to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:39 | 05.10.2022

Διεθνή

Εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Ναμπλούς, σκότωσαν 21χρονο Παλαιστίνιο

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν 21χρονο Παλαιστίνιο στη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Άλλοι έξι Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων δύο δημοσιογράφοι, τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά, ενώ δεκάδες άλλοι νοσηλεύτηκαν με αναπνευστικά προβλήματα λόγω της ρίψης δακρυγόνων.


(φωτ. αρχείου)

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι ισραηλινές δυνάμεις περικύκλωσαν το σπίτι του Σαλμάν Άμραν, ενός 35χρονου που φέρεται να είναι μέλος της Χαμάς, στην κοινότητα Ντέιρ αλ Χάταμπ (ανατολικά της Ναμπλούς).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, ο 35χρονος ταμπουρώθηκε και άνοιξε πυρ κατά των στρατιωτών που περικύκλωσαν το σπίτι του. Σε ηχητικό μήνυμα που κοινοποιήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Άμραν καλούσε συναγωνιστές του σε βοήθεια.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι δεκάδες ένοπλοι Παλαιστίνιοι έσπευσαν στο σημείο και ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών.

Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, διακρίνεται ο 35χρονος Παλαιστίνιος να συλλαμβάνεται από ισραηλινούς στρατιώτες ύστερα από πολύωρη μάχη. Ο θείος του, Μπασίμ Άμραν, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι έπεισε τον ανιψιό του να παραδοθεί αφότου οι ισραηλινές δυνάμεις επιχείρησαν να γκρεμίσουν το σπίτι με μπουλντόζα.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο 21χρονος Αλάα Ζάγκαλ έπεσε νεκρός από σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι, ενώ βρισκόταν μακριά από το σημείο των μαχών. Αντίθετα, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι το θύμα σκοτώθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών.

Τους τελευταίους μήνες, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους στη Δυτική Όχθη ύστερα από μια σειρά παλαιστινιακών επιθέσεων κατά Ισραηλινών - με απολογισμό 19 νεκρούς - και καθώς πλησιάζουν οι εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.

Περισσότεροι από 80 Παλαιστίνιοι, ένοπλοι και άμαχοι, έχουν σκοτωθεί από τον Ιανουάριο στη Δυτική Όχθη, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επισημαίνει πως φέτος είναι η χρονιά με τα περισσότερα θύματα από το 2008.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)