to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:52 | 02.11.2022

Πολιτική

Εκδήλωση Νεολ. ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στις 3/11 - «Εργασιακός Μεσαίωνας: Νομοθεσία, Εφαρμογή, Ανατροπή»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης(Αριστοτέλους 32) στον πρώτο όροφο, στις 6μμ,


«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες ώστε οι Νέοι και οι Νέες με την είσοδο τους στην αγορά εργασίας να γίνονται εύκολη λεία στα συμφέροντα της εργοδοσίας. Μια Νέα Γενιά η οποία έχει μάθει τα τελευταία 15 χρόνια πως ‘κανονικότητα’ για αυτήν εντός της αγοράς εργασίας αποτελεί η ανεργία, η αυτοαπασχόληση, η ετεροαπασχόληση, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, όπως και εργασιακά περιβάλλοντα όπου η αδήλωτη ή η υποδηλωμένη εργασία επικρατούν.


Εντός αυτού του πλαισίου, το Σωματείο Εργαζομένων στην Μαλαματίνα δίνει πολύμηνη και καθημερινή μάχη με την εργοδοτική βία και ασυδοσία. Η διοίκηση της επιχείρησης της Μαλαματίνας επιδίωξε κατ’ επανάληψη να εξαθλιώσει τους εργαζομένους με εκδικητικές απολύσεις και εγκληματικές επιθέσεις σε βάρος τους από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με τις τελευταίες να λειτουργούν ως ιδιωτικός στρατός της εργοδοσίας.
Ο αγώνας των απεργών και απολυμένων της Μαλαματίνας αποτελεί τον αγώνα του κάθε άνεργου, επισφαλώς εργαζομένου και καταπιεσμένου ενάντια στην εργοδοσία που συνεχώς επιδιώκει την εξαθλίωση τους.

Με ορίζοντα την πανεργατική-πανυπαλληλική απεργία της 9ης Νοεμβρίου συζητάμε για την αγορά εργασίας, τον νόμο Χατζηδάκη και τον νεοφιλελεύθερο κυβερνητικό οδοστρωτήρα στο πεδίο των Εργασιακών, αναδεικνύοντας πως μόνο με συλλογικούς αγώνες θα τους ανατρέψουμε!», αναφέρει σε ανακοίνωση της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

*Στον χώρο θα βρίσκεται καλάθι συλλογής τροφίμων για τους απεργούς και απολυμένους της Μαλαματίνας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)