to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:14 | 04.11.2022

Κοινωνία

Φωτιά στο δάσος της Κέρης - Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Για 7η φορά ξέσπασε φωτιά στο δάσος τη Κέρης. Χάρη στην άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο πολύ γρήγορα χωρίς να επεκταθεί


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου, στο δάσος της Κέρης του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Ηράκλειο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσαν στο σημείο 4 οχήματα της πυροσβεστικής με 17 υπαλλήλους.

Πρόκειται για την 7η συνεχόμενη φωτιά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα γεγονός που έχει προβληματίσει έντονα τις αρχές, τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής.

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο πολύ γρήγορα χωρίς να επεκταθεί και χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Το χρονικό της καταστροφής

Ήταν γύρω στις 9:30 το βράδυ της 21ης Ιουνίου 2022, όταν ξέσπασε η πρώτη για φέτος φωτιά στην πολύπαθη περιοχή. Η φωτιά ξεκίνησε, πριν το Βουλισμένο Αλώνι, κάτω από την Κέρη και πολύ γρήγορα άρχισε να απειλεί την ευρύτερη περιοχή, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας αλλά και του δήμου Μαλεβιζίου.

Μόλις 7 μέρες μετά, στις 28 Ιουνίου, ακόμα μια πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή της Κέρης του Δήμου Μαλεβιζίου!

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες τα πυροσβεστικά οχήματα και το πεζοπόρο τμήμα. Μάλιστα, ένα πυροσβεστικό όχημα διατέθηκε από το Κλιμάκιο Χερσονήσου. Πάλι σημαντική ήταν η δράση του δήμου Μαλεβιζίου με υδροφόρες και εθελοντές.

Αλλά ούτε τον Ιούλιο άφησαν την περιοχή "ήσυχη" οι εμπρηστές, που όπως φαίνεται την έβαλαν στο μάτι. Ήταν στις 16 Ιουλίου, όταν ξεσπούσε στην Κέρη, νωρίς το μεσημέρι αυτή τη φορά, μία νέα φωτιά, κατά σειρά η τρίτη!... Ήταν μάλιστα μία δύσκολη μέρα αφού είχαμε πολλά πύρηνα μέτωπα στην Κρήτη...

Και πάμε στις 22 του Σεπτέμβρη. Νέος συναγερμός για φωτιά στην Κέρη. Η τέταρτη κατά σειρά φωτιά, ξέσπασδε πάλι σε χορτολιβαδική έκταση στην Κέρη Μαλεβιζίου κινητοποιώντας αμέσως επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Η πέμπτη πυρκαγιά σημειώνεται μέσα στον Οκτώβριο. Στις 12 Οκτωβρίου, συγκεκριμένα, ξέσπασε η φωτιά, που περιορίστηκε σε μικρή έκταση και τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο, χάρη στην πολύ καλή δουλειά των Πυροσβεστικών δυνάμεων.

Και σήμερα είναι η έκτη κατά σειρά φορά, μέσα σε έναν χρόνο, ενώ αν ανατρέξουμε και σε προηγούμενα χρόνια, θα δούμε πάλι την Κέρη να "ντύνεται" στις φλόγες, ακόμα και νωρίς την άνοιξη!

Πηγή: neakriti.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)