to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:58 | 04.10.2022

πηγή: avgi.gr

Πολιτική

Politico: Η Ε.Ε. αγωνίζεται να παρέμβει στο ελληνικό σκάνδαλο που θυμίζει WaterGate

Το Politico συγκρίνει την Ελλάδα με Ουγγαρία και Πολωνία και μιλά για τον αγώνα των Βρυξελλών να παρέμβουν στα σκάνδαλα παρακολουθήσεων


Δεν έχει τέλος ο διασυρμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς άλλο ένα δημοσίευμα του Politico αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις. Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «οι Βρυξέλλες αγωνίζονται να παρέμβουν σε σκάνδαλα στην Πολωνία, την Ουγγαρία, την Ισπανία και πιο πρόσφατα την Ελλάδα, επειδή οι κυβερνήσεις ισχυρίζονται ότι η χρήση εργαλείων hacking από τις κυβερνητικές αρχές είναι θέμα εθνικής ασφάλειας».

Μάλιστα το δημοσίευμα του Politico συγκρίνει την Ελλάδα με Ουγγαρία και Πολωνία, δηλαδή τις χώρες που θεωρούνται οι περισσότερο αυταρχικές στην Ευρώπη, και κάνει ξανά αναφορά σε σκάνδαλο που θυμίζει Watergate. «Η Ελλάδα είναι μία από τις τέσσερις χώρες, μαζί με την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Ισπανία, όπου αναφορές για χρήση λογισμικού χάκερ εναντίον προσωπικοτήτων της πολιτικής αντιπολίτευσης, μελών της κοινωνίας των πολιτών και δημοσιογράφων έχουν πυροδοτήσει πολιτικές κρίσεις και έρευνες — σε μια σειρά σκανδάλων που μοιάζουν με το Watergate» τονίζεται.

Το Politico καταγράφει την αντίδραση του επικεφαλής της PEGA και μέλους του δεξιού ΕΛΚ, Jeroen Lenaers στην ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη ότι η PEGA ζητά συναντήσεις με τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, Γιάννη Λαβράνο και Φέλιξ Μπίτζιο, τα άτομα δηλαδή που αρνήθηκε η ΝΔ να κληθούν στην εξεταστική επιτροπή της ελληνικής Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι η αντίδραση του δεξιού πολιτικού προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, καθώς ήταν ο ίδιος που έστειλε στο προεδρείο του ευρωκοινοβουλίου το εν λόγω πρόγραμμα προς έγκριση!

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα την Τρίτη το Euractiv «κάρφωσε» τον πρόεδρο της PEGA, τονίζοντας ότι είχε υπερψηφίσει το πρόγραμμα για την αποστολή της Επιτροπής στην Ελλάδα.

tags: Politico

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)