to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:54 | 10.10.2022

Πολιτική

Σήμερα τα πορίσματα των κομμάτων από την εξεταστική των υποκλοπών - Επιχείρηση «ομερτά» από την κυβέρνηση

Αντίστροφη μέτρηση για την Εξεταστική με την κυβέρνηση να θέλει να επιβάλει σιωπή στα κόμματα της αντιπολίτευσης και «απόρρητο» στην Ολομέλεια της Βουλής


φωτ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών με την κυβέρνηση να έχει επιδοθεί σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να ρίξει βαθύ σκοτάδι στο μέγα θέμα που έχει προκαλέσει κραδασμούς στο Μαξίμου και έχει φθείρει σημαντικά την εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό αλλά, δυστυχώς, και της χώρας.

Σήμερα Δευτέρα 10 Οκτωβρίου αναμένεται η κατάθεση των πορισμάτων των κομμάτων με την προθεσμία για την κατάθεση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής στην Ολομέλεια της Βουλής εκπνέει την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου με την κυβέρνηση να επιχειρεί την τελική επίθεση στη μάχη της να μην βγουν όλα στο φως μέσα από δύο πρωτοφανείς στα κοινοβουλευτικά χρονικά κινήσεις και συγκεκριμένα:

-Να επιβάλει «ομερτά» στα κόμματα ζητώντας να χαρακτηριστούν «απόρρητα» τα πορίσματα των κομμάτων, επιλογή που δεν πρόκειται να ακολουθήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα τα δώσουν στη δημοσιότητα.

-Να γίνει η συζήτηση του πορίσματος για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ολομέλεια κεκλεισμένων των θυρών, διαδικασία που ναι μεν προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής αλλά δεν έχει ενεργοποιηθεί ούτε στην κρίση των Ιμίων.

Να σημειωθεί ότι κυβέρνηση και ΝΔ επέβαλαν όρους συγκάλυψης στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής, αποκλείοντας, σχεδόν, το σύνολο των μαρτύρων που είχαν ζητήσει να εξεταστούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, απλώνοντας έτσι ένα δίκτυ προστασίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη που είναι πολιτικός και διοικητικός υπεύθυνος της ΕΥΠ. Ταυτόχρονα επέτρεψαν την επίκληση του «απορρήτου» σε όλους τους κρίσιμους μάρτυρες όπως ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο πρώην διοικητής Παναγιώτης Κοντολέων καθώς και ο σημερινός διοικητής της ΕΥΠ.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται στην Αθήνα, κλιμάκιο της Επιτροπής Pega του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η επιτροπή έχει αναλάβει την διερεύνηση των ζητημάτων που σχετίζονται με παράνομα λογισμικά, όπως το Predatror και αναμένεται, εκτός απροόπτου,  να ζητήσει την εξέταση προσώπων που σχετίζονται με τον σκάνδαλο των υποκλοπών και αποκλείστηκαν από την Εξεταστική Επιτροπή.

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)