to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:23 | 05.10.2022

Οικονομία

Γ. Ραγκούσης: Ο διαχωρισμός του ωραρίου θα αφανίσει τα μικρά καταστήματα

Στη Βουλή έφερε ο Βουλευτής Β΄Πειραιά και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Ραγκούσης, την εκ διαμέτρου αντίθεση του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας στις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για τη μείωση του ωραρίου στα συνοικιακά καταστήματα.


Σε κατάθεση αναφοράς προς τους Υπουργούς Οικονομικών και  Ανάπτυξης και Επενδύσεων προχώρησε σήμερα ο Γιάννης Ραγκούσης, Βουλευτής Β΄Πειραιά και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή το Δελτίο Τύπου (952/5-10-2022) του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας, με το οποίο κάνουν σαφές πως τα μικρά καταστήματα αντιμετωπίζουν ζητήματα επιβίωσης και κάθε σκέψη για διαχωρισμό στο ωράριο λειτουργίας της αγοράς θα επιφέρει τον αφανισμό τους.

Ειδικότερα, ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας, ζητά διευκρινίσεις για τη δημόσια συζήτηση που άνοιξε για τη μείωση του ωραρίου των μικρών καταστημάτων, ένα μέτρο που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση του αθέμιτου ανταγωνισμού που ήδη υφίστανται από τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στο διαδικτυακό εμπόριο (e-shop), το οποίο εκτιμούν ότι θα κορυφωθεί από τη μείωση του ωραρίου, ζητούν εξηγήσεις για το πώς σκέφτεται να στηρίξει η κυβέρνηση τις μικρές επιχειρήσεις απέναντι στον ανταγωνισμό και μάλιστα με δόλιο τρόπο.

Ολόκληρη η αναφορά προς τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

ΘΕΜΑ: “Ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας είναι κατηγορηματικά αντίθετος με την - έτσι κι αλλιώς απαράδεκτη - μείωση ωραρίου λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων , σύμφωνα με δημόσια συζήτηση της κυβέρνησης”.

Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης  Ραγκούσης, καταθέτει ως Αναφορά την αριθμ. Πρωτ: 952/5.10.2022 Δελτίο Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας με τίτλο: «Μείωση Ωραρίου λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων , σύμφωνα με δημόσια συζήτηση της κυβέρνησης ( κ. Άδωνης Γεωργιάδης)», προς τους  αρμόδιους  Υπουργούς  Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καλώντας τους ίδιους να απαντήσουν για τη μείωση ωραρίου λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων , σύμφωνα με δημόσια συζήτηση της κυβέρνησης

Στο Δελτίο Τύπου ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας αναφέρει μεταξύ άλλων:

-Αφουγκραζόμενος τις επιχειρήσεις μέλη του θεωρεί ότι ο καταναλωτής και πόσο μάλλον της συνοικίας χρειάζεται το ωράριο λειτουργίας όπως ισχύει ως σήμερα.

-Η μικρή επιχείρηση μη έχοντας άλλο όπλο στην φαρέτρα της ώστε να πολεμήσει τον αθέμιτο ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρήσεων,

-Τα έξοδα παρά την μείωση ωραρίου είναι σίγουρα ότι θα παραμείνουν ίδια και ίσως και περισσότερα, με απώτερο σκοπό οι μικρές επιχειρήσεις έχοντας διανύσει ένα ατελείωτο δρόμο 13 ετών ( οικονομική κρίση, πανδημία, ενεργειακή κρίση, πόλεμο με αποτέλεσμα την ακρίβεια σε όλα τα προϊόντα, κ.ά. ) να μην μπορούν να αντέξουν και να οδηγηθούν στον αφανισμό.

-Θα θέλαμε να ξέρουν αν η κυβέρνηση έχει άλλα σχέδια για τις μικρές επιχειρήσεις παρότι οι μικρές επιχειρήσεις στηρίζουν την οικονομία της χώρας μας

-Για όλα τα παραπάνω Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ είναι αντίθετος με την μείωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, με την οποία η κυβέρνηση βάζει για ακόμα μία φορά τρικλοποδιά στην μικρή επιχείρηση με αφορμή αυτή την φορά την ενεργειακή κρίση και την μείωση ρεύματος, και ειδικότερα στις μικρές επιχειρήσεις της συνοικίας (ΝΙΚΑΙΑ), οι οποίες θα πρέπει σε μικρότερο χρονικό διάστημα λειτουργίας να ανταπεξέλθουν στα ίδια και ίσως και περισσότερα έξοδα αυτών.

-Αυτό που άμεσα χρειάζεται η αγορά είναι μέτρα στήριξης για τις μικρές και μόνο επιχειρήσεις, οι οποίες προσπαθούν εδώ και 13 χρόνια σχεδόν να επιβιώσουν σε άνισο περιβάλλον, και όχι ημίμετρα με μείωση ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων τα οποία είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν σε κλείσιμο ακόμα περισσότερων μικρών επιχειρήσεων στην ήδη μεγάλη λίστα, μεγαλώνοντας το ποσοστό και των αριθμό αυτών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)