσέλιδο του Documento σημειώνοντας:

Αύριο το Documento πρόκειται να δημοσιεύσει μια μακρά λίστα με άτομα που στοχεύουν το #Predator.

Παρακολουθούνταν και ο Γεραπετρίτης;

Στον απόηχο της επίσκεψης της επιτροπής PEGA o Τάσος Τέλλογου κάνει έναν μικρό απολογισμό. Σε άρθρο του στο Insidestory.gr αναφέρει τα εξής: «Η αρχική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ανακοινώθηκε ο ερχομός στην Ελλάδα της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, που ερευνά την χρήση παράνομων λογισμικών παρακολούθησης σε ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Kύπρο, Ισπανία, Ουγγαρία, Πολωνία), ήταν ουδείς υπουργός να παρουσιασθεί ενώπιόν της. Επικράτησαν ωστόσο ωριμότερες σκέψεις και αποφασίσθηκε να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Ίσως να είναι τραγική λεπτομέρεια, αλλά ο κ. Γεραπετρίτης «φωτογραφήθηκε» από Τα Νέα του περασμένου Σαββάτου (άρθρο του Βασίλη Λαμπρόπουλου, «Τέσσερις παράνομες μεθοδεύσεις από ένα ύποπτο κέντρο», Τα Νέα) ως ένας από τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχει πάρει τα «δηλητηριασμένα» λινκ της Intellexa.»

Είναι η πρώτη φορά που το άρθρο Λαμπρόπουλου υπονοείται ότι αναφέρεται στον Γ. Γεραπετρίτη και όχι στον Μ. Χρυσοχοΐδη, πληροφορία που αν αποδειχθεί θα συνιστά βόμβα στα θεμέλια του επιτελικού κράτος καθώς δείχνει παρακολούθηση κορυφαίου στελέχους του συστήματος Μαξίμου από τον στενό πρωθυπουργικό πυρήνα.

Πηγές: Insidestory, Documento

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)