to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:14 | 07.10.2022

πηγή: Αυγή

Πολιτική

«Υπόγα ΝΔ»: Το εξώδικο της κας Λουκίας Βαρουξή στην Αυγή και η απάντηση της εφημερίδας

Η «Αυγή», ο διευθυντής της και οι συντάκτες του ρεπορτάζ «Τα δίκτυα μαύρης προπαγάνδας της ΝΔ στα social media» έλαβαν σήμερα εξώδικο από την κα Λουκία Βαρουξή


Η κα Λουκία Βαρουξή χαρακτηρίζει ψευδή, απαράδεκτα, συκοφαντικά και δυσφημιστικά για το πρόσωπό της τα όσα περιέχονται στα σχετικά με τον μηχανισμό μαύρης προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας δημοσιεύματα της «Αυγής» την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 και την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022.

Η απάντηση της «Αυγής»

Η κα Βαρουξή εκτιμά ότι το ρεπορτάζ είχε σκοπό την φίμωση της ιδίας και άλλων χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και συκοφαντικό, ως προς την ίδια, χαρακτήρα, ενώ διαψεύδει ότι συμμετέχει και η ίδια στον εν λόγω μηχανισμό. Ζητά, δε, την «αποκατάσταση» της εις βάρος της «προσβολής», την παράλειψη εφεξής της «δημοσίευσης συκοφαντιών» εις βάρος της και την απάλειψη του ρεπορτάζ από τα μέσα μας.

Σε ό,τι αφορά στην κα Βαρουξή, στο ρεπορτάζ αναδημοσιεύσαμε απλώς πληροφορίες τις οποίες η ίδια η κα Βαρουξή έδωσε στη δημοσιότητα. Δεν αποδώσαμε στην κα Βαρουξή κανένα γεγονός που δεν έδωσε η ίδια μόνη της, ως ελεύθερη πολίτις, στην δημοσιότητα, ενυπογράφως, υπό κομψή φωτογραφία της, και μάλιστα όλως θριαμβευτικά και υπερηφάνως, με την φράση «Υπόγα_φουλ». Κατά τα λοιπά επικρίναμε, όπως αποτελεί δημοκρατικό μας δικαίωμα και δημοσιογραφικό μας καθήκον, και συνεχίζουμε να επικρίνουμε, τον σκοτεινό μηχανισμό μαύρης προπαγάνδας που εκκολάπτεται σε διάφορους χώρους της απερχόμενης κυβερνητικής παράταξης και αποσκοπεί στην δημιουργία ψευδών εντυπώσεων στην κοινή γνώμη, στην ευρύτερη δημοσιοποίηση και καταγγελία του οποίου συνέβαλαν καθοριστικά και οι δημόσιες αναρτήσεις της κας Βαρουξή.

Τιμούμε το γεγονός πως η ίδια η κα Βαρουξή θεωρεί «συκοφαντική» -άρα προσβλητική για την τιμή και την υπόληψή της- και ψυχικώς επώδυνη την συμμετοχή της σε τέτοιου είδους συνομαδώσεις – αν είναι έτσι, δεν έχει παρά να αποχωρήσει από εκεί όπου η ίδια πληροφόρησε την δημοσιότητα ότι μετέσχε. Επειδή δε, αποδεδειγμένα, είμαστε δημοσιογραφικός οργανισμός ανοικτός στις άλλες απόψεις, βεβαίως και προς αντίθετες προς τις δικές μας, προσκαλούμε φιλικά την κα Βαρουξή να διατυπώσει γραπτά και ενυπόγραφα, από τις στήλες της Αυγής με άρθρο της την κριτική ή και την πολεμική της απέναντί μας. Ήδη δε προτείναμε και στην Διεύθυνση του Ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» να την φιλοξενήσει σε κατάλληλη εκπομπή, αν και όποτε η ίδια το επιθυμήσει.

Στους αναγνώστες μας (νέους και παλαιούς) υπενθυμίζουμε ότι την προσεχή Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο της έρευνάς μας για τον μηχανισμό μαύρης προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας στο διαδίκτυο, θα δημοσιευθούν νέες σχετικές αποκαλύψεις.

Δείτε το πλήρες εξώδικο της κας Λουκίας Βαρουξή:

εξώδικο λουκιας βαρουξή στην Αυγή

εξώδικο λουκιας βαρουξή στην Αυγή

εξώδικο λουκιας βαρουξή στην Αυγή

εξώδικο λουκιας βαρουξή στην Αυγή

εξώδικο λουκιας βαρουξή στην Αυγή

εξώδικο λουκιας βαρουξή στην Αυγή

εξώδικο λουκιας βαρουξή στην Αυγή

εξώδικο λουκιας βαρουξή στην Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)