to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:37 | 21.10.2022

Πολιτική

Κοροϊδία Κεραμέως για το καλλιτεχνικό σχολείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Στη Βουλή έφεραν οι βουλευτές Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρ. Αλειάδης, Νίνα Κασιμάτη και Γιάννης Ραγκούσης τις έντονες αντιδράσεις του Συλλόγου Γονέων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για τις απαράδεκτες απώλειες διδακτικών ωρών στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου και τα χρονίζοντα προβλήματα της σχολικής μονάδας για τα οποία οι βουλευτές έχουν κάνει επάλληλες παρεμβάσεις


Με κοινοβουλευτική Αναφορά για την Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, φέρνει στη Βουλή την αποστομωτική απάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας στις προκλητικές δηλώσεις της κ. Κεραμέως για την ύπαρξη κενών στα σχολεία της χώρας.

Με μεγάλη του λύπη και σύμφωνα με την προτροπή της κ. Κεραμέως, ο Σύλλογος Γονέων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου - Δραπετσώνας πληροφορεί αρμοδίως ότι ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων παραμένουν τα κενά που περιλαμβάνουν και διδακτικές ώρες της Γ΄ Λυκείου στα μαθήματα της Πληροφορικής, της Κοινωνιολογίας και της Οικονομίας, ενώ οι ωρομίσθιοι καθηγητές Χορού και Κινηματογράφου, που έχουν ήδη επιλεγεί, δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα στο σχολείο.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης συντάσσεται με τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου - Δραπετσώνας και ζητά ενημέρωση από την Υπουργό.

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη αναφορά για τις απαράδεκτες απώλειες διδακτικών ωρών που σημειώνονται ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας και σε όλα τα καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας, ενώ η ίδια η Νίκη Κεραμέως σε πρόσφατη συνέντευξή της, όταν ρωτήθηκε για τα κενά στα σχολεία απάντησε: «Ποια κενά; Με μεγάλη μου χαρά να μου τα γνωστοποιήσετε εάν έχετε τέτοια στοιχεία»(!) προκαλώντας την αγανάκτηση γονέων, καθηγητών και μαθητών, με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου - Δραπετσώνας να δηλώνει πως δεν θα ανεχθεί άλλο την κοροϊδία. Συγκεκριμένα κατέθεσε την με ΑΠ 18/20-10-2022 επιστολής του Συλλόγου Γονέων και καλεί την Νίκη Κεραμέως:

  1. Να καλυφθούν όλα τα κενά στο σχολείο με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και
  2. Να τοποθετηθούν οι καθηγητές χορού και κινηματογράφου, που ήδη έχουν επιλεγεί.

«Είναι απαράδεκτο τα 2/3 των μαθητών του σχολείου να μην παρακολουθούν τα μαθήματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, καθώς και μαθητές του Λυκείου, που μεθαύριο θα κληθούν να εξεταστούν στις πανελλήνιες ισότιμα με τους μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών σχολείων, να μην διδάσκονται κοινωνιολογία και τα εξεταζόμενα μαθήματα πληροφορικής, και οικονομίας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας δηλώνει πως τα όρια της υπομονής όλων έχουν πλέον εξαντληθεί, καθώς βλέπουν την συστηματική υποβάθμιση των στοιχειωδών λειτουργιών του σχολείου και την υπονόμευση του μέλλοντος των παιδιών τους, καθώς είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά, να ξεκινάει η σχολική χρονιά χωρίς κενά σε καθηγητές, ώστε απερίσπαστα να αφιερώνονται στη γνώση και τη μάθηση

Και απαιτούν το αυτονόητο: την ύπαρξη ενός δημόσιου σχολείου, κατάλληλα στελεχωμένου με καθηγητές και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Ενός δημόσιου σχολείου που θα λειτουργεί υπέρ του μαθητή, του καθηγητή, της κοινωνίας» καταλήγει η κ. Κασιμάτη.

