to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:56 | 31.10.2022

Κοινωνία

Αυθαίρετη παρακράτηση δεδουλευμένων και ρατσιστική αντιμετώπιση από τη δημαρχία Μπακογιάννη καταγγέλλουν μετανάστριες καθαρίστριες

Αυθαίρετη παρακράτηση δεδουλευμένων και ρατσιστική αντιμετώπιση από τη δημαρχία Μπακογιάννη και τις διευθύνσεις των δημοτικών σχολείων καταγγέλλουν μετανάστριες καθαρίστριες που δίνουν άλλον έναν αγώνα για την κατοχύρωση ίσης μεταχείρισης και την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων


Η Επιτροπή Καθαριστριών των σχολείων του Δήμου Αθηναίων εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία απαιτεί να μπει ένα τέλος σε αυτό το καθεστώς, να καταβληθούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ τα δεδουλευμένα των καθαριστριών και να αναγνωρισθούν τα εργασιακά τους δικαιώματα με την υπογραφή συλλογικής σύμβασης αορίστου χρόνου, σταθερή δουλειά και αξιοπρεπείς μισθούς.

Οι εργαζόμενες αναφέρουν ότι υπό αυτό το πρίσμα θα προχωρήσουν την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου στις 10 και μισή το πρωί, σε παράσταση διαμαρτυρίας στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, στην οδό Λιοσίων 22. Ακόμη, εξαγγέλλουν τη συμμετοχή τους στην πανεργατική 24ωρη απεργία της 9ης Νοεμβρίου.

«Την σχολική χρονιά 2021-2022 αποκλειστήκαμε με τα ρατσιστικά κριτήρια του υπουργού Εσωτερικών Μ.Βορίδη από την εργασία μας στα δημόσια σχολεία της Αθήνας όπου κάποιες εργαζόμαστε ακόμη και 20 χρόνια, αφού αρνήθηκε να καταθέσει σχετική τροπολογία στη Βουλή, όπως είχε κάνει ο προκάτοχος του.

Ο υπουργός Εσωτερικών αντιπρότεινε να απασχοληθούμε μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ, κάτι που υλοποίησε ο Δήμος της Αθήνας και έτσι από τα τέλη Αυγούστου υλοποιείται σχετική σύμβαση με την οποία βρεθήκαμε 18 καθαρίστριες στα σχολεία.

Δικιά μας επιθυμία ήταν και παραμένει να εργαζόμαστε όλες οι καθαρίστριες και καθαριστές, ντόπιοι και μετανάστες, με μονιμότητα και σταθερότητα και όχι με οποιεσδήποτε εποχιακές συμβάσεις ή μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ.

Τώρα, όμως βλέπουμε ότι οι υπηρεσίες αρνούνται να πληρώσουν τα μεροκάματα μας ενώ ακόμη και διευθυντές δεν υπογράφουν ότι είμαστε στα σχολεία.

Ζητάμε να σταματήσει αμέσως η κοροϊδία και η ρατσιστική αντιμετώπιση σε βάρος μας.

Να πληρωθούν άμεσα τα μεροκάματα μας όπως προβλέπει η σύμβαση μας.

Να καταβάλλονται οι μισθοί μας στον ίδιο χρόνο με όλο το προσωπικό καθαριότητας σχολείων του Δήμου Αθήνας.

Στις 9 Νοέμβρη θα είμαστε στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία που καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και στην συγκέντρωση στη Πλ. Κλαυθμώνος στις 11πμ

Eπικοινωνία: Μπούζι Λίντιτα, εκπρόσωπος Επιτροπής», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Καθαριστριών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)