to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:35 | 11.10.2022

πηγή: ethnos.gr

Διεθνή

«Συμβουλές» από τον Σόιμπλε ενόψει χειμώνα: «Φορέστε καναδυό πουλόβερ – Κακομαθημένοι οι Γερμανοί»

Συμβουλές προς τους… Γερμανούς, δίνει ο πρώην πρόεδρος της Bundestag Βόλγκανγκ Σόιμπλε, καθώς αναμένεται ένας δύσκολος χειμώνας, ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Ρωσία απειλεί με πλήρη διακοπή της ροής του φυσικού αερίου. «Σφίξτε τα δόντια», είναι το κεντρικό μήνυμα που στέλνει ο Σόιμπλε, ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίζει… κακομαθημένους τους Γερμανούς


Σε αυτό το πλαίσιο, συμβουλεύει τους Γερμανούς να… φοράνε πουλόβερ με φόντο τον βαρύ ενεργειακό χειμώνα που έρχεται: «Τότε απλά φοράτε ένα πουλόβερ. Ή ίσως ένα δεύτερο πουλόβερ. Δεν χρειάζεται να θρηνείτε γι' αυτό, αλλά πρέπει να το συνειδητοποιήσετε: Πολλά πράγματα δεν μπορούν να θεωρηθούν δεδομένα».

Ο βετεράνος γερμανός πολιτικός, πιστός στη γραμμή που τον έκανε γνωστό σε όλη την Ευρώπη, ασκεί κριτική στα μέτρα στήριξης που πήρε η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς, δηλώνει πως το κράτος δεν… είναι σούπερ μάρκετ: «Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι βοηθάμε μόνο εκείνους που το χρειάζονται πραγματικά. Πρέπει να πείτε στους άλλους: αν χρειαστεί, δεν μπορείτε να πάτε διακοπές. Ο κίνδυνος που βλέπω είναι ότι πιστεύουμε ότι το κράτος είναι κάτι που πρέπει να προσφέρει όλο και περισσότερα στους πολίτες του. Ένα είδος σούπερ μάρκετ όπου οι πολίτες είναι κυνηγοί ευκαιριών. Όχι! Αν λέμε στους ανθρώπους ότι τα πάντα είναι απεριόριστα, ασκούμε υπερεκμετάλλευση. Τότε ο κόσμος έχει την εντύπωση ότι το κράτος μπορεί να κάνει τα πάντα. Αυτό δεν είναι βιώσιμο».

Δηλώνει δε πως οι… Γερμανοί είναι κακομαθημένοι: «Βέβαια, όλοι είμαστε. Κι εγώ το ίδιο. Αλλά πρέπει τώρα να αντισταθούμε στον κίνδυνο να συνεχίσουμε έτσι για πάντα. Οι Γερμανοί θα πρέπει να καταβάλουν και πάλι μεγαλύτερη προσπάθεια! Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι τόσοι πολλοί Γερμανοί αυτή τη στιγμή προτιμούν να εργάζονται λιγότερο: μερική απασχόληση, για παράδειγμα, και ποτέ τα Σαββατοκύριακα. Αυτό δεν θα λειτουργήσει. Επειδή υπάρχει παντού έλλειψη εργαζομένων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)