Κατάθεση σχετικής αναφοράς έκανε και ο Γιάννης Ραγκούσης, στην οποία καλεί  την  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να δώσει απαντήσεις στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σχετικά με τις απαράδεκτες απώλειες διδακτικών ωρών από καθηγητές χορού και κινηματογράφου που δεν έχουν προσληφθεί ακόμα, δύο μήνες από την έναρξη των μαθημάτων, καθώς και τις ακάλυπτες ώρες Πληροφορικής, Κοινωνιολογίας και Οικονομίας στο Καλλιτεχνικό Σχολείο του Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχοντας υπόψη του το υπ. Αρ. 18/20-10-2022 έγγραφο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, το οποίο επίσης κατέθεσε ως αναφορά προς την  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητάαπαντήσεις για την απαράδεκτη καθυστέρηση κάλυψης των διδακτικών ωρών στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου, τα οποία υφίστανται από την έναρξη των μαθημάτων στις 11 Σεπτεμβρίου 202​2, ενώ η κα Υπουργός προκλητικά δηλώνει: «Ποια κενά; Με μεγάλη μου χαρά να μου τα γνωστοποιήσετε εάν έχετε τέτοια στοιχεία»(!!!).

Ολόκληρη τη επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία!

τα κενά στο σχολείο μας, ένα μήνα μετά το άνοιγμα παραμένουν, με θύμα τη μόρφωση των παιδιών μας!

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε η υπουργός Παιδείας, όταν ρωτήθηκε για τα κενά στα σχολεία απάντησε: «Ποια κενά; Με μεγάλη μου χαρά να μου τα γνωστοποιήσετε εάν έχετε τέτοια στοιχεία»(!). Μια τέτοια δήλωση προκαλεί και τον πιο καλοπροαίρετο γονιό, εκπαιδευτικό ή μαθητή!

Αν ψάχνει τα κενά η κ. Κεραμέως, μπορεί πολύ εύκολα και γρήγορα να της επισημάνουμε τα παρακάτω.....:

1 ον Παρά τη δημοσίευση για πρώτη φορά τόσο γρήγορα των οριστικών πινάκων των ωρομισθίων καθηγητών χορού και κινηματογράφου έχουν περάσει τουλάχιστον είκοσι ημέρες και δεν έχουμε δει τους καθηγητές στο σχολείο μας, όπως και σε όλα τα καλλιτεχνικά της χώρας.

2 ον Τα κενά που παραμένουν από την αρχή του σχολικού έτους και περιλαμβάνουν και διδακτικές ώρες της Γ΄ Λυκείου είναι : 10 ώρες πληροφορικής, 6 ώρες κοινωνιολογίας και 6 ώρες οικονομίας

3 ον Να κινηθούν οι νομοθετικές διαδικασίες για την έγκαιρη μόνιμη πρόσληψη καθηγητών κατεύθυνσης (χορού, κινηματογράφου, ηθοποιοί κ.α.) δίνοντας τους τη δυνατότητα μέσω ΑΣΠΑΙΤΕ την απόκτηση πτυχίου ΠΕ κατηγορίας.

Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά μας, να ξεκινάει η σχολική χρονιά χωρίς κενά σε καθηγητές, ώστε απερίσπαστα να αφιερώνονται στη γνώση και τη μάθηση. Επιζητούμε το αυτονόητο: την ύπαρξη ενός δημόσιου σχολείου, κατάλληλα στελεχωμένο με καθηγητές και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Ενός δημόσιου σχολείου που θα λειτουργεί υπέρ του μαθητή, του καθηγητή, της κοινωνίας.

Θεωρούμε απαράδεκτο τα 2/3 των μαθητών μας να μην παρακολουθούν τα μαθήματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, καθώς και μαθητές του Λυκείου, που μεθαύριο θα κληθούν να εξεταστούν στις πανελλήνιες ισότιμα με τους μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών σχολείων, να μην διδάσκονται τα προαναφερόμενα μαθήματα.

Τα όρια της υπομονής μας έχουν πλέον εξαντληθεί, καθώς βλέπουμε την συστηματική υποβάθμιση των στοιχειωδών λειτουργιών του σχολείου μας και την υπονόμευση του μέλλοντος των παιδιών μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

1) Να καλυφθούν όλα τα κενά στο σχολείο μας με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

2) Να τοποθετηθούν οι καθηγητές χορού και κινηματογράφου, που ήδη έχουν επιλεγεί.

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε άμεση συνάντηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)