to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:18 | 21.10.2022

Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: «Οι δημοκρατικές δυνάμεις οφείλουν να πράξουν το καθήκον τους»

«Η επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση έχει υποχρέωση να εξαντλήσει κάθε θεσμικό μέσο για την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών» επισημαίνει η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και την Κατερίνα Ακριβοπούλου


Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Ακριβοπούλου, την ώρα που στη Βουλή γινόταν συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις, με απόντα τον πρωθυπουργό και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να επιμένει πεισματικά ότι έγιναν όλα νόμιμα και ότι αυτό αποδείχτηκε κατά τη διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής.

Στα αναπάντητα ερωτήματα και την ανάγκη απόδοσης ευθυνών, όπως ακριβώς το έθεσε στην ομιλία του και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε και η κ. Γεροβασίλη. 

Ακολουθούν τα κύρια σημεία της συνέντευξής της κ. Γεροβασίλη:

Το πολιτικό μήνυμα Τσίπρα στη σημερινή του Ομιλία στη Βουλή ήταν ξεκάθαρο: Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Αργά ή γρήγορα θα δοθούν απαντήσεις και θα αποδοθούν ευθύνες

Το μήνυμα Τσίπρα είναι ότι δεν θα μείνει τίποτα στο σκοτάδι, σε αντίθεση με την απόλυτη επιθυμία Μητσοτάκη.  Σήμερα όλα τα κόμματα μίλησαν για σκάνδαλο. Η ομιλία Τσίπρα τόνισε και τεκμηρίωσε με σειρά επιχειρημάτων ότι οι υποκλοπές είναι σκάνδαλο Μητσοτάκη. Και αργά ή γρήγορα αυτό το σκάνδαλο θα αποκαλυφθεί. Θα υπάρξουν απαντήσεις. Δεν θα ξεχαστεί  ούτε θα συγκαλυφθεί. Φυσικά το «αργά η γρήγορα» έχει να κάνει με τις επόμενες εκλογές και όταν δώσει την εντολή ο ελληνικός λαός.

Οι δημοκρατικές δυνάμεις οφείλουν να πράξουν το καθήκον τους. Όποιος ανεχτεί συγκάλυψη γίνεται συνένοχος στο πλήγμα που καταφέρεται στη δημοκρατία

Πρόκειται για ένα τεράστιο δίδυμο κορυφαίο σκάνδαλο που πλήττει ευθέως τον κοινοβουλευτισμό και το δημοκρατικό πολίτευμα. Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου, που υπάρχουν και στη συντηρητική παράταξη, δεν θα πρέπει και δεν θα επιτρέψουν να συγκαλυφθεί. Διότι όποιος το ανέχεται και το επιτρέπει είναι συνένοχος στο πλήγμα που καταφέρεται στην δημοκρατία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί βάσει στρατηγικού σχεδίου την υπονόμευση και κατάργηση των μεταπολιτευτικών δημοκρατικών κατακτήσεων

Η παρούσα κυβέρνηση που έχει παραβιάσει πολλαπλώς το σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, που κυβερνά με όρους συγκεντρωτισμού και αυταρχισμού με αυτή τη στάση να εκτείνεται και στους πολίτες  έχει  συγκεκριμένο στόχο (όπως εξαιρετικά το ανέπτυξε στην ομιλία του σήμερα και ο πρώην πρόεδρος της βουλής Ν. Βούτσης). Μετά τη μεταπολίτευση υπήρξαν κατακτήσεις των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας οι οποίες σήμερα βάλλονται ευθέως με συγκεκριμένες επιλεγμένες πολιτικές και πράξεις, βάσει στρατηγικού σχεδίου προκειμένου να υπονομευτούν και να καταργηθουν οι μεταπολιτευτικές δημοκρατικές κατακτήσεις.

