to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:40 | 23.10.2022

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκαννήσου: Ντροπή κ. Καμπουράκη - Η ΔΕΥΑΡ διέγραψε χρέος Ξενοδοχειακού Ομίλου, ύψους 723.000 ευρώ

Η ΔΕΥΑΡ διαγράφει χρέη ξενοδοχειακού Ομίλου σε λογαριασμούς νερού που ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο - «Ποιος έχασε, όμως, τη ντροπή για να τη βρει η δημοτική αρχή του κ. Καμπουράκη»


Σε καταγγελία υψηλών τόνων προχώρησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τον δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη.

Όπως φαίνεται, ο «γαλάζιος» δήμαρχος διέγραψε χρέη μεγάλου ξενοδοχειακού Ομίλου του νησιού, το οποίο ανερχόταν στα 723.000 ευρώ σε λογαριασμούς νερού.

Μάλιστα, στο Δημοτικό Σύμβούλιο, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου, παρακάμπτοντας προβλεπόμενες διαδικασίες πλάσαρε τη διαγραφή του τεράστιου ποσού ως... «διορθώσεις» στην τιμολόγηση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ν.Ε Νοτίας Δωδεκανήσου

Η λέξη «ντροπή» ωχριά μπροστά στην εξοργιστική απόφαση της ΔΕΥΑΡ να διαγράψει χρέος 723.000 ευρώ από μεγάλο Ξενοδοχειακό Όμιλο της Ρόδου.

Ντροπή απέναντι στους επιχειρηματίες, που παρ’ ότι στραγγαλίζονται οικονομικά εξαιτίας του υψηλού ενεργειακού κόστους και της ανεξέλεγκτης ακρίβειας, παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους,

Ντροπή απέναντι στα χιλιάδες νοικοκυριά, που απειλούνται ακόμα και με διακοπή υδροδότησης, σε περίπτωση που τολμήσουν να καθυστερήσουν, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους.

Ποιος έχασε, όμως, τη ντροπή για να τη βρει η δημοτική αρχή του κ. Καμπουράκη.

Το θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης και η απόφαση ελήφθη κατόπιν εισήγησης ΜΟΝΟ του νομικού συμβούλου του Δήμου Ρόδου, ΧΩΡΙΣ να υπάρχει εισήγηση από την αρμόδια Διεύθυνση. Για αυτό ακριβώς τον λόγο, λαϊκό μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ μειοψήφησε ενώ δύο αιρετοί-μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ ζήτησαν αναβολή.

Στο πρακτικό της απόφασης για τη διαγραφή χρέους, συνολικά 723.000 ευρώ, γίνεται αναφορά σε… «διορθώσεις» στην εν λόγω τιμολόγηση,  καθώς και σε... «αδυναμία ποιότητας και ποσότητας νερού από την ΔΕΥΑΡ» προς τον Όμιλο αλλά και σε «ελαττώματα» των μετρητών!

Την ώρα που η ΔΕΥΑΡ καταρρέει υπό το βάρος οικονομικών προβλημάτων, αντί να επιδιώξει να εισπράξει τα χρέη των μεγαλοοφειλετών, προχωρά σε διαγραφές.

Αν ισχύει δε η πληροφορία ότι η νομική υπηρεσία της ΔΕΥΑΡ εισηγήθηκε τη διαγραφή χρεών πέραν της 5ετίας (προφανώς για τους μεγαλοοφειλέτες), τότε θα πρόκειται για ακόμα μεγαλύτερη κοροϊδία των ευσυνείδητων, έναντι των υποχρεώσεών τους, καταναλωτών.

Η δημοτική αρχή Ρόδου του κ. Καμπουράκη είτε ομολογεί  την ανικανότητά της να εισπράξει τα χρέη προς την Επιχείρηση (αλήθεια, ειδοποίηση για διακοπή νερού στους μεγαλοοφειλέτες εστάλη ποτέ; Διακοπή υδροδότησης στους μεγαλοοφειλέτες έγινε ποτέ;), είτε -ενόψει εκλογών-  επιδιώκει να σβήσει τα χρέη προς ψηφοθηρικό και μικροπολιτικό όφελος.

Τι από τα δύο ισχύει;

Υ.Γ. Η επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη για εκχώρηση όλων των βασικών κοινωνικών αγαθών - ενέργεια, νερό, αποχέτευση, σε ιδιώτες, με το πρόσχημα της κακής λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, τις οποίες, εσκεμμένα, αφήνει αφυδατωμένες από πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, είναι γνωστή. Όμως, η «σιγή ιχθύος» για το θέμα από τον Δήμο και την Διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, γεννά καχυποψία και πολλά ερωτήματα…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)