to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:16 | 28.10.2022

Διεθνή

Τζο Μπάιντεν: Επικίνδυνη η προσέγγιση Πούτιν για τη χρήση πυρηνικών

Για τον Τζο Μπάιντεν, είναι «πολύ επικίνδυνος» ο τρόπος με τον οποίο ο Ρώσος πρόεδρος «προσεγγίζει» το ζήτημα – Πούτιν: «Η Μόσχα δεν μίλησε ποτέ για χρήση πυρηνικών»


Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για τη διαβεβαίωση που έκανε ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν χθες Πέμπτη, όταν είπε πως δεν έχει καμιά πρόθεση να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Αν δεν έχει καμιά (τέτοια) πρόθεση, γιατί μιλάει συνέχεια γι’ αυτό; Γιατί μιλάει για τη δυνατότητα χρήσης πυρηνικού όπλου;» ρώτησε ρητορικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NewsNation.

Για τον κ. Μπάιντεν, είναι «πολύ επικίνδυνος» ο τρόπος με τον οποίο ο Ρώσος πρόεδρος «προσεγγίζει» το ζήτημα.
Πούτιν: «Η Μόσχα δεν μίλησε ποτέ για χρήση πυρηνικών»

Σημειώνεται ότι χθες, σε δηλώσεις του στο φόρουμ Valdai Discussion Club, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στη χρήση πυρηνικών όπλων, τόνισε ότι η Μόσχα δεν μίλησε ποτέ για χρήση αυτών και υποστήριξε ότι το Κίεβο έχει την τεχνολογία για να κατασκευάσει και ενδεχομένως να πυροδοτήσει μια «βρόμικη βόμβα» στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση, συμπεριλαμβανομένης της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Λιζ Τρας, επιδόθηκε σε έναν «πυρηνικό εκβιασμό» κατά της Ρωσίας και απέρριψε τις καταγγελίες για ρωσικά πλήγματα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια – ο οποίος βρίσκεται σε περιοχή που ελέγχεται από τα ρωσικά στρατεύματα στη νότια Ουκρανία.

Όπως είπε, το στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας επιτρέπει στη χώρα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μόνο όταν βρίσκεται σε άμυνα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι η Μόσχα σκέφτεται να τα χρησιμοποιήσει στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)