to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:31 | 19.10.2022

Πολιτική

Όλα καλά τα κάνει η ΕΛΑΣ: Φιέστα Μητσοτάκη, κάλυψη στη βία και τις αυθαιρεσίες

Ενώ η αστυνομία ασκεί σχεδόν καθημερινά βία κατά φοιτητών και απεργών, ενώ η αστυνομική αυθαιρεσία είναι στην ημερήσια διάταξη, ενώ οι αστυνομικοί που κατηγορούνται για παραβατικές πράξεις πέφτουν στα μαλακά (τελευταίο δείγμα οι καταγγελίες για το βιασμό μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας), ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε σήμερα στη φιέστα Θεοδωρικάκου για να ευλογήσει τα γένια της πολιτικής του. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις «υβριδικές απειλές», δαιμονοποιώντας τη μετανάστευση, ενώ απουσίασε οποιαδήποτε αυτοκριτική


Προκλητική η εμφάνιση Μητσοτάκη σήμερα στην εκδήλωση-φιέστα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας», στην πρώην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του τα είδε όλα καλά στον τρόπο δράσης της αστυνομίας, ξεχνώντας βολικά τα εγκλήματα που δεν εξιχνιάζονται, την ανύπαρκτη μείωση της εγκληματικότητας, επενδύοντας στα ξενοφοβικά αντανακλαστικά διά της υπερπροβολής της «υβριδικής απειλής» από τη μετανάστευση. Φυσικά, απουσίαζε οποιαδήποτε κριτική για τα δεκάδες περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, ενώ μίλησε απλά για «κατάχρηση εξουσίας» μεταξύ άλλων και για την καταγγελία βιασμού 19χρονης στο Α.Τ. Ομόνοιας από δύο ειδικούς φρουρούς.

Η φιέστα του υπ. ΠροΠο - Στο 27ο λεπτό ξεκινά η ομιλία Μητσοτάκη

«Είμαι σήμερα μαζί σας μία μέρα πριν τη γιορτή του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας για να δω από κοντά το καίριο έργο το οποίο επιτελείτε γυναίκες και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αλλά κυρίως για να σας συγχαρώ από καρδιάς για τον επαγγελματισμό σας και τη συμβολή σας στην ασφάλεια των πολιτών», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του και πρόσθεσε: «Η ασφάλεια όλων μας παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα. Να πολεμήσουμε το φόβο μέσα από μία αποτελεσματική πολιτική ασφάλειας», είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας την ανάγκη η πολιτική ασφάλειας να εφαρμόζεται παρά τις δυσκολίες αλλά και να προσαρμόζεται σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Είπε ότι η ασφάλεια αποτελεί θεμελιώδες αγαθό του πολίτη γιατί συνδέεται άρρηκτα με τη σταθερότητα, με την κοινωνική ειρήνη, την ανάπτυξη, το δικαίωμα στην προκοπή, συνιστά αναγκαία προϋπόθεση για την ανεμπόδιστη άσκηση κάθε ατομικού και κοινωνικού δικαιώματος. Την επιβάλλει όχι μόνο η οργάνωση μιας ευνομούμενης πολιτείας αλλά η ίδια η ταχύτητα με την οποία αλλάζει ο κόσμος μας καθώς και η διαφοροποίηση των απειλών κατά των κοινωνικών αγαθών της συλλογικής ευημερίας.

Πρόσθεσε ότι «Η μετάλλαξη, η ίδια η εξέλιξη της παραβατικότητας περιλαμβάνεται στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας της ασφάλειας. Επίσης η αξιοποίηση της τεχνολογίας από επίδοξους εγκληματίες κάθε κλίμακας και η ανάδυση νέων υβριδικών απειλών, η υπονόμευση της δημοκρατίας από εξτρεμιστικές πράξεις αλλά και από ακραία ρητορική».

Αναφέρθηκε σε τρεις νέες αποστολές που επωμίστηκε η ΕΛ.ΑΣ τα τρία τελευταία χρόνια: την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, τη σημαντική συμβολή της στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών αλλά και στην «υπεράσπιση» της εθνικής επικράτειας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι όπως συμβαίνει σε κάθε προηγμένη κοινωνία οξύνονται οι ευαισθησίες των πολιτών και οι απαιτήσεις τους και χαρακτήρισε «δείγμα ωριμότητας της κοινωνίας» ότι η κακοποίηση γυναικών και ιδίως η κακοποίηση των παιδιών αλλά και η παρενόχληση στον χώρο εργασίας αναδεικνύονται πια και αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη ευαισθησία και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Επεσήμανε ότι είναι δείγμα της αλληλεπίδρασης της ΕΛ.ΑΣ με την ελληνική κοινωνία να καταρτίζει καλύτερα τα στελέχη της και να επεμβαίνει αποτελεσματικά.

«Η κυβέρνηση υπερακοντίζοντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για να σας στηρίξει ηθικά αλλά και υλικά στην απαιτητική σας αποστολή», τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους ένστολους ενώ ισχυρίστηκε ότι τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν μείωση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας και είπε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι μία παλιά πληγή, που έχει τραυματίσει πολλαπλώς την ελληνική κοινωνία, η τρομοκρατική βία έχει πρακτικά ξεριζωθεί».

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ότι «καταργήθηκαν τα άβατα» και ότι «τα Εξάρχεια παραδόθηκαν στους κατοίκους τους και στους επισκέπτες», στο ότι έγιναν παρεμβάσεις σε φοιτητικές εστίες που είχαν γίνει «άντρο παραβατικών συμπεριφορών», αλλά και στην «ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο κ. Μητσοτάκης έταζε ασφάλεια για όλους και έχει μετατρέψει τη χώρα σε λούνα παρκ του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδομεί με ανακοίνωσή του όσα ισχυρίστηκε σήμερα ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης έταζε ασφάλεια για όλους, έχει μετατρέψει τη χώρα σε λούνα παρκ της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος με μαφιόζικες δολοφονίες μέρα μεσημέρι και έχει το θράσος να μιλά για μείωση της εγκληματικότητας. Σε τρία χρόνια δεν έχει διαλευκανθεί ούτε μία δολοφονία από το ξεκαθάρισμα λογαριασμών της μαφίας, ενώ ακόμα και η έρευνα για την εκτέλεση Καραϊβάζ είναι στο σκοτάδι».

Και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτει:

«Όσο για το "άβατο", η ΕΛ.ΑΣ χρειάστηκε τρία χρόνια για να κάνει μια επιχείρηση στις εστίες ενώ οι καταγγελίες ήταν γνωστές! Και ενώ ο μόνος που ευθυνόταν για την κατάντια αυτή ήταν ο εκλεκτός του ΟΝΝΕΔίτης κ. Δέρβος, που έδινε χιλιάδες ευρώ σε εταιρίες φύλαξης, για να βρίσκουν καταφύγιο τελικά εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου στην εστία.

Το πιο εξοργιστικό ωστόσο, είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης μίλησε απλά για "κατάχρηση εξουσίας" μεταξύ άλλων και για την καταγγελία βιασμού 19χρονης στο Α.Τ. Ομόνοιας από δύο ειδικούς φρουρούς.

Κατάχρηση εξουσίας έγινε στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ. Κατάχρηση εξουσίας και αυταρχισμός είναι τα εκατοντάδες περιστατικά ακραίας αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, το ξύλο που ρίχνουν τα ΜΑΤ σε φοιτητές που διαδηλώνουν για καλύτερη Παιδεία, και στους απεργούς της "Μαλαματίνας".

Λίγη ενσυναίσθηση δεν θα έβλαπτε κ. Μητσοτάκη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)