to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:00 | 06.10.2022

Κοινωνία

Χρυσή Αυγή, πράξη δεύτερη: Την Παρασκευή 7/10 καταθέτει η Μ. Φύσσα - Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο

Δύο χρόνια από την ιστορική καταδικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή καταθέτει η Μάγδα Φύσσα


Στις 28/9 ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών ενώ για αύριο, Παρασκευή 7/10 έχει ορστεί η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, όταν η Μάγδα Φύσσα θα καταθέσει ως πρώτη μάρτυρας. Ανήμερα δηλαδή της επετείου των δύο χρόνων από την ιστορική απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, και στους δρόμους γύρω από το Εφετείο θα είναι σε εξέλιξη νέο αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Η πρώτη συνεδρίαση είναι ενδεικτική για το τι θα ακολουθήσει: οπαδοί του Ηλία Κασιδιάρη τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα στη δικαστική αίθουσα φωνάζοντας «Ηλία, θυμήσου, είμαστε μαζί σου». Ο Κασιδιάρης χαμογελούσε στον φακό κρατώντας ένα από τα τρικάκια του κόμματός του «Ελληνες», που είχαν πετάξει οι υποστηρικτές του. Τα χειροκροτήματα επαναλαμβάνονταν σε κάθε διακοπή της δίκης, όταν ο κατηγορούμενος οδηγούνταν έξω από τη δικαστική αίθουσα με χειροπέδες και αστυνομική συνοδεία.

Αντιφασιστική συγκέντρωση το πρωί της Παρασκευής έξω από το Εφετείο

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, του Λεκανοπεδίου, να  δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κηρύσσει  Στάση Εργασίας την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2022, από την αρχή της βάρδιας έως τις 11:00πμ και τους καλεί να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εφετείο Αθηνών, ώρα 9:00πμ.

Η Δύναμη Ζωής «καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση αύριο στις 8.30 πμ, έξω από το Εφετείο, στη δίκη σε δεύτερο βαθμό της καταδικασμένης πρωτοδίκως για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Αύριο, 7 Οκτωβρίου, δύο χρόνια ακριβώς μετά από την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που καταδίκασε ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η διαδικασία, στο Εφετείο ξεκινά με την εξέταση της μάνας – συμβόλου του αντιφασιστικού αγώνα, Μάγδας Φύσσα.

Μαζί, όλες και όλοι μια γροθιά κατά του φασισμού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πρωτοπορία του αντιφασιστικού αγώνα στη σημερινή συγκυρία που τα φαντάσματα του χθες σηκώνουν κεφάλι στην Ευρώπη και οι εγκληματίες της ΧΑ προκαλούν ξανά. Δεν είναι αθώοι, οι ναζί στη φυλακή!».

Επίσης, «οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης θα είναι την επόμενη Παρασκευή 7/10 παρόντες και παρούσες στην αίθουσα του Εφετείου, όπου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Η προκλητική συμπεριφορά των νεοναζί, αλλά και η ανοχή που επιδείχθηκε σε αυτήν κατά την πρώτη μέρα της δίκης, πριν λίγες μέρες, έδειξε τη σημασία της παρουσίας ενός ισχυρού αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος στην πόλη».

ΚΕΕΡΦΑ: Καταγγέλλει φασιστική επίθεση σε μαθητή στο Μαρούσι και καλεί στο αυριανό αντιφασιστικό συλλαλητήριο

«Μέλη του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος του Αμαρουσίου, της ΚΕΕΡΦΑ και της μαθητικής ομάδας Anticapitalista που βρέθηκαν σήμερα το πρωί έξω από το κατειλημμένο 1ο ΕΠΑΛ μετά την ολοκλήρωση του μοιράσματος φυλλαδίων ακολουθήθηκαν από ομάδα 15 φασιστών και δέχτηκαν οργανωμένη επίθεση. Τραυματίστηκε στο πρόσωπο ένα άτομο», αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ.

Συνεχίζοντας, η συλλογικότητα περιγράφει πως «τα φυλλάδια που μοίραζαν «ενόχλησαν» τα φασιστοειδή διότι καλούσαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 7/10 έξω από το Εφετείο όπου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, με την κατάθεση της Μάγδας Φύσσας ενώ οι μαθητές στο φυλλάδιο που μοίραζαν κατήγγειλαν επίθεση σε βάρος μαθητή και γονέα εντός του σχολείου από φασιστοειδή. Μοίραζαν επίσης κάλεσμα για την Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη και για το μονοήμερο «Κράτος και Επανάσταση, η πάλη για την δημοκρατία σήμερα», 6 Νοέμβρη στην Νομική.

Η πρόκληση των φασιστοειδών ξεκίνησε αμέσως μετά το τέλος της ενημέρωσης στο σχολείο με κάποιους από αυτούς να κραυγάζουν «Χρυσή Αυγή ρε», «Ελλάδα μόνο», «Γαμώ τη ΚΝΕ». Συνέχισε με προπηλακισμό σε βάρος της δημοσιογράφου της Εργατικής Αλληλεγγύης και δημοτικής συμβούλου Αμαρουσίου Αφροδίτης Φράγκου και ολοκληρώθηκε με κλωτσιές και γροθιές στο πρόσωπο σε βάρος άλλου ατόμου.

Μπροστά στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σε προεκλογική περίοδο και με τον αέρα της ανόδου της Μελόνι στην Ιταλία τα φασιστοειδή του Κασιδιάρη και του Μιχαλολιάκου προχωράνε σε οργανωμένες προκλήσεις όπως έδειξε η εμφάνιση τους με ναζιστικούς χαιρετισμούς στην δίκη της Χρυσής Αυγής την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη και η επίθεση στο Μαρούσι σήμερα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η Αστυνομία με την ανοχή της παρουσίας των φασιστών στο δικαστήριο τους στρώνει το δρόμο αφού μέσα στη κρίση της εξ αιτίας της οργής που προκαλεί η πολιτική της ακρίβεια, της φτώχειας, της καταστολής από τα πανεπιστήμια μέχρι τις γειτονιές της Αθήνας, του ρατσισμού και του σεξισμού αναζητά συμμάχους στους φασίστες κατά της αριστεράς, του εργατικού κινήματος και της νεολαίας.

Απαιτούμε την σύλληψη και την τιμωρία των φασιστοειδών.

Καλούμε τα συνδικάτα , τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές των σχολείων να βάλουμε φραγμό στις φασιστικές επιθέσεις και στην προσπάθεια των φασιστών να πατήσουν πόδι στα σχολεία». 

Με τη σειρά της η ΚΕΕΡΦΑ καλεί στο αυριανό μεγαλειώδες αντιφασιστικό συλλαλητήριο, λέγοντας «όλοι και όλες στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, στο Εφετείο Λ.Αλεξάνδρας στις 9πμ και στην στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΠ , στα δύο χρόνια από τη καταδίκη της Χρυσής Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, να βρεθούμε στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)