to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:48 | 24.10.2022

Κοινωνία

«Όχι» από τον ΣΦΕΑ στη δίωξη του Νίκου Μπογιόπουλου

Το Δ.Σ. του Σ.Φ.Ε.Α. 1967-1974 καταδικάζει της δίωξη του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου από την ‘Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού’


Η ένωση με αγωγή της ζητάει την εξάμηνη φυλάκισή του Νίκου Μπογιόπουλου και την καταβολή 70.000 ευρώ, επειδή σε ραδιοφωνική του εκπομπή έκανε κριτική για τις ‘γιορτές μίσους’ που διοργανώνονται κάθε χρόνο στο Γράμμο και το Βίτσι, αποκαλώντας τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού «κομμουνιστοσυμμορίτες».

Να σημειώσουμε ότι η  Ένωση αποστράτων, η οποία οφείλει την ύπαρξη της σε νόμους του Μεταξά και της Χούντας και φέρει μάλιστα τον χαρακτήρα του ΝΠΔΔ, ενώ προσφεύγει στα δικαστήρια και επικαλείται τη νομιμότητα, ταυτόχρονα παραβιάζει κατάφωρα τους νόμους που χαρακτηρίζουν το χρονικό διάστημα 1946-1949 ως περίοδο ‘Εμφυλίου Πολέμου’ και όχι «συμμοριτοπολέμου», όπως την βαφτίζει η Ένωση στις ανακοινώσεις και εκδηλώσεις της.

Παρά την απόρριψη προηγούμενης πανομοιότυπης αγωγής που εκδικάστηκε πέρυσι τον Οκτώβριο, η Ένωση Αποστράτων επανέρχεται και απαιτεί εκ νέου την καταδίκη του δημοσιογράφου.

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα η αγωγή - πρόκληση της ‘‘Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού’ σε βάρος του Νίκου Μπογιόπουλου. Καλούμε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που εποπτεύει την ένωση ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου να αποδοκιμάσει δημόσια την ενέργειά της που νεκρανασταίνει τη διχαστική ‘έθνικοφροσύνη’.

Δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε στο πλευρό του διωκόμενου δημοσιογράφου κατά την εκδίκαση της αγωγής στις 27 Οκτωβρίου, μαζί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, κόμματα και φορείς, που έχουν ήδη εκφράσει τη συμπαράστασή τους.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)