to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:51 | 14.10.2022

Πολιτική

«Έδωσε όλες του τις μάχες με περηφάνια»: Τα συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Αλ. Νικολαΐδη

Θλίψη για την απώλεια του αθλητή και αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Αλ. Τσίπρας: Έφυγε ένας σπουδαίος άνθρωπος - Συλλυπητήρια από όλο το πολιτικό φάσμα


Με συλλυπητήρια μηνύματα, ο αθλητικός και πολιτικός κόσμος εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαϊδη, που έδωσε επί δύο χρόνια άνιση μάχη με σπάνια μορφή καρκίνου. Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης είπε το δικό του τελευταίο αντίο με ένα συγκλονιστικό κείμενο - κατάθεση ψυχής.

Αλ. Τσίπρας: Έφυγε ένας σπουδαίος άνθρωπος

«Έφυγε σήμερα από κοντά μας ένας σπουδαίος άνθρωπος. Στη σύντομη ζωή του πρόλαβε να κάνει περισσότερα και σημαντικότερα από τον καθένα μας», γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στο συλλυπητήριο μήνυμά του και προσθέτει:

«Σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς, μα ακόμη πιο ψηλά τα όμορφα ιδανικά της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης στους αγώνες της ζωής. Καλό σου ταξίδι Αλέξανδρε».

Ράνια Σβίγκου: Πάντα ευγενικός, πάντα ανθρώπινος, πάντα αγωνιστής

«Σήμερα, ακόμα κι ο ουρανός σκοτείνιασε. Ανείπωτη θλίψη για έναν τόσο πρόωρο χαμό. Αυτή τη μάχη, την τελευταία, μπορεί να την έχασες, Αλέξανδρε, αλλά από όλες τις άλλες βγήκες νικητής. Στον αθλητισμό, στην κοινωνία, στην αλληλεγγύη. Πάντα ευγενικός, πάντα ανθρώπινος, πάντα αγωνιστής», σημειώνει στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα της η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, και προσθέτει:

«Υπήρξες και θα παραμείνεις πρότυπο, ένας πραγματικός αριστερός, στη ζωή και τη δράση σου, στην ανιδιοτέλεια και την προσφορά σου. Η ανάμνησή σου θα παραμείνει ζωντανή και το παράδειγμά σου θα μας καθοδηγεί στους μεγάλους αγώνες που έχουμε ακόμα μπροστά μας, για μια καλύτερη κοινωνία, για έναν καλύτερο κόσμο».

Γ. Βασιλειάδης: Αλέξανδρέ μας, πεφταστέρι εσύ…

«Ήσουν για τη Ελλάδα, και για όλους εμάς στο ΣΥΡΙΖΑ, ένα φωτεινό φαινόμενο που έλαμψε ψηλά, αλλά κινήθηκε στο σύμπαν της ζωής τόσο γρήγορα», γράφει στο μήνυμά του ο Γ. Βασιλειάδης, αναπληρωτής γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει:

«Ήσουν μια πυρακτωμένη καρδιά από μικρός και μεγαλώνοντας κατάφερες να σε δουν, ψηλά στο βάθρο του Ολυμπιονίκη, μάτια από όλο τον κόσμο. Συνέχισες τη φωτεινή τροχιά σου, παλεύοντας μαζί μας για την ισότητα, την αλληλεγγύη, για ένα καλύτερο αύριο. Και ξάφνου έσβησες. Και ‘μεις, σοκαρισμένοι, άναυδοι, κοιτάμε τούτη τη στιγμή το μαύρο της τραγικής απουσίας σου...»

σαδα

Νάσος Ηλιόπουλος: Έδωσε όλες του τις μάχες με περηφάνια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο

«Ο Αλέξανδρος έδωσε όλες του τις μάχες με περηφάνια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και αγώνα. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο θα μας λείψει και πόσο τυχεροί ήμασταν που τον γνωρίσαμε. Δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια του», γράφει στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του προς τον συνεργάτη του ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Το μήνυμα του Δημ. Παπαδημούλη:

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποχαιρετά τον εκπρόσωπο Τύπου Αλέξανδρο Νικολαΐδη

«Ο Αλέξανδρος αποτέλεσε μέλος της ομάδας που δημιουργήθηκε το 2020 με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα και με τις γνώσεις, την αυτοπεποίθηση και την ευγένειά του συνέβαλε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στον καθημερινό πολιτικό αγώνα. Είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών όπου ξεχώρισε με την παρουσία του, όπως άλλωστε έκανε σε όλες τις μάχες που έδωσε στη ζωή του», τονίζει στο μήνυμά του το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Ως συνεργάτης, το κενό που αφήνει πίσω του ο Αλέξανδρος είναι δυσαναπλήρωτο. Ως άνθρωπος, για όλους εμάς, θα είναι αναντικατάστατος. Αποτελεί για εμάς ένα παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και περηφάνιας».

