to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:40 | 15.10.2022

Πολιτική

Ολ. Τελιγιορίδου: Η Ελληνίδα αγρότισσα, κινητήρια δύναμη εξόδου από την κρίση

Δήλωση Ολυμπίας Τελιγιορίδου, Βουλευτή Καστοριάς και Αν. Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για την Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας


Αναλυτικά η δήλωση:

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας συμπίπτει με μια πολύπλευρη κρίση που πλήττει τον πρωτογενή τομέα δημιουργώντας ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες για τη βιωσιμότητα των αγροτικών  εκμεταλλεύσεων. Σε αυτό το ιδιαίτερα δυσμενές  περιβάλλον με την πανδημία, την κλιματική αλλαγή, την γεωπολιτική αστάθεια και την έκρηξη της ακρίβειας, η χώρα οφείλει να σταθεί όρθια και να στηρίξει την αγροτική παραγωγή.

Η Ελληνίδα Αγρότισσα έχει αναδειχθεί όλο αυτό το διάστημα σε κινητήρια δύναμη εξόδου από την κρίση. Οι αγρότισσες με δυναμισμό, συνεργατικό πνεύμα και  καινοτόμες δράσεις αποδεικνύουν καθημερινά πως  πρωτοπορούν στην προσπάθεια της αναπτυξιακής προοπτικής με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Παράλληλα η πολιτεία έχει χρέος να σταθεί δίπλα στις γυναίκες της αγροτιάς που βιώνουν αυτήν την δύσκολη καθημερινότητα. Οφείλουμε να  αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις για την ενίσχυση του εισοδήματός τους με τη μείωση του κόστους παραγωγής, για την προοπτική της γυναικείας επιχειρηματικής και συνεργατικής δράσης μέσα από στοχευμένες πολιτικές και ενόψει της νέας ΚΑΠ, αλλά ταυτόχρονα οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους  στις περιπτώσεις έμφυλων διακρίσεων. Η γυναίκα της υπαίθρου δικαιούται τα αυτονόητα στον πολλαπλό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει την Eλληνίδα αγρότισσα με χαρακτηριστική την εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ για:

    Επέκταση του επιδόματος μητρότητας   και στις αγρότισσες από τους 4 στους 9 μήνες.
    Αναδιαμόρφωση του επιδόματος παιδιού  που δίνεται  στη μητέρα από τη γέννησή του μέχρι τα 24 έτη του, ανεξαρτήτως σπουδών. Το επίδομα μητέρας προσδιορίζεται στα 70 ευρώ για το πρώτο παιδί, στα 105 ευρώ για το δεύτερο και στα 140 ευρώ για το τρίτο.
    Το ίδιο ποσό προστίθεται στη σύνταξη της μητέρας από τη συνταξιοδότησή της και μετά,  εφ' όρου ζωής. ​

Πρέπει και μπορούμε να αγωνιστούμε όλες και όλοι  μαζί για δικαιοσύνη παντού!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)