to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:04 | 05.10.2022

Πολιτική

Ωράριο καταστημάτων: Το Μαξίμου «μπλοκάρει» τον Άδωνι Γεωργιάδη

Κυβερνητική διαρροή βάζει φρένο στον υπουργό Ανάπτυξης για την μείωση του ωραρίου των καταστημάτων, πριν ακόμα συναντηθεί με τους φορείς


Η προβληματική κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Ν.Δ. αλλά και στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου δεν μπορεί να κρυφτεί, όσο και αν προσπαθεί το Μέγαρο Μαξίμου να δίνει άλλη εικόνα.

Όπως διαφαίνεται το νέο αλαλούμ αφορά στο υπουργείο Ανάπτυξης και τον Άδωνι Γεωργιάδη που πριν καλά- καλά συναντήσει τους εμπορικούς συλλόγους, το Μαξίμου τον «άδειασε» με κυβερνητική διαρροή.

Όλα ξεκίνησαν χτες όταν και οι πληροφορίες ήθελαν να βρίσκεται ήδη υπό συζήτηση μία μείωση των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας των μεγάλων εμπορικών χώρων και των σούπερ μάρκετ. Μία μείωση κατά 2 ώρες ημερησίως εκτιμάται ότι θα μειώσει κατά 5%-7,5% την ημερήσια κατανάλωση ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα ήταν προγραμματισμένο να βρεθούν στο υπουργείο Ανάπτυξης οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ και του ΣΕΛΠΕ για συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία.

Ωστόσο το Μαξίμου πρόλαβε τις εξελίξεις και τις συναντήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, με τις κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν ότι διαψεύδουν τα σενάρια που θέλουν να εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης ωραρίου των καταστημάτων, τουλάχιστον ως υποχρεωτικό μέτρο και να βεβαιώνουν πως «δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή στο ωράριο των καταστημάτων».

Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων απο Δευτέρα, ότι τέτοια συζήτηση «δεν υπήρξε ποτέ» διευκρινίζοντας ότι «είναι και αντισυνταγματικό και κατά των αρχών Ανταγωνισμού». Όπως εξηγούσαν «κάθε εμπορικός σύλλογος μπορεί να ρυθμίσει το ωράριο λειτουργίας του ενώ το ίδιο μπορεί να κάνει και το κάθε κατάστημα». Με άλλα λόγια, οι εμπορικοί σύλλογοι θα έχουν το περιθώριο να πάρουν μεν σχετικές αποφάσεις- που να λειτουργήσουν ως κατευθυντήριες γραμμές στα μέλη τους, αλλά χωρίς να έχουν τον χαρακτήρα της υποχρεωτικότητας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)