to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:42 | 05.10.2022

Κοινωνία

Νέοι τραμπουκισμοί της αστυνομίας στον λόφο Στρέφη: Χτύπησαν κόσμο που αθλούνταν, παρουσία παιδιών

Όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν στο γήπεδο μπάσκετ και επιτέθηκαν σε κόσμο. Άνδρας χτυπήθηκε και συνελήφθη μπροστά στο παιδί του


Νέα τραμπούκικη επίθεση της αστυνομίας στα Εξάρχεια και μάλιστα σε γήπεδο μπάσκετ πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης.Μάλιστα από το βίντεο φαίνεται οι δυνάμεις καταστολής να ξυλοκοπούν νεαρή κοπέλα που ήθελε να μπει να παίξει μπάσκετ και δεν την άφηναν, με αποτέλεσμα να την χτυπήσουν.

Στην συνέχεια έκαναν χρήση χημικών, και όλα αυτά μπροστά στα έντρομα μάτια ενός μικρού παιδιού και του πατέρα του που βρίσκονταν ήδη μέσα στο γήπεδο. Κατόπιν αστυνομικοί με μοτοσυκλέτες περικύκλωσαν με τις μηχανές γήπεδο και απώθησαν τον κόσμο.

Η νέα αυτή αναίτια και προκλητική επίθεση, έρχεται λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα κόλαφος της Le Monde που  αφιερώνει εκτενές άρθρο της για τα Εξάρχεια και το «Μετρό της διχόνοιας», αναφέροντας ότι «οι διαμαρτυρόμενοι αντιλαμβάνονται το έργο ως συνέχεια της αυταρχικής στροφής που έχει πάρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Σε σύλληψη μετετράπη η προσαγωγή του άνδρα, που χτυπήθηκε μπροστά στο παιδί του, στην ΓΑΔΑ

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, ένταση προκλήθηκε στο γήπεδο, στο λόφο του Στρέφη, όταν «διμοιρία των ΜΑΤ ήρθε σε αντιπαράθεση με πολίτες που βρίσκονταν εκεί».

Στην συνέχεια, τα ΜΑΤ κάλεσαν την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε μία προσαγωγή. Κατά την αστυνομία και τους αυτόπτες μάρτυρες ο προσαχθέντας έχει χτυπηθεί από τα ΜΑΤ μπροστά στο παιδί του.

Στον αστυνομικό τμήμα μεταφέρθηκε, όπου έχουν συγκεντρωθεί περίπου 20 άτομα οι οποίοι ζητούν να τον αφήσουν ελεύθερο.

Λίγα λεπτά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα έγινε γνωστό πως η προσαγωγή του άνδρα μετετράπη σε σύλληψη.

Ο πατέρας που ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη με τις γνωστές κατηγορίες χτες το βράδυ περνάει από αυτόφωρο σήμερα το μεσημέρι στις 12:00. Η υπόθεση πηγαίνει προς αναβολή. Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια σήμερα στις 12:00 έχει κάνει ο νέος Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 36ου Δημοτικού Σχολείου. Στα δικαστήρια βρίσκεται και ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος.

 

Μπακογιάννης: «Η αντιπολίτευση να καταδικάσει τους προπηλακισμούς και τη βία σε βάρος εργαζομένων στο Λόφο του Στρέφη» - Ηλιόπουλος: «Δικαίως διαμαρτύρονται οι κάτοικοι»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανακατασκευή των υποδομών στο λόφο του Στρέφη, ήταν ένα από τα κυριότερα σημεία αντιπαράθεσης και μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, και μελών της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, το οποίο συνεδριάζει σήμερα.

Από την πλευρά της "Ανοιχτής Πόλης", ο επικεφαλής της Νάσος Ηλιόπουλος, σημείωσε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων και ρώτησε για ποιον λογο, για μία περιοχή που ανήκει στο δήμο, όπως ο Λόφος του Στρέφη, χρειάστηκαν τρία χρόνια για να γίνουν έργα όπως φυτεύσεις, φωτισμός και νέες διαδρομές. Ο Ν. Ηλιόπουλος διαμαρτυρήθηκε, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν περιοχές στο λόφο, όπου κακώς δεν υπάρχει πρόσβαση για τους κατοίκους και δικαίως διαμαρτύρονται.

