to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:34 | 14.10.2022

Οικονομία

Τ. Ελευθεριάδου: Η κυβέρνηση επιμένει να παρέχει προστασία στα «κοράκια» των πλειστηριασμών

«Η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να προστατεύσει την επιχειρηματικότητα, τους μικρομεσαίους, τους αδύναμους δανειολήπτες, αλλά επιλέγει να στοιχηθεί πίσω από τα funds και τους εργολάβους.


Στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξη με θέμα τα Επιχειρηματικά Πάρκα τοποθετήθηκε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου. Αναφέρθηκε, αρχικά, στη φημολογούμενη κατάθεση τροπολογίας από την κυβέρνηση, η οποία θα καταργεί επί της ουσίας, την απόφαση του Αρείου Πάγου (υπ’ αριθμ. 822 του 2022), που τονίζει ότι οι εταιρείες διαχείρισης δεν μπορούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς και σε μέσα αναγκαστικής εκτέλεσης εξ ονόματος των funds. Όπως τόνισε, ανεξάρτητα από την ύπαρξη αντίθετης, μεταγενέστερης απόφασης, η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να προστατεύσει την επιχειρηματικότητα, τους μικρομεσαίους, τους αδύναμους δανειολήπτες, αλλά επιλέγει να στοιχηθεί πίσω από τα funds και τους εργολάβους.

Στη συνέχεια, απευθύνθηκε στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας ότι «τον ακούει από το πρωί να σηκώνεται μετά από κάθε ομιλία βουλευτή και να τον καθυβρίζει, απαντώντας του είτε ότι είναι ψεύτης, είτε ότι είναι άσχετος, είτε ότι είναι ανίδεος», συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να αναλογιστεί ότι ανήκει σε ένα κόμμα που «ο πρωθυπουργός του είπε στον άλλο κ. Γεωργιάδη, τον καταδικασμένο πρωτοδίκως για παιδεραστία και στον δεύτερο βαθμό λόγω παραγραφής αθωώθηκε -λόγω παραγραφής- να κάτσει στην άκρη για τρεις μήνες και μετά να επανέλθει».

Αναφερθείσα στην υπόθεση του παιδοβιαστή, τόνισε ότι όλοι «θέλουμε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση ταχύτατα, για να μην αποκρυφθούν οποιεσδήποτε ενδείξεις, αποδείξεις, να μην γίνει το ίδιο που έγινε στην υπόθεση του κ. Λιγνάδη.»

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο, μετέφερε την άποψη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός Επιχειρηματικών Πάρκων, σύμφωνα με την οποία «το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό, καταλύει το δικαίωμα ιδιοκτησίας ουσιαστικά και καταλύει και την οικονομική ελευθερία, δίνει στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Διαχείρισης Επιχειρηματικού Πάρκου διευρυμένες εξουσίες να επιβάλλουν υποχρεώσεις κατά το δοκούν, και δεν πρόκειται στην πράξη να έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα προς όφελος όλων αυτών των επιχειρήσεων, που είτε βρίσκονται ήδη μέσα σε επιχειρηματικά πάρκα είτε θα αποφασίσουν στο μέλλον να ενταχθούν.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο απαράδεκτο άρθρο για τους χειριστές μηχανημάτων, σύμφωνα με το οποίο  καταργείται άδεια για μηχανήματα έργου έως δυόμισι τόνων, τα γνωστά κλαρκ. Πρόκειται, όπως τόνισε, για συμμόρφωση στο χρόνιο, πάγιο αίτημα του ΣΕΒ και των μεγάλων επιχειρήσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)