to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:28 | 23.10.2022

Κοινωνία

Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη - Αποδέχεται την πράξη της η 38χρονη

Αποδέχεται ότι ήταν αυτή που έριξε το καυστικό υγρό στον 36χρονο σύζυγό της, σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου της Κρήτης, η 38χρονη που έχει ταυτοποιηθεί από τις Αρχές και, προς το παρόν, παραμένει ασύλληπτη.


Η ίδια ομολόγησε ότι πέταξε το καυστικό υγρό στον σύζυγό της, και ότι «δεν αισθάνεται περήφανη για την πράξη της». Η φερόμενη ως δράστης παραδέχτηκε ότι, τις τελευταίες 40 ημέρες, είχε συναντήσει συνολικά τέσσερις φορές τον 36χρονο στο ξενοδοχείο καθώς, όπως ανέφερε, «είχα ακόμη αισθήματα για εκείνον».

Η 38χρονη γυναίκα, δήλωσε στον Alpha ότι είχε μαζί της το υγρό για άμυνα, καθώς και ότι ο 36χρονος την απειλούσε ότι θα τής έκανε κακό, αν έκανε σχέση με άλλον. Το θύμα θόλωσε, όπως είπε η ίδια, τη νύχτα της Παρασκευής, καθώς αφότου είχαν περάσει μαζί στιγμές ηρεμίας, άρχισε και πάλι να την απειλή. Η γυναίκα, που αναζητείται, δεν έχει έρθει σε επαφή με κάποιον δικηγόρο για την ώρα, προκειμένου να παραδοθεί.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. το βίντεο από το ξενοδοχείο

Στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Θριάσιο, μεταφέρθηκε ο 36χρονος που δέχθηκε την επίθεση με καυστικό υγρό σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο Κρήτης. Η κατάστασή του είναι σοβαρή, ωστόσο, δεν κινδυνεύει η ζωή του. Φερόμενη ως δράστιδα είναι η 38χρονη σύζυγός του.

Οι αστυνομικοί της Yποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου που διερευνούν την υπόθεση, συγκέντρωσαν βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου όπου συνέβη το περιστατικό. Στα βίντεο, φαίνεται ο 36χρονος να εισέρχεται στο ξενοδοχείο στις 23.18 το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με το ekriti.gr οι Αρχές εκτιμούν ότι η επίθεση ήταν προμελετημένη, με την 38χρονη να έχει μαζί της το καυστικό υγρό με το οποίο του επιτέθηκε στις 4.50 τα ξημερώματα.

Αμέσως μετά την επίθεση το θύμα βγήκε στους διαδρόμους του ξενοδοχείου, σπαράζοντας στους πόνους και άρχισε να φωνάζει. Έντρομοι οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν άμεσα το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Σημειώνεται ότι την κράτηση του δωματίου την είχε κάνει τηλεφωνικά γύρω στις 22.00 το βράδυ, μία γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο 36χρονος κατονόμασε τη σύζυγό του στις Αρχές ως δράστιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, το γυάλινο μπουκαλάκι χωρητικότητας 200 ml που περιείχε το καυστικό υγρό βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια ως προς την χημική σύνθεση του καυστικού υγρού το οποίο, αν δεν αναλυθεί πρώτα, θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ. άγνωστο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως πρόκειται για μίγμα νιτρικού οξέος και βιτριολιού.

Το υγρό, πάντως, προκάλεσε ζημιές και στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, αφού, κομμάτι του χαλιού και ενός επίπλου, αλλά και μέρος του κρεβατιού, των μαξιλαριών κ.α. έχουν καεί. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι το θύμα φέρεται να είχε χαλαρώσει, ενδεχομένως και να κοιμόταν, όταν δέχτηκε την επίθεση.

Αναφορές ότι η 38χρονη είχε πέσει θύμα κακοποίησης

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη της 38χρονης η οποία κάτω υπό άγνωστες συνθήκες καυγάδισε με τον 36χρονο και έριξε καυστικό υγρό, με αποτέλεσμα το θύμα να κινδυνεύει να χάσει το μάτι του. Σημειώνεται πως ο 36χρονος μεταφέρθηκε στην Αθήνα για να νοσηλευθεί σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η σχέση της 38χρονης με τον 36χρονο ήταν αρκετά προβληματική με την ίδια να βιώνει εφιαλτικές στιγμές στα χέρια του, όπως μεταδίδει το cretapost.gr.

Η 38χρονη που φέρεται έριξε καυστικό υγρό στον 36χρονο/cretapost.gr

Μάλιστα, χθες το βράδυ φαίνεται πως έδωσαν ραντεβού οι δυο τους σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου με την 38χρονη να κρατάει ένα μπουκαλάκι με καυστικό υγρό και να περιλούζει τον εν διαστάσει σύζυγό της ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Έκτοτε, οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ίδια ίσως παραδοθεί τις επόμενες ώρες στην αστυνομία.

Θέμα ωρών να παραδοθεί στις αρχές

Η γυναίκα, 38 ετών, και μητέρα τεσσάρων παιδιών, που αναζητείται αναμένεται, όπως μετέδωσε το MEGA, να παραδοθεί τις επόμενες ώρες, αφού ήδη έχει επικοινωνήσει με δικηγόρο.

Στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ το υγρό

Ο 36χρονος φέρει εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια καθώς προσπάθησε να προστατευθεί όταν δέχτηκε το καυστικό υγρό. Την ίδια ώρα, το γυάλινο δοχείο το οποίο περισυνελέγη από το ξενοδοχείο όπου η σύζυγος έριξε το καυστικό υγρό στον 36χρονο βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας.

Το υγρό σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr δεν έχει ταυτοποιηθεί ως προς τις χημικές ουσίες του δηλαδή αν είναι βιτριόλι ή κάτι άλλο και δείγμα αυτού εστάλη για εργαστηριακό έλεγχο.

Ο 36χρονος είχε καταδικαστεί για τις ένοπλες ληστείες σε καλάσνικοφ

Ο 36χρονος είχε πριν λίγο καιρό αποφυλακιστεί από τις φυλακές καθώς είχε καταδικαστεί για μία σειρά από ένοπλες ληστείες με καλάσνικοφ που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 36χρονος είχε καταδικαστεί σε 89 χρόνια ποινή κάθειρξης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης καθώς συμμετείχε σε μία σειρά από ένοπλες ληστείες με καλάσνικοφ που είχαν σημειωθεί από το 2012 μέχρι το 2015 με αποκορύφωμα την κινηματογραφική ληστεία στο κοσμηματοπωλείο στο Creta Maris.

Μεταφέρθηκε στην Αθήνα

Ρεκόρ φέτος στις αεροδιακομιδές – Διπλοβάρδιες για το σμήνος του ΕΚΑΒ | Η  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σοβαρότερη απ’ ότι είχε εκτιμηθεί αρχικά είναι η κατάσταση της υγείας του 36χρονου στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 36χρονος φαίνεται πως χάνει το αριστερό του μάτι, ενώ άμεσα πραγματοποιήθηκε η αεροδιακομιδή του στην Αθήνα, προκειμένου να νοσηλευτεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο και σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων.

Το θύμα της επίθεσης νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ενώ, σύμφωνα με το cretapost, φέρει έγκαυμα δευτέρου βαθμού. Το οξύ, επίσημα δεν έχει ταυτοποιηθεί από τις Αρχές, οι οποίες για την ώρα δε γνωρίζουν αν πρόκειται για βιτριόλι ή κάτι άλλο. Για την ώρα έχει σταλεί για εργαστηριακό έλεγχο.

Πηγή: Έθνος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)