to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας σ’ αυτή την έρμη τη χώρα;

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με εγκλήματα που κυριολεκτικά διαπράττει η κυβέρνηση της Ν. «Δημοκρατίας» με την ανοχή και τη στήριξη των πειθήνιων βουλευτών της αλλά και των εξαγορασμένων ΜΜΕ, ασκώντας μια ανάλγητη εγκληματική πολιτική σε βάρος της ζωής του ελληνικού λαού αλλά και της χώρας μας για να υπηρετήσει τα συμφέροντα μιας μικρής μειοψηφίας, η οποία την ανέβασε στην εξουσία με τα μέσα που διαθέτει,για να της επιβάλλει τις πολιτικές που ευνοούν τα συμφέροντά της σε βάρος των συμφερόντων της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας μας.


Και εξηγούμαι: από το πλήθος των εγκληματικών πολιτικών της,  θα αναφερθώ μόνο στο ειδεχθές και προμελετημένο-όπως αποδείχτηκε- έγκλημα που διέπραξε κατ’ εξακολούθηση, κατά της υγείας αλλά και της ζωής χιλιάδων Ελλήνων  με την εγκατάλειψη του  Ε.Σ.Υ., και μάλιστα σε καιρό πανδημίας για να το πουλήσει  σε ιδιώτες χορηγούς της, όπως και τόσα άλλα δημόσια αγαθά. Μάλιστα, παρά την πανδημία του Covid-19, που οδήγησε τις άλλες χώρες της Ε.Ε. να ενισχύσουν τα εθνικά τους συστήματα υγείας, εδώ έγινε το εντελώς αντίθετο!
    
Θυμίζω τον Πέτσα- που δεν έχει πέτσα- αυτόν που εξαγόρασε με δεκάδες εκατομμύρια την πλειοψηφία των ΜΜΕ, υπαρκτών και ανύπαρκτων, δήθεν για ενημέρωση του κόσμου για τον κορωνοϊό, την στιγμή που με νόμο του Κώστα Καραμανλή το 2007, τα μέσα ενημέρωσης οφείλουν να μεταδίδουν δωρεάν μηνύματα δημοσίου συμφέροντος.
    
Φυσικά τα χρήματα αυτά δόθηκαν για να ασκούν προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης και αυτό μαζί με τις διώξεις δημοσιογράφων κατακρήμνισε τη χώρα μας στην 108η θέση στην διεθνή  κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου. Κάτω δηλαδή από την Μποτσουάνα και την Μογγολία, και φυσικά στην τελευταία θέση στην Ε.Ε.  Γι αυτό τον λόγο, όπως και για τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτικών και δημοσιογράφων, τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, τις διώξεις δικαστικών λειτουργών, δηλαδή για την υποβάθμιση του κράτους Δικαίου από την παρούσα κυβέρνηση, το προσεχές διάστημα θα έλθει στη χώρα μας ειδική επιτροπή της Ε.Ε για να κάνει ελέγχους!
     
Όταν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να διοριστεί επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία και να υπάρξει ο αναγκαίος αριθμός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ) για ν’ αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του Covid-19,  η κυβέρνηση αδιαφορούσε σκόπιμα και ο κύριος αυτός ανενδοίαστα έλεγε στον Real fm και στον Ν. Χατζηνικολάου: “Αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις Μ.Ε.Θ, θα είχαμε πετάξει πολλές δεκάδες εκατομμύρια στο πηγάδι χωρίς πάτο», ενώ ο έτερος «άριστος», ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος δήλωνε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: «Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας το οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε τόσες πολλές Μ.Ε.Θ”.
      
Και έχουμε βέβαια τον συνήθως ψευδόμενο Μητσοτάκη να απευθύνεται από το βήμα της Βουλής την 1/12/2021 με το γνωστό του πομπώδες ύφος στην αξιωμαυική αντιπολίτευση λέγοντας τα εξής: «Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός Μ.Ε.Θ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνητότητα σ’ αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Δεν έχω. Έχετε εσείς; Φέρτε τη”.
     
Και βέβαια, πριν αλέκτωρ φωνήσαι, συνελήφθη για ακόμη μια φορά ψευδόμενος. Γιατί αποκαλύφτηκε πως είχε στο γραφείο του έκθεση των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα και Θόδωρου Λύτρα, με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ από 1/9/2020 έως 6/5/21,από την οποία προέκυπτε ότι η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ ή μακριά από νοσοκομεία της Αττικής προκάλεσε σημαντική αύξηση της θνητότητας κατά 35/% έως 40%. Και βέβαια ο καθηγητής Λύτρας, μετά την δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν γνώριζε, δήλωσε με νόημα ότι η έκθεση αυτή είχε δοθεί φυσικά σε όλους τους υπεύθυνους…
    
Και ερχόμαστε στην τελευταία έκθεση του καθηγητή Λύτρα για τον Covid- 19 που δικαιώνει την κριτική της αντιπολίτευσης και αποκαλύπτει την εγκληματική στάση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Από αυτή, λοιπόν, με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ και πάλι, προκύπτει ότι ενώ από τους διασωληνωμένους εντός ΜΕΘ μέχρι τον Απρίλη του 2022 πέθανε το 72%,ενώ από τους εκτός ΜΕΘ πέθανε το 97,7%. Δηλαδή σχεδόν όλοι ενώ ένα 25% περίπου θα μπορούσε να  είχε σωθεί, αν υπήρχε στήριξη του ΕΣΥ και όχι σκόπιμη υπονόμευσή του για να το ξεπουλήσουν.
    
Πέρα όμως από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης σε σχέση με την πανδημία γενικά τα νοσοκομεία έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους και όποιον πάρει ο χάρος… Θα αναφερθώ μόνο σε ελάχιστα περιστατικά που δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός και οι «υπεύθυνοι» για την Υγεία διαπράττουν εγκλήματα κατ εξακολούθηση και κατά συρροή εκ προθέσεως και δεν ιδρώνει το αυτί όσων έχουν ορκιστεί να προασπίζουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού!
     
Συγκεκριμένα, 3.000, ναι, τρεις χιλιάδες παιδιά δεν μπορούν να χειρουργηθούν γιατί δεν υπάρχει αναισθησιολόγος στο Παίδων. Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση και η Εκκλησία κόπτονται για την οικογένεια! Κι ακόμη ενώ είχε βρεθεί δότης για να γίνει μεταμόσχευση νεφρού, δεν υπήρχε το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό να την κάνει. Και ας μην αναφέρω τις κλινικές που κλείνουν στα νοσοκομεία όλης της χώρας λόγω της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προς όφελος φυσικά των ιδιωτικών κλινικών.
    
Ζήτω λοιπόν η εγκληματική κυβέρνηση της Μητσοτάκης Α.Ε. Ζήτωσαν  οι δικαστές που καταδικάζουν σε δεκαετή κάθειρξη την καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού για να πιάσει δουλειά και να ζήσει τα παιδιά της ,ενώ οι εγκληματίες με το λευκό κολάρο και τη γραβάτα μένουν στο απυρόβλητο!

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)