to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:19 | 17.10.2022

πηγή: efsyn.gr

Κοινωνία

Καταδικάστηκαν για revenge porn με θύμα 37χρονη πρώην παίκτρια reality

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους, χωρίς ελαφρυντικά, για δημοσιοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (και επιπλέον την 26χρονη για συκοφαντική δυσφήμιση)


Ποινές φυλάκισης 4 και 5 ετών αντίστοιχα επέβαλε νωρίτερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 30χρονο και 26χρονη, για υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας με θύμα 37χρονη, πρώην παίκτρια τηλεοπτικού reality.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους, χωρίς ελαφρυντικά, για δημοσιοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (και επιπλέον την 26χρονη για συκοφαντική δυσφήμιση). Οι δικαστές αποφάσισαν να μην αναστείλουν τις ποινές, αλλά να τις μετατρέψουν προς 5 ευρώ, ημερησίως, ενώ η έφεση αποφασίστηκε να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Επιπλέον τους επέβαλε χρηματική ποινή 10 χιλιάδων ευρώ στον καθένα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, είχαν δημοσιεύσει τρία βίντεο και τέσσερις φωτογραφίες με προσωπικές στιγμές της εγκαλούσας, που κατείχε ο 30χρονος και είχαν παραχθεί στη διάρκεια της σχέσης τους. Μετά τον χωρισμό τους, στις αρχές του 2018, το υλικό αυτό εστάλη από τον ίδιο στην 26χρονη, η οποία με τη σειρά της το απέστειλε διαδοχικά σε άτομα από το περιβάλλον της μηνύτριας. Μέρος του υλικού αυτού αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε ψεύτικο προφίλ που διατηρούσε η κατηγορούμενη, το οποίο και ακολουθούσαν περισσότεροι από 30.000 χρήστες. Επιπλέον, οι αναρτήσεις συνοδευόταν από υποτιμητικά και υβριστικά σχόλια, ενώ αναπαράχθηκαν σε άγνωστα προφίλ του ίδιου κοινωνικού μέσου αλλά και σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

«Καταστράφηκε η ζωή μου, αναγκάστηκα να φύγω από τη Θεσσαλονίκη», κατέθεσε η 37χρονη μηνύτρια, τονίζοντας ότι το επίμαχο υλικό υπάρχει παντού στο Διαδίκτυο και καταβάλλει ακόμη και τώρα προσπάθειες να το «κατεβάσει».

Απολογούμενοι, οι δύο κατηγορούμενοι ομολόγησαν τις πράξεις τους, ζητώντας συγγνώμη από την παθούσα.

Ο 30χρονος δικαιολογήθηκε ότι την περίοδο εκείνη βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, λόγω φαρμακευτικής αγωγής που ακολουθούσε και δεν ήταν σε θέση να κρίνει καθαρά το αξιόποινο της πράξης του. Η συγκατηγορουμένη του, διά του συνηγόρου της (δεν παρέστη με αυτοπρόσωπη παρουσία στο δικαστήριο) υποστήριξε ότι δεν ήθελε να πάρει εκδίκηση, αλλά να κλονίσει τη σχέση που διατηρούσε η μηνύτρια με τον πρώην σύντροφό της, σε μια προσπάθεια να τον κερδίσει πίσω.

tags: revenge porn

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)