to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:10 | 13.10.2022

Αθλητισμός

Κύπρος: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον αποψινό αγώνα της ΑΕΚ Λάρνακας με τη Φενέρμπαχτσε

Δρακόντεια είναι από χθες τα μέτρα ασφαλείας στη Λάρνακα, όπου σήμερα διεξάγεται ο αγώνας της ΑΕΚ Λάρνακας με την τουρκική Fenerbahçe στο πλαίσιο του Europa League.


Δρακόντεια είναι από χθες τα μέτρα ασφαλείας στη Λάρνακα, όπου σήμερα διεξάγεται ο αγώνας της ΑΕΚ Λάρνακας με την τουρκική Fenerbahçe στο πλαίσιο του Europa League.

Η τουρκική αποστολή έφτασε χθες βράδυ στη Λάρνακα με πτήση από την Κωνσταντινούπολη μέσω Ρόδου και διαμένει σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Για την περιοχή όπου διαμένει η ομάδα και για το γήπεδο όπου θα διεξαχθεί σήμερα ο αγώνας, έχουν επιστρατευθεί δεκάδες αστυνομικοί, ενώ προβλέπεται και χρήση drones.

Σύμφωνα με ανάρτηση στους επίσημους λογαριασμούς της ΑΕΚ Λάρνακας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης, 5227 φίλαθλοι της ΑΕΚ είχαν προμηθευτεί εισιτήριο για τον αποψινό αγώνα, ή έναρξη του οποίου θα γίνει στις 19.45.

Περίπου 600 φίλαθλοι από τις κατεχόμενες περιοχές θα περάσουν μέσω οδοφραγμάτων προς τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο έλεγχος κατά τη διέλευση αναμένεται ιδιαίτερα αυστηρός, όπως και κατά την είσοδο στο γήπεδο. Λεωφορεία που επιστρατεύτηκαν ειδικά για την μεταφορά των Τουρκοκυπρίων φιλάθλων, θα τους μεταφέρουν από τα οδοφράγματα προς το AEK ARENA. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά εισιτηρίου και την είσοδο στο γήπεδο είναι η επίδειξη ταυτότητας με την ένδειξη Κυπριακή Δημοκρατία ή Ευρωπαϊκό διαβατήριο, ή άλλο επίσημο έγγραφο με τα διακριτικά της ΕΕ. Δεν γίνονται δεκτά έγγραφα μη αναγνωρισμένου διεθνώς κράτους.

Σε ανακοίνωσή της, η ΑΕΚ Λάρνακας τονίζει προς όλο το φίλαθλο κοινό ότι, απαγορεύεται αυστηρά η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων (κέρματα, αναπτήρες κ.α), η χρήση λέιζερ, τα ρατσιστικά συνθήματα, καθώς επίσης πανό πολιτικού, υβριστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου και ενδυμάτων με πολιτικά σύμβολα. Επίσης, οι διάδρομοι όλων των κερκίδων πρέπει να είναι κενοί σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Καλούμε τον κόσμο να προσέλθει έγκαιρα στο γήπεδο γιατί θα γίνει αυστηρός έλεγχος στις εισόδους, να τηρήσει τα μέτρα ασφαλείας και να στηρίξει δυναμικά την ομάδα σε κόσμια πλαίσια, πάντοτε σεβόμενοι  την αντίπαλη ομάδα,  και τους φιλοξενούμενους φιλάθλους της, σημειώνει η ομάδα.

Σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Αντρος Καραπατάκης κάλεσε τον κόσμο να συμπεριφερθεί σε κόσμια πλαίσια. ”Να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία που πήραμε. Να αναδείξουμε τον πολιτισμό μας. Πρέπει να σπρώξουμε την ομάδα μας αλλά την ίδια ώρα πρέπει να είμαστε σωστοί και πειθαρχημένοι”, σημείωσε ο κος Καραπατάκης, ο οποίος ανέφερε ότι κατά την παραμονή της ΑΕΚ στην Τουρκία, όλα κύλησαν ομαλά και το ίδιο θα πρέπει να γίνει και στην Κύπρο.

Προηγήθηκαν δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο οποίος φιλοξένησε δηλώσεις εκπροσώπων της τουρκοκυπριακής κοινότητας, που ανέφεραν ότι θα ήταν προτιμότερο η τουρκική ομάδα να μεταβεί στη Λάρνακα μέσω κατεχομένων.
___________

από Ertnews (Μ. Καλογεράκη)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)