«Είναι μεγάλος ο πειρασμός να μπει κανείς σε μία αντιπαράθεση για τον Λόφο του Στρέφη. Σε μια λογική 'εμείς ή εσείς', να σταθεί στις εκφράσεις που ακούστηκαν περί τρομοκρατίας», σημείωσε ο Κ. Μπακογιάννης. Επικαλούμενος όσα νωρίτερα είχε αναφέρει στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε: «Ο κ. Ηλιόπουλος, είπε ότι αργήσαμε τρία χρόνια. Να το δεχτώ ως κριτική. Θα μπορούσα κι εγώ να απαντήσω '30 χρόνια άργησε ο λόφος του Στρέφη και ότι εμείς ξεκινήσαμε από το μηδέν'".

O Κ. Μπακογιάννης, αναφερόμενος σε πρόσφατα επεισόδια στο Λόφο του Στρέφη, ζήτησε από την αντιπολίτευση «να καταδικάσει τους προπηλακισμούς και τη βία σε βάρος εργαζομένων στο Λόφο του Στρέφη» και τόνισε: «Οι διαφωνίες είναι θεμιτές και αναγκαίες σε μια δημοκρατία. Ζητώ, όμως, να καταδικάσουμε τη βία και την απειλή της βίας. Όχι μόνο στον Στρέφη, στα Εξάρχεια, στον σταθμό του μετρό, αλλά και στην Κύπρου και Πατησίων, και όπου αλλού. Εμείς σε τέτοια ζητήματα είμαστε πάντοτε ξεκάθαροι ενάντια στο μίσος και τη βία, από όπου κι αν προέρχονται. Θέλω να πιστεύω ότι το ίδιο θα κάνει σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο. Να συμφωνήσουμε όλοι ότι καταδικάζουμε τη βία, τους εκφοβισμούς, τους τραμπουκισμούς, το μπούλινγκ. Να συμφωνήσουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στα έργα του δήμου, έχουν το δικαίωμα στη ζωή και στην ασφάλεια».

Μιχάλης Κριθαρίδης, ΜέΡΑ25: «Γονείς ξυλοφορτώνονται μπροστά στα παιδιά τους από την ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια - Πού θα φτάσει αυτή η εγκληματική δράση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.;»

Δήλωση για το όργιο αστυνομικής βίας στα Εξάρχεια και το χτεσινό επεισόδιο με γονιό που ξυλοκοπήθηκε μπροστά στα παιδιά του έβγαλε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης:

Απίστευτες εικόνες και στο νέο όργιο καταστολής χθες το βράδυ από την ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια, με τους αστυνομικούς να επιτίθενται ακόμα και σε αθλούμενους και να μην διστάζουν να ξυλοφορτώσουν και να προσαγάγουν έναν πατέρα, μπροστά στα έντρομα μάτια του παιδιού του. Τέτοια είναι η μανία και το κλίμα τρομοκράτησης που θέλει να επιβάλει η Μητσοτάκης Α.Ε. στα Εξάρχεια που δεν τους φτάνει που τα ΜΑΤ έδειραν χωρίς κανέναν λόγο -όπως μαρτυρούν οι κάτοικοι- τον συγκεκριμένο πατέρα, αλλά μετέτρεψαν κιόλας την προσαγωγή του σε σύλληψη, αντί να διατάξουν πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των δήθεν "οργάνων της τάξης" που εμπλέκονται σε αυτά τα νέα έκτροπα με απρόκλητη αστυνομική βία σε βάρος πολιτών. Είναι σαφές βέβαια πια, αν λάβουμε υπόψη μας και την καθημερινότητα αυτών των περιστατικών, ότι πρόκειται για μια πολιτική που εκπορεύεται απευθείας από την Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό, τον φερόμενο ως Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αλλά φυσικά και τον Δήμαρχο Αθηναίων που δεν είναι άμοιρος ευθυνών σε όλα αυτά που συμβαίνουν σε βάρος των δημοτών του. Πού θα φτάσει όμως αυτή η αχαλίνωτη και ατιμώρητη, εγκληματική δράση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.;

______________

Με στοιχεία από: Ertnews.gr, koutipandoras.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλίκη Σκουντριδάκη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)