to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Εκατοντάδες άγρια ζώα πέθαναν στην Κένυα λόγω της ξηρασίας

Ελέφαντες και οι υπό εξαφάνιση ζέβρες του Γκρέβι είναι μεταξύ των θυμάτων της πρωτόγνωρης ξηρασίας στην Κένυα


Εκατοντάδες άγρια ζώα, μεταξύ των οποίων ελέφαντες και υπό εξαφάνιση ζέβρες του Γκρέβι, πέθαναν σε καταφύγια άγριας ζωής στην Κένυα κατά τη διάρκεια της χειρότερης ξηρασίας των τελευταίων δεκαετιών στην ανατολική Αφρική, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η Υπηρεσία Άγριας Ζωής της Κένυας και άλλοι οργανισμοί διαπίστωσαν τον θάνατο 205 ελεφάντων, 512 γνου, 381 κοινών ζέβρων, 51 βουβάλων, 49 ζέβρων του Γκρέβι και 12 καμηλοπαρδάλεων τους τελευταίους εννέα μήνες, αναφέρει η έκθεση, καθώς τμήματα της Κένυας έχουν περάσει τέσσερις συνεχόμενες περιόδους με ανεπαρκή βροχόπτωση τα τελευταία δύο χρόνια, με τρομερές συνέπειες για ανθρώπους και ζώα.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, στα οικοσυστήματα που έχουν πληγεί περισσότερο βρίσκονται μερικά από τα πιο δημοφιλή εθνικά πάρκα και καταφύγια άγριας ζωής της Κένυας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Αμποσέλι, Τσάβο και Λαϊκίπια-Σαμπούρου.

Οι συντάκτες της έκθεσης ζήτησαν να γίνει επείγουσα εναέρια απογραφή της άγριας ζωής στο Αμποσέλι για να αποκτήσουν ευρύτερη εικόνα των επιπτώσεων της ξηρασίας στα άγρια ​​ζώα εκεί. Άλλοι ειδικοί έχουν συστήσει την άμεση παροχή νερού και αλατιού στις πληγείσες περιοχές. Οι ελέφαντες, για παράδειγμα, πίνουν 240 λίτρα νερό την ημέρα, σύμφωνα με τον Τζιμ Τζούστους Νιάμου, εκτελεστικό διευθυντή του Κέντρου Ελεφάντων Νέιμπορς.

Για τις ζέβρες του Γκρέβι, οι ειδικοί προτρέπουν να ενισχυθεί η παροχή τροφής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)