to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:49 | 19.10.2022

Κοινωνία

Πτώση φοιτητή: Ούτε συγγνώμη, ούτε απαντήσεις από τον πρύτανη – Βγήκε και έκανε τον σχολιαστή (βίντεο)

Ο Νίκος Παπαϊωάννου δήλωσε ότι «όσοι έχουμε υπάρξει φοιτητές έχουμε βρεθεί στη θέση αυτού του παιδιού» και έκανε τον ανήξερο για τις συγχωνεύσεις τμημάτων


Χωρίς να αναλάβει καμιά ευθύνη, χωρίς να ζητήσει συγγνώμη από τους γονείς χιλιάδες φοιτητών, ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, εμφανίστηκε σε ρόλο σχολιαστή στα τηλεπαράθυρα μιλώντας για το τρομακτικό περιστατικό με την πτώση από παράθυρο αίθουσας του 19χρονου φοιτητή της Νομικής, ο οποίος καθόταν στο πρεβάζι του παραθύρου εξαιτίας της έλλειψης θέσεων.

«Όσοι έχουμε υπάρξει φοιτητές έχουμε βρεθεί στη θέση αυτού του παιδιού» είπε ο πρύτανης του ΑΠΘ μιλώντας στην ΕΡΤ αφήνοντας ενεούς τους τηλεθεατές και τους γονείς των χιλιάδων φοιτητών. Ο Νίκος Παπαϊωάννου αρκέστηκε να πει πως το πρόβλημα υφίσταται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πρόβλημα που απέδωσε στην υποστελέχωση του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού. 

Ο πρύτανης του ΑΠΘ έσπευσε να αποθεώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι από το 2019 άρχισε η στελέχωση με αποτέλεσμα να προσλαμβάνονται 100 άτομα ΔΕΠ όταν αποχωρούν 80-85 μέλη.

Ο Νίκος Παπαϊωάννου έκανε τον ανήξερο στο ερώτημα για τις καταγγελίες των φοιτητών περί συγχώνευσης τμημάτων που επέτειναν το πρόβλημα με την έλλειψη αιθουσών λέγοντας ότι δεν το γνωρίζει καθώς είναι εκ του νόμου είναι ευθύνη του Κοσμήτορα. Αναφερόμενος στο κτιριακό πρόβλημα αρκέστηκε να πει ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των φοιτητών στα πρώτα εξάμηνα λόγω και των μετεγγραφών και παραδέχθηκε ότι δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα καθώς όπως είπε χρειάζεται επέκταση του Πανεπιστημίου μια και έχει χτιστεί με βάση τις ανάγκες που υπήρχαν τη δεκαετία του ΄70.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)