to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:39 | 21.10.2022

Πολιτική

Χρ. Σπίρτζης: Η ΝΔ έγραψε μία ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία του κοινοβουλευτισμού

«Σήμερα είναι μια μαύρη ιστορική ημέρα, μία ημέρα ντροπής για τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε. Για τη ΝΔ που έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ταυτόχρονα τη κατακραυγή για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, για τις πράξεις, τις σκόπιμες παραλείψεις και τη συγκάλυψη των εγκλημάτων που έχει διαγράψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του» σημείωσε ο Χρ. Σπίρτζης μιλώντας σήμερα στη Βουλή


Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης, τόνισε συγκεκριμένα κατά τη συζήτηση επί του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές στην Ολομέλεια της Βουλής:

Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για το ελληνικό κοινοβούλιο, όχι όμως από τις λαμπρές ημέρες του κοινοβουλίου. Όχι από εκείνες τις ημέρες που οι Έλληνες θα θυμούνται για το κοινοβουλευτικό ήθος, τη μεγαλοθυμία που οφείλει να έχει η εκάστοτε πλειοψηφία, το σεβασμό στο ευρωπαϊκό κοινοβουλευτικό και νομικό πολιτισμό της χώρας μας. Δεν είναι δυστυχώς από τις λαμπρές ημέρες που θαυμάζουμε το πολιτικό παράστημα, το θάρρος παραδοχής των πράξεων και των ευθυνών των όποιων κυβερνώντων, τις τεκμηριωμένες προτάσεις μεγάλων πολιτικών που έζησε αυτό το κοινοβούλιο στη μεταπολίτευση, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Χαρίλαος Φλωράκης, ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Σήμερα είναι μια μαύρη ιστορική ημέρα, μία ημέρα ντροπής για τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε. Για τη Νέα Δημοκρατία που έχει τη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ταυτόχρονα τη κατακραυγή για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, για τις πράξεις, τις σκόπιμες παραλείψεις και τη συγκάλυψη των εγκλημάτων που έχει διαγράψει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες. Είναι μία μαύρη ημέρα στην πολιτική ιστορία του τόπου μας, μία ακόμη μαύρη σελίδα της δεξιάς.

Σήμερα φτάσατε στις εσχατιές του κοινοβουλευτισμού, να ψηφίζετε και να μας καλείτε να ψηφίσουμε ένα πόρισμα που δεν το διαβάσατε, που δεν το έχετε καταθέσει στην αίθουσα. Που δεν ξέρει κανείς τι λέει και γιατί. Με ένα πρωθυπουργό κρυπτόμενο, μαζί με το γραφείο του, μαζί με την κυβέρνηση του.

Ειλικρινά θα ήθελα να ρωτήσω τους συναδέρφους της Νέας Δημοκρατίας πως ανέχονται να τους διασύρουν έτσι. Εκπρόσωποι του ελληνικού λαού είναι, όχι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πως ανέχονται να συνδέεται το όνομα τους με μια ολοκληρωτικά παράλογη, αντιδημοκρατική τακτική που κηλιδώνει ανεξίτηλα τη δημοκρατία, το κόμμα τους, τον κοινοβουλευτισμό και τη προσωπική τους διαδρομή.

Αποφασίσατε να εξετάσει η Βουλή μέσω των απόρρητων συνεδριάσεων της Επιτροπής τις παράνομες απόρρητες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Σε αυτές τις απόρρητες συνεδριάσεις τα στελέχη σας επικαλούνται κατά εντολή Μητσοτάκη τη δική σας στήριξη, για αυτό συνάδερφοι της ΝΔ έχετε και εσείς ευθύνη για να συγκαλύψετέ το απόρρητο και σήμερα φέρνετε για ψήφιση ένα απόρρητο πόρισμα που δεν το καταθέτετε καν στην ολομέλεια.

