to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:23 | 07.10.2022

Πολιτική

Τ. Ελευθεριάδου: Με τη σφραγίδα της ΝΔ ξεκινούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χρέη στο Δημόσιο και σε ασφαλιστικούς φορείς

Στην παγίωση των διατάξεων που αφορούν πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και κατασχέσεις λογαριασμών προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών με το νομοσχέδιο «Κύρωση Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων», σύμφωνα με την βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου.


Στην τοποθέτησή της στην ολομέλεια της Βουλής, η κ. Ελευθεριάδου τόνισε ότι μέσα σε ένα πλαίσιο φτωχοποίησης του πληθυσμού και διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, η κυβέρνηση επιλέγει να ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και για χρέη προς το δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, την ίδια ώρα που επτακόσιες χιλιάδες ακίνητα βρίσκονται στα χέρια των funds και είναι έτοιμα να εκπλειστηριάσουν και πολλοί συμπολίτες μας να χάσουν την πρώτη κατοικία τους.

Απαντώντας στις τοποθετήσεις του Υπουργού Οικονομικών και του εισηγητή της πλειοψηφίας, περί δήθεν προστασίας, της πρώτης κατοικίας, η βουλεύτρια Καβάλας, τόνισε ότι η επίκληση του «σπουδαίου λόγου», ο οποίος θα ορίζεται από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, είναι κενό γράμμα, «εκτός αν έρθει ο κ. Σπανάκης ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων όταν θα βγάλουν σε πλειστηριασμό το ακίνητο να πει ότι εδώ λέει ότι η πρώτη κατοικία δεν εκπλειστηριάζεται για χρέη στο δημόσιο και ότι ο σπουδαίος λόγος είναι η πρώτη κατοικία» συμπλήρωσε σκωπτικά.

Κλείνοντας, επανέλαβε την θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την ανακούφιση τόσο των ευάλωτων νοικοκυριών, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών στην Ελλάδα, όσο και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αναφέροντας τη «ρύθμιση χρεών με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής και εκατόν είκοσι δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου με δικαίωμα ένταξης και γι’ αυτούς που έχασαν την ρύθμιση του 2019. Θέσπιση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού για πληρωμές λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων. Αυτό είναι ένα πάγιο αίτημα των επιχειρήσεων. Αντικατάσταση του εκτρωματικού Πτωχευτικού Κώδικα με νέο που θα προβλέπει οριστική διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και θα παρέχει προστασία στην πρώτη κατοικία, στην αγροτική γη και στην επαγγελματική στέγη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)