Η επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση έχει την υποχρέωση να εξαντλήσει κάθε θεσμικό μέσο για την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και θα το πετύχει

Όταν λέμε ότι «η υπόθεση δεν κλείνει εδώ» αναφερόμαστε στην περιοδο μετά τις εκλογές και στην επόμενη προοδευτική κυβέρνηση. Η οποία είναι υποχρεωμένη να εξαντλήσει τις δυνατότητες του κοινοβουλευτισμού και όλα τα θεσμικά εργαλεία ώστε να μην κουκουλωθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών. Πρακτικά αυτό είναι η προανακριτική επιτροπή. Τίποτα δεν πρόκειται να ξεχαστεί και τίποτα να κρυφτεί από τον ελληνικό λαό. αυτό το σκάνδαλο έχει επηρεάσει την πολιτική ζωή του τόπου και την άποψη των πολιτών για την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της. 

Το κρυφτό του κ. Μητσοτάκη φτάνει στο τέλος του. Θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στη βουλή, θέλει δεν θέλει

Ο μόνος που προσπαθεί να κρυφτεί συστηματικά και ανεπιτυχώς είναι ο κ. Μητσοτάκης είτε πίσω από το δάχτυλό του, είτε από τη σημερινή συνεδρίαση από την οποία επέλεξε να απουσιάσει στο εξωτερικό, είτε πίσω από την καραμέλα του απορρήτου (ανυπόστατο επιχείρημα κατά τους κορυφαίους έλληνες συνταγματολόγους) είτε πίσω από τον πρώην αρχηγό της ΕΥΠ και τον ανιψιό του τους οποίους υποχρέωσε σε παραίτηση και στους οποίους προσπάθησε να μεταβιβάσει τις ευθύνες προκειμένου ο ίδιος να μείνει αλώβητος.

Τα ερωτήματα είναι εδώ και οι απαντήσεις απαιτούνται τώρα. Όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, θα βρεθεί ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή και θα κληθεί να δώσει απαντήσεις θέλει δε θέλει.  

Το σημερινό πείραμα ισαποστακισμού του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ δείχνει είτε σύγχυση είτε απόγνωση είτε και τα δύο - Στις εκλογές οι πολίτες θα απαιτήσουν από το ΚΙΝΑΛ  να ανοίξει τα χαρτιά του

Η πολιτική των ίσων αποστάσεων που επελέγη αρχικά από το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και τον κ. Ανδρουλάκη πλέον παραπαίει καθώς την ξεπέρασαν οι εξελίξεις.  Υπάρχει μεγάλο ρήγμα, εκτιμώ, στην πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας με την κυβερνητική παράταξη ειδικά μετά την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

Παράλληλα πρέπει να καταλήξουν στο πώς ακριβώς εννοούν τη σοσιαλδημοκρατία;  Τι ακριβώς σημαίνει για τους ίδιους η ανάγκη της χώρας για σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση όπως λέει ο κ. Ανδρουλάκης; Σε τι μεταφράζεται πρακτικά; Το σίγουρο είναι ότι θα απαιτηθεί από τους έλληνες πολίτες όταν πλησιάσουν οι εκλογές να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

Η σημερινή κίνηση του του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στην ολομέλεια να κάνει πείραμα ισαποστακισμού μέσα στην ολομέλεια της βουλής που συζητούσε το σκάνδαλο υποκλοπών της ΝΔ ήταν κίνηση απεγνωσμένη και κυρίως δείχνει σύγχυση. Επικαλέστηκε το θέμα με την KRIKEL επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το οποίο έχει απαντηθεί: πρόκειται για τη συνέχεια του έργου που είχε αναλάβει η εταιρεία επί Νέας Δημοκρατίας  και αποτέλεσε  κίνηση βελτίωσης της  υποχρεωτικής αυτής σύμβασης που αφορά το σύστημα ενδοεπικοινωνίας της Αστυνομίας και προφανώς, ουδεμία σχέση έχει με το σκάνδαλο το οποίο εσυζητείτο στην Ολομέλεια.

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)