to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:00 | 19.10.2022

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Πλατανιάς -Πήλιο: Ένα χωριό θρηνεί για τον θάνατο μετανάστη, εργάτη γης

Τον φώναζαν Ευτύχα, καθώς δεν ήξεραν το πραγματικό του όνομα, και ήταν αγαπητός σε όλους - Δίπλα του βρέθηκε ο σκύλος του - Η κηδεία του θα γίνει δημοτική δαπάνη


Έζησε και πέθανε μόνο με τη συντροφιά του σκύλου του, σε ένα μικρό δωμάτιο, στον Πλατανιά Πηλίου. Κανείς δεν ξέρει το όνομά του. Κανείς δεν γνωρίζει ποιους και αν αφήνει πίσω του στο Πακιστάν.

Ο λόγος για τον 60χρονο μετανάστη, εργάτη γης που τα τελευταία 20 χρόνια ζούσε και εργαζόταν στο χωριό. Τον φώναζαν Ευτύχα και εκείνος το δέχθηκε καθώς όλα αυτά τα χρόνια ούτε το όνομά του είπε, ούτε την ιστορία του.

Ο Ευτύχας έγινε αμέσως αγαπητός στους κατοίκους του Πλατανιά. Όπως αναφέρει το τοπικό site gegonotanews, «τον αγαπούσαν και τον προσλάμβαναν στις αγροτικές εργασίες τους, χωρίς να ρωτούν πολλά για την ζωή του. Όλοι γνώριζαν τον Ευτύχα, το καλό παιδί και το φωνακλάδικο κυνηγόσκυλο του, που ήταν η μοναδική του παρέα».

Τις τελευταίες τρεις ημέρες δεν είχε δώσει κανένα σημείο ζωής. Τον αναζήτησε για δουλειά ένας εργάτης από την περιοχή Μικρό. Πήγε στο μικρό δωμάτιο που έμενε ο Ευτύχας χτυπούσε την πόρτα αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση ενώ δεν γαύγιζε ούτε το σκυλί.

Ο εργάτης τον κάλεσε στο τηλέφωνο και άκουσε το κινητό να χτυπά μέσα στο σπίτι. Ανησύχησε και αμέσως κάλεσε την αστυνομία. Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα βρήκαν τον Ευτύχα πεσμένο στο πάτωμα και το κυνηγόσκυλο πάνω στο άψυχο σώμα, βουβό και ακίνητο.

Ο κάτοικος του χωριού Σταμάτης Παπαδήμος, που κατάγεται από τον Πλατανιά, ανέφερε πως ο Ευτύχας ήταν ένας καλόκαρδος και φιλήσυχος άνθρωπος, με καταγωγή από το Πακιστάν.

«Όλα αυτά τα χρόνια κυκλοφορούσε πότε με ένα κινητό στο χέρι για να επικοινωνεί ποιος ξέρει με ποιους στην πατρίδα του, πότε με το σκυλί του και κάμποσα βράδια αρκετά μεθυσμένος, χωρίς όμως ποτέ να γίνει “βάρος”. Έκανε κάποια μεροκάματα δεξιά κι αριστερά και γενικά ο Ευτύχας είχε βρει την περπατησιά του όλα αυτά τα χρόνια στο χωριό κι έδειχνε να του αρέσει η ζωή αυτή. Είναι σαν να έφυγε ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας» είπε στο gegonotanews.

Οι κάτοικοι λένε ότι θα φροντίσουν το σκυλάκι του, τον μοναδικό, πραγματικό φίλο που αφήνει πίσω του. « Ήταν τις τρεις αυτές ημέρες δίπλα του – άγαλμα ακούνητο χωρίς φαγητό, χωρίς νερό και κυρίως χωρίς γαβγίσματα». Πενθούσε δίπλα στη σορό του Ευτύχα. Την κηδεία του 60χρονου μετανάστη από το Πακιστάν θα αναλάβει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)