to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το διπλό σκάνδαλο των υποκλοπών: Δεν λες κουβέντα, κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα

«Το πλήγμα στο κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία που επέφερε η κυβέρνηση της ΝΔ δύσκολα θα επουλωθεί, εκτός και αν πρώτον αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια, αποδοθούν οι ευθύνες και δεύτερον παραιτηθούν»


Η υπόθεση των επισυνδέσεων είναι ίσως η μεγαλύτερη απόδειξη ότι το κράτος δικαίου και η Δημοκρατία τελούν υπό αμφισβήτηση στην Ελλάδα από την ίδια την κυβέρνηση της ΝΔ.

Δεν είναι μόνο το γεγονός αυτό καθαυτό της παρακολούθησης πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων, αλλά και η συγκάλυψη της υπόθεσης με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο ελέγχει το επιτελικό κράτος της ΝΔ, που καθιστούν διπλό το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ένα διπλό σκάνδαλο βγαλμένο από τις πιο σκοτεινές σελίδες της πολιτικής ιστορίας της χώρας μας.

Μάλιστα, υπάρχει μια ολόκληρη διαδρομή γεγονότων που συνηγορούν στο ότι έχει την υπογραφή της Κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Από την αρχή της διακυβέρνησης, τον Ιούλιο του 2019, οι πρώτες ενέργειες της νέας Κυβέρνησης είναι η υπαγωγή της ΕΥΠ στο Μαξίμου και o έλεγχός της από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, καθώς και η τροπολογία που άλλαζε τις προϋποθέσεις και τα προσόντα για τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, ώστε να μπορεί ο Πρωθυπουργός να διορίσει τον κ. Κοντολέων. Ακολούθως, τον Μάρτιο του 2021, σε νομοσχέδιο για την πανδημία, «πέρασε νύχτα» διάταξη, η οποία αφαιρεί από τους πολίτες το δικαίωμα να ενημερώνονται από την ΑΔΑΕ για τυχόν παρακολούθησή τους από την ΕΥΠ, για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Διπλή παρακολούθηση

Οι υποθέσεις του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη, του Ευρωβουλευτή και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του π. Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη, αποδεικνύουν ότι υπήρξε διπλή παρακολούθηση τόσο από την ΕΥΠ όσο και από το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Τα διεθνή μέσα αλλά και κάποια εγχώρια έχουν πρωτοσέλιδο το θέμα και υπό το βάρος των αποκαλύψεων και εν μέσω πανικού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κ. Οικονόμου, διαβεβαίωνε από τον Απρίλιο του 2022 πως η χρήση του Predator αφορά ιδιώτες! Ακολούθησαν οι παραιτήσεις των κ. Κοντολέων, διοικητή ΕΥΠ και του κ. Δημητριάδη, ανιψιού και Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, μία κίνηση διάσωσης του κ. Μητσοτάκη, ενώ στις 8.8.2022 ο ίδιος αναγκάζεται να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό με το γνωστό διάγγελμα, υπό τη μουσική υπόκρουση των τζιτζικιών, κατά το οποίο ονομάτισε σύννομη αλλά λανθασμένη την παρακολούθηση και δήλωσε παντελή άγνοια!!!!

Αμηχανία Μητσοτάκη

Η αμηχανία του ίδιου του κ. Μητσοτάκη τον οδηγεί σε δημιουργία υποθετικών σεναρίων, επικίνδυνων για την ασφάλεια της χώρας, όπως το ότι ξένες πρεσβείες ζήτησαν την παρακολούθηση του κ Ανδρουλάκη, σενάρια που διαψεύστηκαν. Ο ασκός του Αιόλου είχε πλέον ανοίξει για τα καλά! Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στους Sunday Times για το σκάνδαλο των υποκλοπών: «Δεν έχω ακόμα καταφέρει να ξεκαθαρίσω την υπόθεση».

Άκουσον, άκουσον, ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, που οργάνωσε τις υποκλοπές, μας λέει πως δεν ξέρει τι ακριβώς έχει γίνει. Διερωτάται κάποιος εύλογα λοιπόν, γιατί τότε κάλεσε μέσω των Υπουργών του, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με σκοπό να τον ενημερώσει για κάτι που ο ίδιος είχε άγνοια. Βέβαια σίγουρα δεν αγνοεί το γεγονός, ότι ο ίδιος ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ είναι ο μόνος που νομίμως μπορεί να έχει πρόσβαση πρόσβαση στο σύνολο του υλικού των παρακολουθήσεων. Ακολούθως, με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα, η επίκληση του απορρήτου πολλών μαρτύρων, αλλά και η άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να κληθούν συγκεκριμένοι μάρτυρες, αποδεικνύει περίτρανα τον τρόμο της Κυβέρνησης για τυχόν περαιτέρω αποκαλύψεις στην υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων της ΕΥΠ και μάλιστα ενδεχομένως με παράλληλη χρήση του Predator. Της απαγορευμένης λέξης για την κυβέρνηση! Αντιλαμβανόμαστε πλέον όλοι μας ότι το πλήγμα στο κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία που επέφερε η κυβέρνηση της ΝΔ δύσκολα θα επουλωθεί, εκτός και αν πρώτον αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια, αποδοθούν οι ευθύνες και δεύτερον παραιτηθούν.

Αναπάντητα ερωτήματα

Είναι άξιο λόγου, πώς ένα τέτοιο σκάνδαλο που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές, όπου πάλι πρωταγωνιστής ήταν η παράταξη της δεξιάς και που απασχόλησε με πρωτοσέλιδα τον διεθνή τύπο, δεν δημιουργεί καμία ευθιξία στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος έχει τον πλήρη έλεγχο και υπό την σκέπη του την ΕΥΠ. Το γεγονός μάλιστα ότι το πλήρες πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής δεν μπορεί να δημοσιευθεί και να τεθεί σε πλήρη γνώση των πολιτών δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά τα οποία παρέμειναν αναπάντητα. Με αυτή την τόσο σοβαρή, αλλά και σκοτεινή υπόθεση, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών, συλλήβδην στο πολιτικό σύστημα, στους θεσμούς και στην έννοια του δικαίου.

Αν η πολιτική πέραν όλων των άλλων είναι και μια διαδικασία παίδευσης και εκπαίδευσης για τους πολίτες, αναρωτηθείτε τι τους διδάσκει το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη τα τελευταία χρόνια: ότι σημασία δεν έχει ποιο είναι το δέον αλλά να μην «πιαστείς», εάν πράξεις το αντίθετο. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά σειρά άλλων υποθέσεων, οι οποίες είναι γροθιά στο στομάχι των πολιτών που βάλλονται από την οικονομική και ενεργειακή κρίση. Τώρα γνωρίζουν ότι είναι υπό αμφισβήτηση, εξαιτίας της Κυβέρνησης, και κάθε έννοια δικαίου!

Είναι πραγματικά άδικο και κρίμα αυτό που βιώνει ο Ελληνικός λαός καθημερινά από αυτή την απαράδεκτη, ανάλγητη και τελικά επικίνδυνη Κυβέρνηση.

* Ο Σωκράτης Βαρδάκης είναι βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)