to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:41 | 21.10.2022

Κοινωνία

Να λοιπόν γιατί κόπηκε το δέντρο στα Εξάρχεια...

Με μια αφίσα πικρού χιούμορ, η Ανοιχτή Συνέλευση «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων» αναφέρεται στην κοπή, μαύρα μεσάνυχτα, με αλυσοπρίονο, ενός δέντρου στην, σιδερόφρακτη εδώ και μήνες, Πλατεία Εξαρχείων - Το κούτσουρο που απέμεινε μετά την αδικαιολόγητη σφαγή χρησιμεύει τώρα για να ακουμπάνε οι αστυνομικοί τους φραπέδες...


Η Ανοιχτή Συνέλευση «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων» αναφέρει συγκεκριμένα:

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα...

Γινόμαστε μάρτυρες άλλης μιας δημοκρατικής διαδικασίας του δήμου Αθηναίων και της κυβέρνησης στη γειτονιά των Εξαρχείων.

Δύο άτομα χωρίς διακριτικά έρχονται πεζά κρατώντας αλυσοπρίονο, διασχίζουν τη Σπ.Τρικούπη, φτάνουν στο δέντρο που ήταν (δεν είναι πια) επί της πλατείας απέναντι από την οδό Σολωμού.  Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ του να βλέπουμε  δύο άτομα με ένα πριόνι μαύρα μεσάνυχτα να κυκλοφορούν στη γειτονιά, η ανταπόκριση του κόσμου είναι άμεση. Με τον πρώτο θόρυβο του αλυσοπρίονου βγαίνει στα μπαλκόνια και στον δρόμο και φωνάζει. Οι εργάτες (αγνώστου προελεύσεως) δεν απαντούν στις ερωτήσεις του κόσμου από ποια υπηρεσία είναι και τι κάνουν τέτοια ώρα. Η αστυνομία που ερωτάται, επίσης, δηλώνει πλήρη άγνοια, καθώς όπως όλοι/ες ξέρουμε πλέον μόνο για να μας δέρνει και να μας προσάγει βρίσκεται νυχθημερόν στα Εξάρχεια.

Άλλωστε ο έλεγχος τήρησης σύννομων διαδικασιών από τις επίσημες αρχές του τόπου είναι μάλλον εκτός καθηκόντων της. Άραγε αν εμφανιζόμασταν εμείς με ένα αλυσοπρίονο αύριο βράδυ τι θα γινόταν;

Με συνοπτικές διαδικασίες οι μάλλον εργάτες κόβουν το δέντρο και απομακρύνονται ξανά πεζοί χωρίς να μάθει κανείς/καμιά τελικά από ποια υπηρεσία είχαν εντολή για αυτήν την κίνηση.

Κατόπιν, έρχεται φορτηγάκι του Δήμου να μαζέψει το κομμένο δέντρο. Στις ερωτήσεις του κόσμου ξανά δηλώνουν άγνοια, υποστηρίζοντας ότι "μας είπαν να έρθουμε να πάρουμε τα κλαδιά και τον κορμό".

Πώς, λοιπόν, κόπηκε ένα δέντρο χωρίς να έχει τηρηθεί η τυπική διαδικασία έγκρισης από δημοτικό συμβούλιο;

Ακόμα κι αν θεωρήθηκε επικίνδυνο με ποια λογική αυτό έγινε περασμένα μεσάνυχτα από εργάτες χωρίς  διακριτικά; Όποιος/α θέλει κυκλοφορεί με ένα πριόνι και κάνει ο,τι θέλει όποτε θέλει;

Σε ποια υπηρεσία αποφασίστηκε η κοπή με αυτόν τον τρόπο;

Αν τελικά υπήρξαν σχετικές αποφάσεις του δήμου Αθηναίων, από πότε αυτές λαμβάνονται κεκλεισμένων των θυρών χωρίς να ενημερώνονται οι δημοτικές παρατάξεις;

Νύχτα έρχονται οι λαμαρίνες, νύχτα κόβονται και τα δέντρα;

Στις πόσες καταδρομικές και μεταμεσονύκτιες κινήσεις εξαλείφεται η δημοκρατία από ένα κράτος;

Τελικά είμαστε αντιμέτωποι με τη μαφία;
Ένα είναι σίγουρο!
Εσείς επιλέγετε τακτικές και συμπεριφορές που παραπέμπουν σε παρακράτος.
Εμείς πάλι είμαστε εδώ, σας παρακολουθούμε, όπως καταλάβατε, και δε θα σας αφήσουμε να εγκληματείτε σε κανένα επίπεδο. Είμαστε σε επιφυλακή και τα μεσάνυχτα και τα ξημερώματα και τον Αύγουστο και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.
Δε θα σας αφήσουμε να καταστρέψετε τη γειτονιά μας.
Δε θα φύγουμε εμείς, ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ!

ΥΓ. Η εξέλιξη της ακακίας που στεκόταν εκεί για χρόνια ήταν να μετατραπεί σε τραπεζάκι για τους καφέδες των φρουρών της λαμαρίνας. Αν μπορούσε το δέντρο να το φανταστεί θα έπεφτε να μας πλακώσει οικειοθελώς:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)