to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:50 | 05.10.2022

Πολιτική

Απορρίφθηκε το αίτημα άρσης ασυλίας του Κ. Κυρανάκη παρά την αντίθεση εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής

Η Νέα Δημοκρατία πρόσφερε απλόχερα συγκάλυψη στις μεθόδους «χαφιεδισμού», που επιδόθηκε ο γαλάζιος βουλευτής της κατά πολίτη - Η επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας είχε ομόφωνα προτείνει την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Κωνσταντίνου Κυρανάκη.


Η κυβερνητική παράταξη, απέρριψε το εισαγγελικό αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Κωνσταντίνου Κυρανάκη, που «σε ρόλο καταδότη» είχε στοχοποιήσει τον νεαρό που ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη.

Με ψηφοφορία στην Ολομέλεια, 149 βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας και υπερ ψήφισαν 101 της αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία προστάτεψε τον γαλάζιο βουλευτή, ουσιαστικά ενθαρρύνοντας αυτές τις πρακτικές δηλαδή της χυδαίας στοχοποίησης των πολιτών.

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι ο Κωνσταντίνος Κυριανάκης έδωσε στο αέρα τηλεοπτικής εκπομπής το ονοματεπώνυμο του νεαρού μιλώντας και στην συνέχεια τον είχε κατηγορήσει ότι πήγε να αφαιρέσει το όπλο του αστυνομικού.

Όμως σήμερα η Νέα Δημοκρατία πρόσφερε απλόχερα συγκάλυψη στις μεθόδους «χαφιεδισμού».

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης που πριν λίγες εβδομάδες τα «έχωνε» στην κυβέρνηση φαίνεται ότι τελικά τα βρήκε με το Μαξίμου στο «τετ α τετ με τον Οικονόμου» στη Βουλή προ ημερών.

Η επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας είχε ομόφωνα προτείνει την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Κωνσταντίνου Κυρανάκη. Η Ολομέλεια ωστόσο απέρριψε την αίτηση άρσης της ασυλίας, για συκοφαντική δυσφήμηση και παραβίαση των στοιχείων του διαδηλωτή, με 149 ψήφους κατά της άρσης και 101 υπέρ της άρσης. Προηγουμένως, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης είχε ζητήσει τον λόγο προκειμένου να δηλώσει, ενώπιον της Ολομέλειας, πως «τα πράγματα δεν είναι, όπως τα περιγράφει ο εγκαλών στη μήνυσή του» και ότι «λειτούργησε εντός των πολιτικών του καθηκόντων» και «θέτει εαυτόν στη διάθεση της Ολομέλειας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)