Ολόκληρο το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενημερώνει πως «λόγω της οδυνηρής απώλειας του συντρόφου μας Αλέξανδρου Νικολαίδη, ακυρώνονται όλες οι κομματικές δραστηριότητες (εξορμήσεις, συνελεύσεις κ.λπ.) μέχρι την ημέρα της κηδείας»

Τμ. Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποχαιρετούμε έναν σπουδαίο αθλητή, αδερφό, φίλο και συνεργάτη

«Ο Αλέξανδρος συναντήθηκε με την Αριστερά μέσα από τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, πρωτοστάτησε στις προσπάθειες για τη στήριξη της κοινωνίας που υπέφερε από την οικονομική  κρίση, στάθηκε δίπλα στους φτωχούς ανθρώπους, υπερασπίστηκε οικογένειες που έχαναν τα σπίτια τους στους πλειστηριασμούς, στήριξε τις δομές αλληλεγγύης  για τους πρόσφυγες» τονίζει μεταξύ άλλων στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του το Τμ. Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Θ. Μωραϊτης: έδωσε μαθήματα στη ζωή και στο θάνατο

Ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΠΣ, Θάνος Μωραΐτης, τονίζει στο συλλυπητήριο μήνυμά του:

«Η απώλεια του Ολυμπιονίκη του Τάε Kβον Nτο, συντρόφου και συναγωνιστή μας Αλέξανδρου Νικολαΐδη, μάς συγκλονίζει και μας βυθίζει σε θλίψη. Ο κόσμος του αθλητισμού θρηνεί έναν μεγάλο πρωταθλητή εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Ο Αλέξανδρος έδωσε μαθήματα στη ζωή και στο θάνατο, με την αγωνιστικότητα, την τόλμη, τη γενναιότητα και την αλληλεγγύη του.

Το τελευταίο, συγκινητικό μήνυμά του, ότι προσφέρει τα μετάλλιά του σε δημοπρασία από την οποία τα χρήματα θα δοθούν σε δομές προστασίας παιδιών, είναι η ύψιστη προσφορά και το μεγαλείο ενός τεράστιου αθλητή, ανθρώπου και συντρόφου. Ένας άνθρωπος που μας έκανε υπερήφανους για το ανάστημα ψυχής του.

Αλέξανδρε, ήταν τιμή μας που συμπορευτήκαμε στους κοινούς μας αγώνες. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

ΠτΔ: Υπερασπίστηκε τις αρχές του για μια καλύτερη κοινωνία

«Ο θάνατος του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη μας γεμίζει με θλίψη. Υπερασπίστηκε τις αρχές του για μια καλύτερη κοινωνία, αφήνοντας ένα ξεχωριστό αποτύπωμα στον δημόσιο βίο. Δυστυχώς, έφυγε πολύ νωρίς. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους φίλους και συνεργάτες του», σημειώνει στο μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου:

ΝΔ: «Πρωταθλητής και στη ζωή»

«Η απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαϊδη μάς γεμίζει θλίψη. Ο Αλέξανδρος ήταν πρωταθλητής Ευρώπης και κατάφερε να πάρει δύο αργυρά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Επιτεύγματα σπουδαία, που τίμησαν την Ελλάδα και μας έκαναν όλους υπερήφανους», τόνισε, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, αναφερόμενος στον θάνατο του ολυμπιονίκη.

Ο κ. Γαϊτάνης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και χαρακτήρισε «πρωταθλητή και στη ζωή» τον εκλιπόντα, με αφορμή το μήνυμά του, επισημαίνοντας: «Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, με το μήνυμα που μας άφησε λίγο πριν φύγει από τη ζωή, μας συγκλονίζει και δείχνει ότι εκτός από τον Αθλητισμό, ήταν πρωταθλητής και στη ζωή. Στην οικογένειά του και στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Στ. Καλαφάτης: «Τίμησε τα ελληνικά χρώματα κι έδειξε παλικαριά ως το τέλος»

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, πληροφορούμενος την είδηση του θανάτου του Ολυμπιονίκη μας στο Τάε Κβον Ντο και Αναπληρωτή Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, δήλωσε:

“Συγκλονισμένοι από την είδηση του θανάτου του Ολυμπιονίκη μας Αλέξανδρου Νικολαΐδη και αναπληρωτή εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ. Τίμησε τα ελληνικά χρώματα κι έδειξε παλικαριά ως το τέλος, δίνοντας, σιωπηλά, επί δύο χρόνια, τη μάχη με τον καρκίνο. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του”.

Μ. Κριθαρίδης - MέΡΑ25: Τα λόγια του Αλέξανδρου να γίνουν οδηγός για την Πολιτεία

Σε δήλωσή του για την απώλεια του Αλ. Νικολαϊδη, ο Μ. Κριθαρίδης εκ μέρους του ΜέΡΑ25 σημειώνει:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον δις αργυρό Ολυμπιονίκη του Τάε Κβον Ντο και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρο Νικολαΐδη και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του. Ο συγκλονιστικός και συνταραχτικός τρόπος που μας αποχαιρέτησε ο 42χρονος Ολυμπιονίκης, καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο πάλεψε σε όλη του τη ζωή, στον αθλητισμό όπου και μας έκανε όλους αρκετές φορές, πολύ περήφανους, αλλά και τα τελευταία δυο χρόνια όπου πάλευε αυτό το πολύ σπάνιο είδος καρκίνου.