Πόσο πιο κάτω θα φτάσετε για να καλύψετε τις παράνομες πρακτικές του κύριου Μητσοτάκη, του αποκλειστικού υπεύθυνου για την ΕΥΠ και της παρέας του. Απαγορεύσατε να καταθέσουν στην εξεταστική όλοι οι εμπλεκόμενοι. Τρέμει ο κύριος Μητσοτάκης να μη καταθέσουν οι συνεργοί του. Τρέμει να μην έρθουν αυτοί που εμπορεύονταν στη χώρα το predator.  Ο κύριος Μπίτσιος και ο κύριος Λαβράνος. Να έρθουν να τους καμαρώσετε και εσείς, όχι μόνο εκείνος... Να μην έρθουν τα κομματικά σας στελέχη από την ΕΥΠ. Η υποδιευθύντρια για παράδειγμα που έλειπε εννέα μήνες και γύρισε μία ημέρα για να υπογράψει τη παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

Γράψατε στα παλιά σας παπούτσια τα πάντα: τον επιστημονικό κόσμο της χώρας, τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, απαγορεύσατε να γνωμοδοτήσει η επιστημονική επιτροπή της βουλής για το απόρρητο. Αφού είναι καλά, κύριε υφυπουργέ της δικαιοσύνης, ποια εντολή δώσατε για να ελεγχθεί η εταιρεία που εμπορεύεται το παράνομο λογισμικό στη χώρα μας;

Ποια εντολή έδωσε ο κύριος Τσιάρας, ο λαλίστατος υπουργός προπαγάνδας, κύριος Θεοδωρικάκος που έχει υπό την εποπτεία του τη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο πρωθυπουργός που είναι υπεύθυνος για την ΕΥΠ;

Αφού όλα είναι καλά γιατί θέλετε να αλλάξετε το θεσμικό πλαίσιο; Γιατί αποπέμψατε τον κύριο Κοντολέοντα και τον κύριο Δημητριάδη; Γιατί ενεργοποιήσατε το μηχανισμό της προπαγάνδας στη χώρα που έχει την 108η θέση για την ελευθεροτυπία για να πείσετε ότι δεν αφορούν οι παρακολουθήσεις τον ελληνικό λαό;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστησε ένα επιτελικό σύστημα ελέγχου του Τύπου, των πολιτικών του αντιπάλων, των αντιδράσεων, του σχεδιασμού για να είναι απόλυτα κυρίαρχος με κάθε μέσο. Να είναι απόλυτα κυρίαρχος να εξυπηρετεί τα συμφέροντα που θέλει. Τις τράπεζες που ήλεγχε δημοσιογραφικά ο κύριος Κουκάκης, τις εταιρείες που κερδοσκοπούν. Η έπαρση που έχετε κι εσείς και κυρίως ο πρόεδρος σας που νομίζετε ότι το παρακράτος σας δεν λογοδοτεί πουθενά, ότι δεν θα σας αγγίξει ποτέ κανείς βγαίνει πλέον. Βγαίνει σε κάθε πολίτη η νοσηρή κατάσταση που αναδύεται από τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Η καθεστωτική λογική που λέει ότι όποιος δρα ενάντια στο σχεδιασμό σας, όποιος αντιστέκεται στις ανομίες σας θα στοχοποιείται, θα παρακολουθείται, θα γίνεται εχθρός του έθνους. Όπως παλιά...Είτε αυτό αφορά πολιτικά είτε εθνικά θέματα.

Ακούσαμε και τον βουλευτή σας να μιλάει για τον Έβρο. Γκριζάρατε τη νησίδα που η μισή είναι ελληνική ενώ μας λέγατε ότι είναι τουρκική. Για να αιτιολογήσετε την άθλια πολιτική σας στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Χαρίσατε τη μισή νησίδα στους Τούρκους.

Γράψατε ακόμη μία μαύρη σελίδα σήμερα αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παράταξή σας διέσυρε διεθνώς τη χώρα, μετεξελίξατε τη ΝΔ σε γραφείο τελετών, σε νεκροθάφτη της αλήθειας, της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού.

Γράψατε μία ακόμη μαύρη σελίδα στις χιλιάδες μαύρες σελίδες που έχει γράψει η δεξιά, η παράταξή σας και ο κύριος Μητσοτάκης. Να είστε σίγουροι ότι θα αποκαλυφθούν όλα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπως αποκαλύφθηκαν όλα και για τον πατέρα του και τους συνεργάτες του. Να είστε σίγουροι για αυτό. Σήμερα ξεκινάει η ανάταξη της χαμένης τιμής της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, του δημοκρατικού κόσμου, όσων πάλεψαν μετά τη μεταπολίτευση για να έχουμε μια βαθιά δημοκρατία. Δεν θα αποκαλυφθούν μόνο οι πράξεις και οι ευθύνες όπως στο παρελθόν. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)