to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:03 | 23.10.2022

Κοινωνία

Τα Εξάρχεια όπως θα έπρεπε: «Κοσμοσυρροή» στην Μέρα Αντίστασης των Κατοίκων

Για όσους/-ες δεν το ξέρουν: Τα Εξάρχεια είναι και θα είναι ζωντανά για όσο η αλληλεγγύη θα τα διαπερνά - Υστερόγραφο σε κυβέρνηση και Μπακογιάννη οι σημερινές δράσεις στην πλατεία της γειτονιάς


«Τα Εξάρχεια η γειτονιά με την περισσότερη αστυνομία σε ολόκληρη τη χώρα, συνεχίζει να αντιστέκεται…», σημείωναν οι κάτοικοι στο κάλεσμά τους στη δράση «όλη μέρα στην πλατεία» και στις πολύμορφες εκδηλώσεις που ξεκίνησαν από το πρωί της Κυριακής.

Πράγματι, πλήθος κόσμου, κάτοικοι των Εξαρχείων, αλληλέγγυοι, εργαζόμενοι, αλλά και παιδιά, όλες οι φωνές ενωμένες για να δείξουν την αντίθεσή τους στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και του Δήμου, που «απογειώνοντας» το διαχρονικό τους σαμποτάζ για την γειτονιά των Εξαρχείων, τώρα την αφήνουν «για πρωινό» σε επιχειρηματίες, ιδιωτικά συμφέροντα, εκτεθειμένα μπροστά στην ασυδοσία του κεφαλαίου.

«Θα είμαστε εκεί, όπως κάθε μέρα, και δεν αργεί η ώρα που θα την πάρουμε όλη ξανά πίσω».

Τα Εξάρχεια είναι η γειτονιά με την μεγαλύτερη παρουσία αστυνομίας, η οποία δεν διστάζει να παρέμβει όποτε κάτι δεν της αρέσει.

Οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία, έχουν ιστορικό στους αγώνες για την διατήρηση των ελεύθερων χώρων και την βελτίωση της γειτονιάς τους. Με πορείες, δράσεις, πρωτοβουλίες και σήμερα με χορό και τραγούδι, φώναξαν ξανά το δικό τους «ΟΧΙ» στην αστυνομοκρατία στα Εξάρχεια, στην περιβόητη ανάπλαση του λόφου του Στρέφη, αλλά και στην κατασκευή μετρό στην πλατεία των Εξαρχείων. Ο κόσμος ήταν εκεί, ήταν πολύς και επίμονος.

Από τον περασμένο Αύγουστο, λαμαρίνες έχουν κυκλώσει το μεγαλύτερο τμήμα της πλατείας. Από τότε, δυνάμεις καταστολής έχουν εγκατασταθεί εκεί με μόνιμη παρουσία, ενώ οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και οι περαστικοί γίνονται συνέχεια μάρτυρες - αν όχι θύματα- καταστολής. 

Μία «γεύση» από την σημερινή μέρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)