Ελπίζουμε τα λόγια του Αλέξανδρου να γίνουν οδηγός για την Πολιτεία, όσον αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την μάχη που δίνουν οι άνθρωποι που πάσχουν είτε από αυτή τη μορφή είτε από άλλες μορφές καρκίνου: "αν είμαι εγώ ο πρώτος καταγεγραμμένος ασθενής με καρκίνωμα nut στην χώρα μας, ας γίνω η αφορμή για την ενημέρωση γιατρών, ασθενών πάνω σε αυτόν τον τύπο καρκίνου που αν διαγνωσθεί εγκαίρως ίσως σωθούν ζωές.

Ας γίνω η αφορμή για να ενισχυθεί ουσιαστικά το εθνικό μας σύστημα υγείας που τόσο υποτιμήθηκε τα τελευταία χρόνια, όχι να περιμένουν ουρές για μια αξονική, για μια χημειοθεραπεία ή ένα χειρουργείο και να χάνεται πολύτιμος χρόνος, να σταματήσει ο χρονοβόρος δαίδαλος της γραφειοκρατίας και των νομικών κωλυμάτων του ΕΟΦ όταν πρέπει να εγκριθούν άμεσα δοκιμαστικά φάρμακα που μπορεί να σώσουν ζωές"».

ΚΚΕ: Μαχητικός στο αγώνισμά του και την πολιτική και κοινωνική του δράση

Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την πρόωρη απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη,  πολυνίκη αθλητή του Τάε Κβον Ντο, Ολυμπιονίκη στους αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου και αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως σημειώνει, «Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη με την ασθένειά του, όπως μαχητικός υπήρξε στο αγώνισμά του και την πολιτική και κοινωνική του δράση. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και όλους τους οικείους του».

Ν. Βούτσης: Αφήνει ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα

Ο τ. πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, Νίκος Βούτσης, τονίζει για την απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη:

«Τα θερμά μου συλλυπητήρια για τον Ολυμπιονίκη μας, το σύντροφο και φίλο Αλέξανδρο στην αγαπημένη του οικογένεια και στην ευρύτερη μεγάλη οικογένεια του αθλητισμού, της σύγχρονης Αριστεράς και των χιλιάδων λαϊκών ανθρώπων, των συμπολιτών μας στους οποίους αφιέρωσε τη ζωή του αφήνοντας ισχυρό κοινωνικό, πέραν των άλλων, αποτύπωμα στην εποχή μας».

Π. Πέρκα: Με τεράστιο μεγαλείο ψυχής μάς χάρισε ένα μάθημα αξιών

Η Π. Πέρκα, βουλεύτρια Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, γράφει για την εκδημία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του δις Αργυρού Ολυμπιονίκη, Παγκόσμιου και Ευρωπαίου Πρωταθλητή, Αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που έλκει την καταγωγή του από τις Λεπτοκαρυές Φλώρινας και εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους δικούς του.

Ο Αλέξανδρος, με την ίδια τιμή και αξίες που αγωνίστηκε στο tatami του Tae Kwon Do και έκανε πάμπολλες φορές περήφανη την πατρίδα του, με την ίδια τιμή και αξίες μας συντρόφευσε και στην πολιτική.

Όπως λοιπόν περπάτησε και αγωνίστηκε περήφανα στον στίβο της ζωής, σήμερα, μέσα σε ένα περιβάλλον απανθρωπιάς – μαχητής όπως πάντα, με τεράστιο μεγαλείο ψυχής μας χαρίζει ένα μάθημα αξιών και γίνεται ακόμα μια φορά πρότυπο αθλητή, συντρόφου, πατέρα, συζύγου και πάνω απ’ όλα Ανθρώπου.

Αντίο σύντροφε Αλέξανδρε».

Σ. Βαρδάκης: Ένας πολύτιμος σύντροφος, ένας μεγάλος αθλητής και ολυμπιονίκης

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης παραθέτει τη φράση του Αλ. Νικολαϊδη «Φίλοι μου, σε αυτή τη ζωή που είμαστε όλοι περαστικοί, μεγαλύτερη σημασία έχει τι αποτύπωμα θα έχουμε αφήσει, και όχι πώς ή πότε θα φύγουμε...», και τονίζει:

«Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα για όλους μας.

Έφυγε από κοντά μας ένας πολύτιμος σύντροφος.

Ένας μεγάλος αθλητής και ολυμπιονίκης, που δόξασε τη χώρα μας με τις διακρίσεις του, μα πάνω απ’ όλα ένας μαχητής της ζωής, που δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται με θάρρος και αξιοπρέπεια.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Αλέξανδρε, καλό σου ταξίδι».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)